Υγεία & Ομορφιά
Πιστοποιητικό εμβολιασμού και τουρισμός
Επικαιρότητα

Κερδίζει Συνεχώς Έδαφος στην ΕΕ το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού – Η Συμφωνία με Ισραήλ Οδηγός και για Επόμενα Ανοίγματα με Άλλα Κράτη

Με όχημα την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ η πολιτική ηγεσία του τουρισμού θα επιχειρήσει να τη χρησιμοποιήσει σαν ένα μοντέλο για τα επόμενα ανοίγματα που θα πραγματοποιηθούν στις σχέσεις της Ελλάδας με άλλα κράτη.

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του του στο Money Review της Καθημερινής ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και σημειώνει ότι “σε χώρες στις οποίες ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει, η αισιοδοξία αρχίζει να επικρατεί και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό διακοπών, ταξιδιών αναψυχής, κρατήσεις κτλ.

Αυτή είναι μια τάση την οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιήσουμε”.

Ο ελληνικός τουρισμός τη νέα χρονιάΤην ίδια στιγμή εστιάζοντας στο πιστοποιητικό εμβολιασμού ο κ. Θεοχάρης επισημαίνει ότι αυτό κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ε.Ε. και σε ό,τι αφορά τα rapid test αναφέρει ότι αυτά θα αξιοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

«Οι εξελίξεις στο μέτωπο κατά της πανδημίας, η διαθεσιμότητα των rapid test, καθώς και η ροή των τουριστών στην Ελλάδα είναι οι βασικοί παράγοντες, οι οποίοι θα προσδιορίσουν τα μέτρα που θα εφαρμόσουμε.

Τα rapid test είναι ένα εργαλείο χρήσιμο, που φέτος θα έχουμε τη δυνατότητα να το αξιοποιήσουμε κατά τον μέγιστο δυνατό βαθμό για τους ελέγχους στα σύνορά μας», αναφέρει ο κ. Θεοχάρης.

Σε ερώτηση τέλος για την εξέλιξη της νέας τουριστικής χρονιάς, ο κ. Θεοχάρης σημειώνει τα εξής:

«Με τα δεδομένα που έχουμε αυτήν τη στιγμή στη διάθεσή μας, αξιολογώντας και προσπαθώντας να κάνουμε μια σχετικά ασφαλή εκτίμηση για το τι θα συμβεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, μπορώ να σας πω ότι το 2021 θα έχουμε μια καλύτερη χρονιά από την περσινή.

Αυτό είναι βέβαιο.

Πάντως, θα μου επιτρέψετε να υπογραμμίσω ότι, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς, αυτό θα μπορέσει να επιτευχθεί μόνο αν από σήμερα σηκώσουμε όλοι τα μανίκια, κάνουμε όλους τους σχεδιασμούς, υλοποιήσουμε επιχειρησιακά ό,τι αποφασιστεί και τρέξουμε όλοι μαζί, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, να ενισχύσουμε και να εξυψώσουμε το «brand name» της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και όσο πιο εμφατικά γίνεται.

Να κάνουμε δηλαδή, ό,τι κάναμε και το 2020, όταν ανοίξαμε με απόλυτη ασφάλεια και μεγάλη επιτυχία τον Ελληνικό Τουρισμό.

Φέτος μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Κορωνοαϋπνία” – Αυξήθηκε η Εμφάνιση Αϋπνίας τόσο στον Γενικό Πληθυσμό όσο και στους Υγειονομικούς

Evi Makavelou

Η ΔΔΗΕ Εφιστά την Προσοχή των Πολιτών για Προσπάθειες Εξαπάτησής τους

admin

Πάνω από 6.000 Κρούσματα Ευλογιάς των Πιθήκων Έχουν Καταγραφεί σε 58 Χώρες

Ο Κορωνοϊός και η Αερογενής Μετάδοσή του – Τι Ισχύει Τελικά;

admin

Το Βραδινό Φαγητό Επιδεινώνει την Υγεία των Γυναικών

admin

Μεγαλύτερος ο Κίνδυνος Βαριάς Covid-19 και Θανάτου για τους Ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση

Evi Makavelou

Οι Χειρουργικές Μάσκες Προστατεύουν Καλά από τον Κορωνοϊό Αλλά οι Πλαστικές Προσωπίδες Καθόλου

ΠΟΥ – Η Αντοχή στα Αντιβιοτικά Μία Από τις Μεγαλύτερες Απειλές για την Υγεία Παγκοσμίως

admin

Covid-19 – Tο Εμβόλιο των Pfizer/BioNTech Φαίνεται Αποτελεσματικό Κατά του Παραλλαγμένου Στελέχους του Νέου Κορωνοϊού που Ταυτοποιήθηκε Πρώτα στη Μεγάλη Βρετανία

Evi Makavelou

Η Υγεία και τα Οικονομικά Οφέλη της Αυτοθεραπείας στην Ευρώπη

Οι Ανατροπές που Έφερε η COVID-19 στον Χώρο του Λιανικού Εμπορίου

admin

Ποιοι Ατμιστές Κινδυνεύουν Περισσότερο;

admin
Εγγραφείτε στο Newsletter