Υγεία & Ομορφιά
Image default
Διάφορες Παθήσεις

Διάγνωση και Θεραπεία Κήλης Θυρεοειδούς Τρήματος

Η πρόκληση κήλης διαμέσου του θυρεοειδούς τρήματος είναι περισσότερο συχνή σε μεγαλύτερες γυναίκες και είναι δύσκολο να διαγνωστεί προεγχειρητικά.

Το ποσοστό θνητότητας ( 13%-40%) τις καθιστά τις πλέον θανατηφόρες απ΄όλες τις κοιλιοκήλες.

πόνος κήλη

Διάγνωση

Αυτές οι κήλες συνήθως εμφανίζονται ως απόφραξη του λεπτού εντέρου με συνοδό περιοριστικό κοιλιακό άλγος και επεισόδια εμέτων.

Η κήλη σπανίως ψηλαφάται στη βουβωνική χώρα, παρόλο που η μάζα μπορεί να γίνει αισθητή κατά τη διάρκεια της εξέτασης της πυέλου ή του ορθού.

Το πλέον κλινικό εύρημα αποτελεί το θετικό σημείο Howship-Romberg, κατά το οποίο το άλγος εκτείνεται προς τα κάτω επί της έσω πλευρά του μηρού, κατά τη διάρκεια της απαγωγής, της έκτασης ή της έσω στροφής του γονάτου.

Κήλη Θυρεοειδούς Τρήματος

Αν και το σημείο αυτό είναι θετικό σε λιγότερες από τις μισές περιπτώσεις, θα πρέπει να τίθεται υποψία της διάγνωσης ή διάγνωση σε κάθε ηλικιωμένη, εξασθενημένη γυναίκα, χωρίς ιστορικό χειρουργικών επεμβάσεων στη κοιλιά, η οποία προσέρχεται με απόφραξη λεπτού εντέρου.

Παρόλο που η διάγνωση μπορεί να επιβεβαιωθεί με αξονική τομογραφία, η επέμβαση δεν θα πρέπει να καθυστερήσει υπερβολικά, εάν υπάρχει πλήρης εντερική απόφραξη.

Θεραπεία

Η κοιλιακή προσπέλαση προσφέρει τη καλύτερη παρατήρηση, ως εκ τούτου αυτές οι κήλες δεν θα πρέπει να επιδιορθώνονται με προσπέλαση διά του μηρού.

Η προσπέλαση Cheatle – Henry (οπισθοηβική) μπορεί επίσης να εφαρμοστεί.

Η απλή αποκατάσταση είναι η περισσότερο συχνά εφαρμοζόμενη, παρόλο που το τοίχωμα της ουροδόχου κύστης, ο κτενίτης μυς, το περιτόναιο ή το πλέγμα έχουν χρησιμοποιηθεί όταν το έλλειμμα δεν μπορεί αρχικά να αποκατασταθεί.

Μαριόλης Σαψάκος Θεόδωρος
Γενικός Χειρουργός – 
www.drmariolis.gr  

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιποθυμία – Αιτίες και Συμπτώματα

Editor6 pharma

Εξάψεις – Ποιες Αιτίες Εκτός από την Εμμηνόπαυση τις Προκαλούν

a.alefragkis

Οσφυαλγία και Ισχιαλγία – Οι Λύσεις στο Φαρμακείο

yoadmin

Καλή Υγεία των Οστών – Όλα Όσα Πρέπει να Προσέξετε

Ανεύρυσμα

yoadmin

Συμπτώματα που Μαρτυρούν ότι Έχετε Ιγμορίτιδα και Τρόποι Αντιμετώπισης

a.alefragkis

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ