Υγεία & Ομορφιά
Κορωνοϊός - Ερευνητές Ξεκινούν Μελέτη για το αν η Νικοτίνη Μπορεί να Καταπολεμήσει τον Ιό.
Κορωνοϊός - Ερευνητές Ξεκινούν Μελέτη για το αν η Νικοτίνη Μπορεί να Καταπολεμήσει τον Ιό.
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός – Ερευνητές Ξεκινούν Μελέτη για το αν η Νικοτίνη Μπορεί να Καταπολεμήσει τον Ιό

Γάλλοι ερευνητές ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια μελέτη σε ανθρώπους για να διαπιστώσουν αν η νικοτίνη μπορεί όντως να βοηθήσει στην καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού.

Η δοκιμή θα περιλαμβάνει ομάδες εργαζομένων σε νοσοκομεία και ασθενών που θα φέρουν επιθέματα νικοτίνης.

Κορωνοϊός - Ερευνητές Ξεκινούν Μελέτη για το αν η Νικοτίνη Μπορεί να Καταπολεμήσει τον Ιό.

Θα υπάρχουν επίσης άλλες ομάδες που θα φέρουν επιθέματα με ψευδοφάρμακο, και στη συνέχεια οι ειδικοί θα εξετάσουν αν υπάρχει κάποια διαφορά στον τρόπο που οι οργανισμοί τους αντιδρούν στον SARS-CoV-2.

Αυτόν τον μήνα δημοσιεύτηκε μια γαλλική μελέτη που φαίνεται να δείχνει πως όποιοι καπνίζουν έχουν 80% μικρότερες πιθανότητες να προσβληθούν από την Covid-19, σε σύγκριση με μη καπνιστές του ίδιου φύλου και ηλικίας.

Οι επιστήμονες έκαναν την υπόθεση ότι η νικοτίνη, που περιέχεται στα τσιγάρα, μπορεί να επηρεάζει τον νέο κορωνοϊό και να μην του επιτρέπει να προσκολληθεί σε υποδοχείς στο σώμα.

«Έχουμε τον ιό που φτάνει στον υποδοχέα και η νικοτίνη τον μπλοκάρει και αυτοί οι δύο χωρίζονται», είπε ο Ζαν-Πιερ Σανζέ, επίτιμος καθηγητής νευροεπιστημών στο ινστιτούτο Παστέρ της Γαλλίας, εξηγώντας αυτήν την υποθετική διαδικασία.

Ο Σανζέ ήταν εκ των συγγραφέων της μελέτης, μαζί με τον Ζαΐρ Αμουρά, καθηγητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πιτιέ-Σαλπετριέρ του Παρισιού. Οι δύο τους θα αναλάβουν τώρα αυτήν τη μελέτη.

Ο Αμουρά είπε ότι το σημαντικότερο μέρος της μελέτης τους θα είναι η δοκιμή που θα κάνουν σε μια ομάδα 1.500 ιατρών και νοσηλευτών.

Θέλουν να δουν αν κάποιοι από αυτούς θα προσβληθούν από τον νέο κορωνοϊό και αν εκείνοι που θα φέρουν τα επιθέματα νικοτίνης θα είναι πιο «ανθεκτικοί» από τους συναδέλφους τους με τα εικονικά επιθέματα.

«Θα μπορούσε να μας δώσει ένα μέσο για να περιορίσουμε τη διάδοση του ιού», εξήγησε.

Παρόμοιες δοκιμές θα γίνουν και σε μια ομάδα 400 ανθρώπων που νοσηλεύονται με συμπτώματα κορωνοϊού.

Ο στόχος είναι να καταλάβουν οι επιστήμονες αν η νικοτίνη διαφοροποιεί την πορεία της ασθένειας.

Η δοκιμή θα ξεκινήσει σε περίπου τρεις εβδομάδες. Οι ερευνητές είπαν ότι θα προσέξουν πολύ ώστε να διασφαλίσουν ότι η μελέτη τους δεν θα ενθαρρύνει κάποιους ανθρώπους να ξεκινήσουν το κάπνισμα, δεδομένων των επιβλαβών συνεπειών του για την υγεία.

«Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό», είπε ο Σανζέ.

Πηγή: www.MedicalManage.gr

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διευκολύνεται η Πρόσβαση των Πολιτών στον Εμβολιασμό Μέσω των Κέντρων Walk-In

Νέο Φάρμακο για την Πρόληψη της Ημικρανίας

admin

AI Academy Αθήνα: Μαθήματα Τεχνητής Νοημοσύνης για Παιδιά

Eleni Voulgari

Περιγραφή των Πιθανών Στόχων και Μηχανισμών Προσβολής του Νευρικού Συστήματος από τον Κορωνοϊό

admin

Μειώνεται η Καραντίνα για τους Ασυμπτωματικούς με Κορωνοϊό

Νέες Τεχνολογίες που Αφορούν τη Μεταμόσχευση Ήπατος

admin

Η Κινέζικη Μέθοδος για την Επιστροφή στην Κανονική Ζωή

Όσο Νωρίτερα Αρχίζει Κάποιος το Κάπνισμα Τόσο πιο Δύσκολα το Κόβει

admin

Οι Πρώτες Ενδείξεις για την Αποτελεσματικότητα ενός Εμβολίου κατά του Κορωνοϊόύ

admin

Κορωνοϊός – Νέο Φάρμακο Αναστέλλει τον Πολλαπλασιασμό του Ιού

admin

Έως 28 Μέρες Επιβιώνει ο Κορωνοϊός στις Επιφάνειες

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου

Εγγραφείτε στο Newsletter