Υγεία & Ομορφιά
Τα οφέλη του κέιλ
Διατροφή

Κέιλ – Το Λαχανικό που Ωφελεί την Υγεία

Το κέιλ είναι ένα λαχανικό που περιλαμβάνεται στα φυλλώδη σταυρανθή λαχανικά και έχει γίνει πρόσφατα γνωστό.

Ανήκει στις υπερτροφές για τον λόγο ότι συγκεντρώνει μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών με σημαντικά οφέλη για την υγεία, γι’ αυτό και αξίζει να το εντάξετε στη διατροφή σας.

Το κέιλ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και β-καροτένιο που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.

Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τον οργανισμό από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα, ενώ προστατεύουν και από τις καρδιακές παθήσεις, τον σακχαρώδη διαβήτη και άλλες χρόνιες παθήσεις.

Το κέιλ έχει φυσική αποτοξινωτική δράση.

Το λαχανικό κέιλΑπομακρύνει τις τοξίνες αφού πρώτα τις εξουδετερώσει.

Επίσης καταπολεμά τις φλεγμονές χάρη στις αντιοξειδωτικές ενώσεις του που βοηθούν στην καταπολέμηση των βλαβών που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Έτσι μειώνει το οξειδωτικό στρες και μειώνει τις φλεγμονές.

Η περιεκτικότητά του σε α-λινολενικό οξύ και ω3 λιπαρά οξέα ρυθμίζει αποτελεσματικά τα επίπεδα των φλεγμονών στον οργανισμό.

Το κέιλ είναι πλούσιο σε συστατικά που ωφελούν την υγεία της καρδιάς.

Μερικά από αυτά είναι η βιταμίνη Κ, το κάλιο και τα ω3 λιπαρά οξέα.

Όλα αυτά καθιστούν το κέιλ άριστη επιλογή για την υγεία της καρδιάς μιας και οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του είναι πολυάριθμες.

Σύμφωνα με μελέτες το κέιλ μειώνει την αρτηριακή πίεση και σταθεροποιεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Το κέιλ, όπως και τα υπόλοιπα σταυρανθή λαχανικά της οικογένειας, έχει διαπιστωθεί ότι έχει την ικανότητα να εμποδίσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Οι αντικαρκινικές του ιδιότητες αποδίδονται σε ορισμένες ενώσεις πλούσιες σε θείο, οι οποίες όταν διασπώνται στο έντερο σχηματίζουν άλλες ενώσεις που προστατεύουν τα όργανα από τον καρκίνο.

Επίσης το κέιλ συμβάλλει στην ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή περιέχει πολύ φυλλικό οξύ που είναι απαραίτητο για την αποτροπή γενετικών ανωμαλιών εξασφαλίζοντας ένα υγιές νευρικό σύστημα για το μωρό.

Η επαρκής πρόσληψη φυλλικού οξέος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απαραίτητη και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο επιπλοκών που σχετίζονται με την κύηση, όπως ο πρόωρος τοκετός και η αναιμία.

Όμως το κέιλ διαθέτει και βιταμίνη Κ, ασβέστιο και χαλκό που παίζουν σημαντικό ρόλο στον σχηματισμό των οστών του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τέλος, το κέιλ προάγει την καλή όραση καθώς περιέχει συστατικά που προλαμβάνουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας λόγω ηλικίας, τον καταρράκτη και άλλες παθήσεις των ματιών.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοί Είναι οι Λόγοι που θα σας Κάνουν να Αγαπήσετε το Κρύο Τσάι

d.tsagkrinos

Τσάι Ιβίσκου – Τα Οφέλη του στην Υγεία

Ακόρεστα Λιπαρά – Σύμμαχοι Ομορφιάς

yoadmin

Τα πιο Θρεπτικά Αποξηραμένα Φρούτα

Bάνα Νικολαίδου

Τα Οφέλη του Κεφίρ στη Συνολική Υγεία του Οργανισμού

d.tsagkrinos

Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα – Μύθοι και Αλήθειες

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ