Υγεία & Ομορφιά
Κορωνοϊός - Ερευνητές Ξεκινούν Μελέτη για το αν η Νικοτίνη Μπορεί να Καταπολεμήσει τον Ιό.
Κορωνοϊός - Ερευνητές Ξεκινούν Μελέτη για το αν η Νικοτίνη Μπορεί να Καταπολεμήσει τον Ιό.
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός – Ερευνητές Ξεκινούν Μελέτη για το αν η Νικοτίνη Μπορεί να Καταπολεμήσει τον Ιό

Γάλλοι ερευνητές ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια μελέτη σε ανθρώπους για να διαπιστώσουν αν η νικοτίνη μπορεί όντως να βοηθήσει στην καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού.

Η δοκιμή θα περιλαμβάνει ομάδες εργαζομένων σε νοσοκομεία και ασθενών που θα φέρουν επιθέματα νικοτίνης.

Κορωνοϊός - Ερευνητές Ξεκινούν Μελέτη για το αν η Νικοτίνη Μπορεί να Καταπολεμήσει τον Ιό.

Θα υπάρχουν επίσης άλλες ομάδες που θα φέρουν επιθέματα με ψευδοφάρμακο, και στη συνέχεια οι ειδικοί θα εξετάσουν αν υπάρχει κάποια διαφορά στον τρόπο που οι οργανισμοί τους αντιδρούν στον SARS-CoV-2.

Αυτόν τον μήνα δημοσιεύτηκε μια γαλλική μελέτη που φαίνεται να δείχνει πως όποιοι καπνίζουν έχουν 80% μικρότερες πιθανότητες να προσβληθούν από την Covid-19, σε σύγκριση με μη καπνιστές του ίδιου φύλου και ηλικίας.

Οι επιστήμονες έκαναν την υπόθεση ότι η νικοτίνη, που περιέχεται στα τσιγάρα, μπορεί να επηρεάζει τον νέο κορωνοϊό και να μην του επιτρέπει να προσκολληθεί σε υποδοχείς στο σώμα.

«Έχουμε τον ιό που φτάνει στον υποδοχέα και η νικοτίνη τον μπλοκάρει και αυτοί οι δύο χωρίζονται», είπε ο Ζαν-Πιερ Σανζέ, επίτιμος καθηγητής νευροεπιστημών στο ινστιτούτο Παστέρ της Γαλλίας, εξηγώντας αυτήν την υποθετική διαδικασία.

Ο Σανζέ ήταν εκ των συγγραφέων της μελέτης, μαζί με τον Ζαΐρ Αμουρά, καθηγητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πιτιέ-Σαλπετριέρ του Παρισιού. Οι δύο τους θα αναλάβουν τώρα αυτήν τη μελέτη.

Ο Αμουρά είπε ότι το σημαντικότερο μέρος της μελέτης τους θα είναι η δοκιμή που θα κάνουν σε μια ομάδα 1.500 ιατρών και νοσηλευτών.

Θέλουν να δουν αν κάποιοι από αυτούς θα προσβληθούν από τον νέο κορωνοϊό και αν εκείνοι που θα φέρουν τα επιθέματα νικοτίνης θα είναι πιο «ανθεκτικοί» από τους συναδέλφους τους με τα εικονικά επιθέματα.

«Θα μπορούσε να μας δώσει ένα μέσο για να περιορίσουμε τη διάδοση του ιού», εξήγησε.

Παρόμοιες δοκιμές θα γίνουν και σε μια ομάδα 400 ανθρώπων που νοσηλεύονται με συμπτώματα κορωνοϊού.

Ο στόχος είναι να καταλάβουν οι επιστήμονες αν η νικοτίνη διαφοροποιεί την πορεία της ασθένειας.

Η δοκιμή θα ξεκινήσει σε περίπου τρεις εβδομάδες. Οι ερευνητές είπαν ότι θα προσέξουν πολύ ώστε να διασφαλίσουν ότι η μελέτη τους δεν θα ενθαρρύνει κάποιους ανθρώπους να ξεκινήσουν το κάπνισμα, δεδομένων των επιβλαβών συνεπειών του για την υγεία.

«Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό», είπε ο Σανζέ.

Πηγή: www.MedicalManage.gr

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πότε θα Είναι Υποχρεωτικός ο Εμβολιασμός

admin

Κορωνοϊός – Ακόμη και Μικρές Εστίες Μολύνσεων Μπορεί να Ξεφύγουν από τον Έλεγχο

admin

ΠΟΥ – Δεν Υπάρχει Στρατηγική Μηδενικού Κινδύνου στη Χαλάρωση των Ταξιδιωτικών Περιορισμών

admin

Ανάκληση Σοκολάτας Γάλακτος από τον ΕΦΕΤ

Τον Οκτώβριο κάθε ροζ γάντι filoskin, μια νίκη ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού

Stelios Resitis

Σημαντική Μείωση στη Συλλογή Αίματος Καταγράφηκε κατά τη Διάρκεια της Πανδημίας

Evi Makavelou

Ο Εμβολιασμός Κατά της Covid-19 και η Πιθανότητα Τρίτης Δόσης για Πλήρη Ανοσοποίηση

Η Αξιολόγηση του Προσωπικού Κινδύνου εν Μέσω της Αύξησης των Κρουσμάτων COVID-19

Οι Αποβολές Συνδέονται με Αυξημένο Κίνδυνο Πρόωρου Θανάτου των Γυναικών πριν τα 70

Οδηγίες από τον ΕΟΔΥ – Αυτός Είναι ο Σωστός Τρόπος Εφαρμογής της Απλής Χειρουργικής Μάσκας

admin

Σοκάρουν τα Αποτελέσματα Πανελλαδικής Έρευνας για το Bullying σε Παιδιά και Εφήβους

Το Κάπνισμα Αυξάνει τον Κίνδυνο Θανατηφόρας Εγκεφαλικής Αιμορραγίας

Εγγραφείτε στο Newsletter