Υγεία & Ομορφιά
Κονδυλώματα Γεννητικών Οργάνων – Αιτίες και Αντιμετώπιση
Διάφορες Παθήσεις Υγεία

Κονδυλώματα Γεννητικών Οργάνων – Αιτίες και Αντιμετώπιση

Τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων προκαλούνται από ορισμένες μορφές του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Μπορεί στις περισσότερες περιπτώσεις να είναι καλοήθεις, ωστόσο, θα πρέπει να παρακολουθούνται και να εφαρμόζεται η κατάλληλη θεραπεία.

Πράγματι, τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων είναι ενοχλητικά, πολύ μεταδοτικά και υποδεικνύουν την παρουσία ιού που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας.

Κονδυλώματα Γεννητικών Οργάνων – Αιτίες και Αντιμετώπιση.Κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων: Τα ένοχα συμπτώματα

Η μόλυνση από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων σηματοδοτείται από την ανάπτυξη κονδυλωμάτων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Αυτά τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων εμφανίζονται στον πρωκτό, στο αιδοίο, στον κόλπο και στον τράχηλο των γυναικών.

Στους άνδρες εμφανίζονται στο πέος, στους όρχεις και στην πρωκτική περιοχή. Μερικά είναι εντελώς επίπεδα και ως εκ τούτου δεν φαίνονται, ενώ άλλα αποτελούνται από μικρά «εξογκωματάκια» που μπορεί να διαφέρουν στο χρώμα (γκρι, ροζ ή μπεζ).

Τέλος, μερικές φορές μπορεί επίσης να εμφανιστούν κόκκινα σημάδια στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Οι συνέπειες ουσιαστικά είναι μόνο τοπικές, αλλά δυσάρεστες. Στην περιοχή επικρατεί ερεθισμός, ενοχλητικές μυρωδιές, κ.λπ.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα κονδυλώματα;

Υπάρχουν κρέμες που εξειδικεύονται στην απαλοιφή των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων. Ο ειδικός, μπορεί να σας προτείνει την κρυοθεραπεία ή την αφαίρεση των κονδυλωμάτων χειρουργικά.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι άσκοπο να ξεκινήσετε μία επιθετική θεραπεία μόλις εμφανιστούν τα πρώτα κονδυλώματα, γιατί είναι πιθανό να υποτροπιάσουν. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο ή τον παθολόγο σας εάν παρατηρήσετε κονδυλώματα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων σας ή απλώς έναν μη φυσιολογικό κνησμό.

Πράγματι, αυτά τα κονδυλώματα υποδεικνύουν την παρουσία του ιού HPV, ορισμένες μορφές του οποίου μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ως εκ τούτου, ο γιατρός σας θα συστήσει πιθανότατα τη συχνή παρακολούθηση για προληπτικούς λόγους.

Μπορούμε να αποτρέψουμε τα κονδυλώματα;

Τα κονδυλώματα προκαλούνται από σεξουαλικά μεταδιδόμενο ιό. Είναι λοιπόν δυνατό να τα αποφύγουμε… αποφεύγοντας για αρχή τους διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους.

Και αυτό επειδή ακόμη και η χρήση προφυλακτικού δεν προσφέρει 100% προστασία από τον ιό εάν ο σύντροφος φέρει τον ιό. Σύμφωνα με μία αμερικανική μελέτη, το 11% των ατόμων που είχαν 10 ή περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους υπέφεραν ή υποφέρουν από κονδύλωμα… έναντι 2% των ατόμων που είχαν μόνο έναν ή δύο ερωτικούς συντρόφους.

Επιπλέον, υπάρχουν εμβόλια κατά των ιών HPV. Αυτά καταπολεμούν τις ποικιλίες του ιού που προκαλούν τις περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (HPV τύπου 16 και 18). Σε κάθε περίπτωση, ζητήστε από τον ιατρό σας να σας ενημερώσει.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμπτώματα που Μαρτυρούν ότι Έχετε Ιγμορίτιδα και Τρόποι Αντιμετώπισης

d.tsagkrinos

Η Συμμόρφωση του Ασθενή στη Φαρμακευτική Αγωγή

yoadmin

Οι Παθήσεις που Εκδηλώνονται στο Πρόσωπό σας

Editor6 pharma

Ανεύρυσμα

yoadmin

Άγνωστες Αλλά Απλές Αιτίες που Προκαλούν Οσφυαλγία

Editor6 pharma

Απλές συμβουλές για να Νικήσετε τον Χρόνιο Πόνο

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ