Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός – Όσοι Έχουν Μολυνθεί Παραμένουν χωρίς Συμπτώματα για 5 Ημέρες

Όσοι έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό παραμένουν κατά μέσο όρο χωρίς συμπτώματα για περίπου 5 ημέρες, όσο δηλαδή διαρκεί η επώαση του ιού.

Αυτό ανακοινώθηκε, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.

Όσοι έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό παραμένουν κατά μέσο όρο χωρίς συμπτώματα για περίπου 5 ημέρες, όσο δηλαδή διαρκεί η επώαση του ιού.

Σχεδόν όλοι οι ασθενείς έχουν εμφανίσει τα συμπτώματά τους μέσα σε 12 ημέρες από την έκθεση στον ιό και την έναρξη της λοίμωξης, πράγμα που δικαιολογεί την έως τώρα εφαρμοζόμενη καραντίνα των 14 ημερών.

Περίπου ένας στους χίλιους, θα ξεφύγει από το «δίχτυ ασφαλείας», καθώς θα εμφανίσει συμπτώματα αφότου έχει βγει από την 14ήμερη καραντίνα.

Υπολογίστηκε ότι για κάθε 10.000 άτομα που μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, τουλάχιστον τα 100 θα εκδηλώσουν συμπτώματα μετά τη λήξη της απομόνωσής τους.

Ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Annals of Internal Medicine”, δήλωσαν ότι «με βάση και τη νέα ανάλυση όλων των δημόσια διαθέσιμων δεδομένων, η τωρινή σύσταση για ενεργή επιτήρηση ή καραντίνα επί 14 ημέρες είναι εύλογη, αν και μερικές περιπτώσεις θα ξεφύγουν».

Η μέση περίοδος επώασης επί 5,1 ημέρες του νέου κορωνοϊού είναι παρόμοια με εκείνη του προηγούμενου κορωνοϊού, που προκάλεσε τη νόσο SARS, αλλά και του ιού MERS-CoV που έχει επώαση επί πέντε έως επτά ημέρες.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωναϊός – Τα Κομβικά Σημεία της Διασποράς του

yoadmin

Οκτώ Συμβουλές για τον Κοροναϊό

yoadmin

Τα Συμπληρώματα Διατροφής με Ιχθυέλαιο και η Ανδρική Γονιμότητα

a.alefragkis

Οι Επιπλοκές της Εγκυμοσύνης Αυξάνουν τον Κίνδυνο για Καρδιοπάθεια ή Εγκεφαλικό

Νεότερα Δεδομένα για τα Εμβόλια Έναντι του Νέου Κορωνοϊού SARS-CoV-2

Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ