Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός – Ένας στους Πέντε θα Εμφανίσουν Σοβαρή Λοίμωξη Κάποια Στιγμή

Σύμφωνα με μια νέα διεθνή μελέτη, τουλάχιστον ο ένας στους πέντε κατοίκους της Γης (ποσοστό 22% του παγκόσμιου πληθυσμού) ή περίπου 1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι συνολικά πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα και συνεπώς κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν σοβαρή λοίμωξη COVID-19 κάποια στιγμή.

Το ποσοστό των ανδρών που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο παγκοσμίως, είναι διπλάσιο (6%) από ό,τι των γυναικών (3%).

Κορωνοϊός - Ένας στους Πέντε θα Εμφανίσουν Σοβαρή Λοίμωξη Κάποια Στιγμή.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Άντριου Κλαρκ της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, που ανέλυσαν στοιχεία για 188 χώρες και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό “The Lancet Global Health”, υπολόγισαν ότι το ποσοστό του πληθυσμού του πλανήτη μας που έχει χρόνια προβλήματα υγείας, ποικίλει από σχεδόν 5% στις ηλικίες έως 20 ετών μέχρι 66% (δύο στους τρεις) στις ηλικίες άνω των 70 ετών.

Στον εργαζόμενο πληθυσμό (15 έως 64 ετών) το ποσοστό με ένα τουλάχιστον υποκείμενο νόσημα εκτιμάται σε 23% (σχεδόν ο ένας στους τέσσερις).

Τα υποκείμενα νοσήματα, όπως διαβήτης, καρδιοπάθεια και υπέρταση, συνδέονται με αυξημένη πιθανότητα πιο σοβαρών συμπτωμάτων της νόσου COVID-19.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν εξαπλάσιο κίνδυνο να εισαχθούν σε νοσοκομείο μετά από λοίμωξη με τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 και 12πλασια να πεθάνουν από αυτόν, σε σχέση με όσους είναι κατά τα άλλα υγιείς.

Οι ερευνητές εκτιμούν -με βάση ένα μαθηματικό-επιδημιολογικό μοντέλο- ότι 349 εκατομμύρια άνθρωποι διεθνώς έχουν χρειαστεί ή θα χρειαστούν μελλοντικά νοσηλεία, αν μολυνθούν από τον κορωνοϊό.

Γενικά, οι χώρες με πιο νεανικό πληθυσμό έχουν μικρότερη αναλογία κατοίκων με υποκείμενα νοσήματα, ενώ οι πιο γερασμένες μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων δυνητικά ευάλωτων στην COVID-19.

Έτσι, το ποσοστό του πληθυσμού με τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα είναι μόνο 16% στην Αφρική έναντι διπλάσιου (31%) στην Ευρώπη.

Από την άλλη όμως, σύμφωνα με τον δρα Κλαρκ», «ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σοβαρών περιπτώσεων COVID-19 θα απέβαινε θανατηφόρο στην Αφρική από οπουδήποτε αλλού».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κορωνοϊός Δεν Ακολουθεί Εποχικές Τάσεις

yoadmin

Κορωνοϊός – Η Ρεμδεσιβίρη Ανοίγει τον Δρόμο για μια Πιθανή Θεραπεία

yoadmin

Η Τηλεκπαίδευση Ξεκινά για τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Τι Λένε οι Νέες Συστάσεις των Ιατρών για την Ασπιρίνη

yoadmin

Τα Ιατρεία των Ιδιωτών Ιατρών Παραμένουν Ανοιχτά

yoadmin

1 στους 4 Ανθρώπους άνω των 25 ετών Κινδυνεύει με Εγκεφαλικό

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ