Υγεία & Ομορφιά
kaftera-fagita
Εναλλακτικές ΘεραπείεςΥγεία

Καυτερά Φαγητά – Γιατί να τα Εντάξετε στη Διατροφή σας;

Είτε μας αρέσουν είτε όχι, οι πικάντικες τροφές φαίνεται πως βελτιώνουν την υγεία μας και έχουν πολλά περισσότερα οφέλη απ’ όσα μπορεί να φανταζόμασταν.

Σύμφωνα με έρευνα της Κινεζικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών, οι πικάντικες τροφές, εφόσον καταναλώνονται σχεδόν κάθε μέρα, μειώνουν κατά 14% τον κίνδυνο θανάτου. Επίσης, έχουν συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, καθώς και από καρδιακές και αναπνευστικές παθήσεις.

kaftera-fagitaΑναλυτικότερα οι λόγοι που θα μας πείσουν να τις εντάξουμε στη διατροφή μας:

Βοηθούν στην απώλεια βάρους

Τα καυτερά βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Όσοι τρώνε καυτερά αναφέρουν επίσης ότι αισθάνονται λιγότερο πεινασμένοι και έχουν λιγότερες λιγούρες για αλμυρές, λιπαρές και γλυκές τροφές.

Ωφελούν την καρδιά

Οι καυτερές πιπεριές μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου μέσω της μείωσης των επιπέδων της LDL «κακής» χοληστερόλης και της βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος. Η καψαϊκίνη ερευνάται από τους επιστήμονες για την ικανότητά της να αντιμετωπίζει προβλήματα του κυκλοφορικού,
σκλήρυνσης των αρτηριών και ανώμαλου καρδιακού ρυθμού.

Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν έναν εντυπωσιακά μακρύ κατάλογο αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι γνωστό ότι προλαμβάνουν τη γήρανση.

Προστατεύουν το στομάχι

Η καψαϊκίνη σκοτώνει το ελικοβακτήριο του πυλωρού (H. pylori) το οποίο εντοπίζεται στο στομάχι και προκαλεί έλκη. Ασιατική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν κυρίως κινέζικα φαγητά, τα οποία περιέχουν λιγότερη καψαϊκίνη, εμφάνιζαν έλκη με τριπλάσια συχνότητα από όσους
προτιμούσαν την Ινδική κουζίνα ή την κουζίνα της Μαλαισίας, που είναι πιο καυτερές.

Καθαρίζουν τα ιγμόρεια

Η καψαϊκίνη της καυτερής πιπεριάς είναι παρόμοια με μια ένωση που χρησιμοποιείται σε πολλά αποσυμφορητικά.

Όσο πιο καυτερή είναι η τροφή, τόσο καλύτερα για τη μύτη σας. Εκτός της ρινικής αποσυμφόρησης που
προκαλούν, οι καυτερές πιπεριές περιέχουν βιταμίνη Α, η οποία ενισχύει το βλεννογόνο της μύτης και αποτρέπει την είσοδο μικροβίων στο σώμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Πικάντικα Τρόφιμα Επηρεάζουν το Δέρμα;

Evi Makavelou

Η Πελματιαία Ρεφλεξολογία και τα Οφέλη της

Τα Πάντα για την Ψωρίαση

Χαμηλή Πίεση – Αιτίες και Αντιμετώπιση

Γαστρεντερίτιδα λόγω Γιορτών – Πώς να την Αποτρέψετε

Editor6 pharma

Ρυτίδες – Τι Αποκαλύπτουν για την Υγεία

Evi Makavelou

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα και Συμπτώματα

Editor6 pharma

Μύθοι και Αλήθειες για την Ομοιοπαθητική Ιατρική

a.alefragkis

Ολιγοθεραπεία – Μία Φυσική Απάντηση στις Διατροφικές Ανεπάρκειες

Η Σχέση της Ομορφιάς και της Υγείας

Evi Makavelou

Πονοκέφαλος και Ημικρανίες

Κούραση, Χρόνια Κόπωση και οι Διαφορές τους

Editor6 pharma