Υγεία & Ομορφιά
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός – Ο Εμβολιασμός των Ηλικιωμένων Δίνει Περισσότερα Μελλοντικά Χρόνια Ζωής

Ο εμβολιασμός των πολύ ηλικιωμένων κατά προτεραιότητα έναντι της Covid-19 όχι μόνο σώζει τις περισσότερες ζωές ως στρατηγική, αλλά, επίσης, τα περισσότερα μελλοντικά χρόνια ζωής, συνολικά, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Κορωνοϊός - Ο Εμβολιασμός των Ηλικιωμένων Δίνει Περισσότερα Μελλοντικά Χρόνια Ζωής.

Επειδή όσο μεγαλώνει κανείς, του απομένει μικρότερο προσδόκιμο ζωής, είχε υποτεθεί από τους περισσότερους ότι το κριτήριο των περισσότερων ζωών και των περισσότερων μελλοντικών ετών ζωής που μπορούν να σωθούν από τα εμβόλια, είναι δύο αντικρουόμενα πράγματα.

Όμως, η νέα μελέτη δείχνει ότι αυτό είναι λάθος. Ο εμβολιασμός των γηραιότερων, στην πραγματικότητα, αφενός σώζει τους περισσότερους ανθρώπους αφετέρου -και μάλλον απρόσμενα- σώζει αθροιστικά τα περισσότερα χρόνια ζωής, καθώς μεγιστοποιεί το προσδόκιμο των μελλοντικών χρόνων ζωής που απομένουν.

Λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες (ηλικία, υποκείμενα νοσήματα, προσδόκιμο ζωής εμβολιασμένων κ.ά.), η μελέτη, με επικεφαλής τον δρα Τζόσουα Γκολστάιν του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, η οποία παρουσιάστηκε στο περιοδικό της αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέλυσε δεδομένα για ΗΠΑ, Γερμανία και Ν. Κορέα.

Υπολογίστηκε ότι ο κίνδυνος θανάτου από κορωνοϊό αυξάνεται περισσότερο όσο αυξάνεται η ηλικία (με ρυθμό περίπου 11% για κάθε έξτρα χρόνο ζωής), από όσο πέφτει το εναπομένον προσδόκιμο ζωής για κάθε ηλιακή ομάδα.

Χωρίς τους εμβολιασμούς, οι αριθμοί των ανθρώπων που θα πέθαιναν από Covid-19 θα ήταν τόσο πολύ μεγαλύτεροι μεταξύ των ηλικιωμένων, σε σχέση με τους νεότερους, καθώς η προστασία των ατόμων τρίτης ηλικίας χάρη στα εμβόλια σώζει τελικά τα περισσότερα χρόνια ζωής, συνολικά.

«Πριν από αυτήν τη μελέτη, εκτιμάτο ότι θα υπήρχε κάποια ενδιάμεση ηλικία, όχι πολύ μικρή ούτε πολύ μεγάλη, η οποία θα μεγιστοποιούσε το όφελος των εμβολίων, όσον αφορά το συνολικό σωσμένων ετών ζωής», δήλωσε ο Γκολστάιν.

Όμως, η νέα μελέτη δείχνει ότι π.χ. ο εμβολιασμός ενός 90χρονου στις ΗΠΑ σώζει διπλάσια χρόνια ζωής από ό,τι ο εμβολιασμός ενός 75χρονου και εξαπλάσια σε σχέση με τον εμβολιασμό ενός 50χρονου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυξημένος ο Κίνδυνος Πρόωρου Θανάτου για Όσους Έχουν Συσσωρευμένο Πάχος στην Κοιλιά

Το Αποτύπωμα του Νέου Κορωνοϊού στον Πλακούντα

admin

Η Δράση του ΣΦΕΕ σε Συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

admin

Εργασιακός Χώρος και Μετάδοση της Πανδημίας COVID-19

admin

Οδηγίες Ασφαλείας κατά την Οδήγηση λόγω Κορωνοϊού

admin

Τα Οφέλη της Τακτικής Άσκησης στη Μείωση των Σοβαρών Εκβάσεων της COVID-19

Σε Περιόδους Κρίσης οι Γιατροί θα Είναι Εδώ για να σας Φροντίσουν

admin

Τεστ Σάλιου Ανιχνεύει τη Χρήση Κάνναβης σε Μόλις 5 Λεπτά

Προσωπικός Γιατρός – Ανοίγει Αύριο η Πλατφόρμα για Αττική και Ν. Αιγαίο

Τα Αναπάντητα Ερωτήματα για την Ανοσία Μετά τη Λοίμωξη από Κορωνοϊό

admin

Νέα Μελέτη – Προβληματικά τα Επίπεδα της Μοναξιάς σε Πολλές Χώρες

Μείωση Ρεκόρ των Καπνιστών τα Τελευταία 5 Χρόνια στην Ελλάδα

admin