Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός – Αυξημένος ο Κίνδυνος Ανακοπής και Καρδιακής Αρρυθμίας στους Ασθενείς

Σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, οι ασθενείς με COVID-19 που έχουν σοβαρά συμπτώματα και εισήχθησαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου (ΜΕΘ) έχουν δέκα φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν ανακοπή ή καρδιακή αρρυθμία, σε σχέση με τους υπόλοιπους νοσηλευόμενους ασθενείς με κορωνοϊό που έχουν πιο ελαφρά κλινική εικόνα.

Κορωνοϊός - Αυξημένος ο Κίνδυνος Ανακοπής και Καρδιακής Αρρυθμίας στους Ασθενείς.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο καρδιολογικό περιοδικό “Heart Rhythm Journal”, μελέτησαν 700 ασθενείς με COVID-19 με μέση ηλικία 50 ετών, οι οποίοι εισήχθησαν στο νοσοκομείο.

Από αυτούς, σε ποσοστό 11% χρειάστηκαν εισαγωγή σε ΜΕΘ, οι εννέα ασθενείς έπαθαν καρδιακή ανακοπή, οι 25 κολπική μαρμαρυγή (η κυριότερη μορφή καρδιακής αρρυθμίας), εννέα εμφάνισαν σοβαρές βραδυαρρυθμίες, ενώ άλλοι δέκα κοιλιακές ταχυκαρδίες.

Διαπιστώθηκε ότι η ανακοπή και η αρρυθμία είναι πολύ πιθανότερο να συμβούν σε ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Αυτά τα καρδιολογικά περιστατικά πιθανώς πυροδοτούνται από τη γενικότερη σοβαρή συστημική και φλεγμονώδη αντίδραση της νόσου και δεν οφείλονται τόσο στην ίδια τη λοίμωξη από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Προηγούμενες μελέτες από την Κίνα είχαν αναφέρει ότι η COVID-19 σχετίζεται με υψηλά ποσοστά καρδιακών αρρυθμιών, ιδίως μεταξύ των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση (υπήρξαν αναφορές ότι έως το 44% των εισαχθέντων σε ΜΕΘ παθαίνουν αρρυθμία).

Τα προβλήματα του καρδιακού ρυθμού συμβαίνουν όταν οι ηλεκτρικοί παλμοί που συντονίζουν τους χτύπους της καρδιάς δεν δουλεύουν σωστά, με συνέπεια η καρδιά να χτυπά πολύ γρήγορα, πολύ αργά ή ακανόνιστα.

Χωρίς έγκαιρη θεραπεία, οι αρρυθμίες μπορεί να έχουν ως συνέπεια σοβαρά ιατρικά προβλήματα, όπως εγκεφαλικό και καρδιακή ανακοπή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα Μελέτη Έδειξε Μεταλλάξεις του Κορωνοϊού

yoadmin

Η Σωματική Άσκηση Είναι Εξίσου Αποτελεσματική με τα Φάρμακα για την Υπέρταση

yoadmin

ΕΟΔΥ – Στους 13 οι Νεκροί από Επιπλοκές του Ιού της Γρίπης

d.tsagkrinos

Θα Αναθεωρηθούν Όλα στο ΕΣΥ

yoadmin

Μάσκες, Αντισηπτικά και Βλάβες στο Δέρμα: Πώς να τα Αντιμετωπίσετε;

Βερολίνο: Συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ στο Συνέδριο για την Απάτη και τη Διαφθορά στην Υγεία

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ