Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός – Οι Αποστάσεις Ασφαλείας κατά την Άθληση

Η επιστροφή στην κανονικότητα, με τη σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης, έχει ανοίξει συζητήσεις σε όλη την Ευρώπη, αφού σημείο αναφοράς στην ασφάλεια θα αποτελέσει η τήρηση των αποστάσεων.

Συζητήσεις που ενδιαφέρουν και όσους περπατούν, τρέχουν ή κάνουν ποδήλατο.

Κορωνοϊός - Οι Αποστάσεις Ασφαλείας κατά την Άθληση.

Το πανεπιστήμιο τεχνολογίας του Αϊντχόφεν στην Ολλανδία και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Λέουβεν στο Βέλγιο, σε συνεργασία με τον Τιερί Μάρσαλ της εταιρείας προσομοίωσης μηχανικών Ansys Belgium πραγματοποίησαν έρευνα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι:

Χρειάζεται απόσταση 5 μέτρων αν περπατάει κάποιος με ταχύτητα 4 χιλιόμετρα την ώρα προς την ίδια κατεύθυνση διαδρομής, 10 μέτρα εάν τρέχει ή κάνει αργά ποδήλατο με 14,4 χιλιόμετρα την ώρα και 20 μέτρα για όσους ασκούν έντονη ποδηλασία, με ταχύτητα χιλιόμετρα την ώρα.

Αυτές είναι οι αποστάσεις που εγγυώνται την ασφάλεια των περιπατητών, των δρομέων και των ποδηλατών που κινούνται στη σειρά.

Αντίθετα, το να προχωράει κάποιος δίπλα-δίπλα σε άλλον ή διαγώνια και όχι ακριβώς πίσω ο ένας από τον άλλον, συνεπάγεται χαμηλότερο κίνδυνο που σχετίζεται με τη λήψη σωματιδίων σάλιου, μια πιθανή αιτία μετάδοσης.

Όπως αναφέρεται με την κίνηση του αέρα που παράγεται με υψηλή ταχύτητα, τα σωματίδια του σάλιου που εκπέμπονται κατά τη διάρκεια της αθλητικής δραστηριότητας σχηματίζουν ένα «είδος σκόνης» το οποίο, πριν πέσει στο έδαφος ή εξατμιστεί, μπορεί να εγκατασταθεί στην πλάτη ή στα χέρια του δρομέα ή του ποδηλάτη, που βρίσκεται ακριβώς πίσω.

Παραμένοντας δίπλα-δίπλα ή διαγώνια, η απόσταση ασφαλείας μπορεί να περιορίζεται, χωρίς να αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης, στην «τυπική» απόσταση 1,5 μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Αντιβιοτικά στη Βρεφική Ηλικία Συνδέονται με Αλλεργίες στα Παιδιά

a.alefragkis

Η Χρήση της Μάσκας δεν Έχει Αρνητικές Επιπτώσεις

Τα Περιοριστικά Μέτρα Έχουν Επιβραδύνει Σημαντικά την Εξάπλωσή του Κορωνοϊού

yoadmin

Κορωνοϊός – Τι Συνιστούν οι Επιστήμονες

yoadmin

Η Σύγχυση που Επικρατεί με το Γένος της Νόσου Covid-19

yoadmin

Κορωνοϊός – Το Φως του Ήλιου και η Ζέστη Αποδυναμώνουν τον Ιό

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ