Υγεία & Ομορφιά
Κόκκινο κρασί
Διατροφή

Κόκκινο Κρασί – Τα Οφέλη του στην Υγεία

Το κόκκινο κρασί αν και περιέχει αλκοόλ, όταν καταναλώνεται σε λογικές ποσότητες μπορεί να ωφελήσει τον οργανισμό.

Είναι το μοναδικό αλκοολούχο ποτό με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό, αρκεί η κατανάλωσή του να γίνεται με μέτρο.

Κάνει καλό στην καρδιά

Το καλό που κάνει το κόκκινο κρασί στην καρδιά είναι γνωστό.

Το κόκκινο κρασί περιέχει πολυφαινόλες και μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία προλαμβάνει τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα και προστατεύει τους ιστούς που συνθέτουν τα αιμοφόρα αγγεία.

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία της καρδιάς σας.

Κατανάλωση κόκκινου κρασιούΜειώνει τη χοληστερόλη

Μια από τις πολυφαινόλες του κόκκινου κρασιού είναι η ρεσβερατρόλη που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Η ρεσβερατρόλη συμβάλλει στην καλή κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, προλαμβάνει τον σχηματισμό θρόμβων και βοηθά στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης.

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Το κόκκινο κρασί είναι αντιοξειδωτικό, κάτι που μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη εκείνων των κυττάρων που προκαλούν καρκίνο στο στήθος ή στον πνεύμονα.

Η ισχυρή δράση της ρεσβερατρόλης παρεμβαίνει όταν τα επίπεδα των οιστρογόνων ανεβαίνουν πολύ αυξάνοντας την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.

Θεραπεύει τις μολύνσεις των ούλων

Το μάτωμα των ούλων και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με αυτά μπορούν να περιοριστούν με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα.

Τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν συγκεκριμένες ενώσεις, οι οποίες κατά τη ζύμωση του κρασιού βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης ορισμένων βακτηρίων που σχετίζονται με τα προβλήματα των δοντιών και των ούλων, ενώ είναι αποτελεσματικές και στην καταπολέμηση της ουλίτιδας.

Καταπολεμά τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Οι αντιοξειδωτικές και στυπτικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού εμποδίζουν τα βακτήρια να φτάσουν στην ουροδόχο κύστη και στα νεφρά, ενώ βελτιώνουν την αποτοξίνωση και το φιλτράρισμά τους.

Συμβάλλει στην απώλεια βάρους

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά το κόκκινο κρασί ενεργοποιεί ένα γονίδιο στον οργανισμό που προλαμβάνει τον σχηματισμό νέων λιποκυττάρων.

Αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να καταναλώνει κανείς κόκκινο κρασί αλόγιστα.

Ο συνδυασμός του κόκκινου κρασιού με μια ισορροπημένη διατροφή με χαμηλά λιπαρά είναι ο πιο ωφέλιμος.

Καταπολεμά την κόπωση

Η ρεσβερατρόλη που περιέχουν τα κόκκινα σταφύλια ανεβάζει τα επίπεδα της ενέργειας στον οργανισμό όταν αυτός εμφανίζει σημάδια κόπωσης.

Δυναμώνει τον εγκέφαλο

Το κόκκινο κρασί βελτιώνει τις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Η κατανάλωση κρασιού τακτικά αλλά με μέτρο μπορεί να αποτρέψει την άνοια και τις εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου.

Τέλος, το κόκκινο κρασί μειώνει τις φλεγμονές, προλαμβάνει τη αρτηριοσκλήρυνση και εμποδίζει την πήξη του αίματος ενισχύοντας την κυκλοφορία του.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δυσπεψία – Με Ποια Φαρμακευτικά Φυτά Μπορείτε να την Καταπραΰνετε

Τελικά γιατί Παχαίνουμε;

yoadmin

2 Βήματα για να Απαλλαγείτε από τα Περιττά Κιλά

yoadmin

Πώς τα Προϊόντα Ολικής Άλεσης Συμβάλλουν στο Αδυνάτισμα

Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή

yoadmin

Τα Οφέλη που Έχει η Πάπρικα για την Υγεία

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ