Υγεία & Ομορφιά
Image default
Φυσική Κατάσταση

Καθημερινές Συνήθειες που Βοηθούν να Νιώθουμε Περισσότερη Ευεξία

Η ευεξία στην ζωή μας είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι δεδομένο, όμως συχνά βλέπουμε να λείπει από την καθημερινότητά μας.

Τα πιεστικά ωράρια εργασίας και οι πολλές υποχρεώσεις μας κάνουν να παραμελούμε τον εαυτό μας και στο τέλος της ημέρας να νιώθουμε κούραση και δυσφορία.

Ευτυχώς η ευεξία που τόσο λαχταρούμε δεν είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθεί.

Απαιτεί μόνο μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας και η διαφορά θα φανεί αμέσως.

Η ευεξία στην ζωή μας είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι δεδομένο, όμως συχνά βλέπουμε να λείπει από την καθημερινότητά μας.

Σωστή διατροφή

Η αλήθεια είναι ότι το βάρος μας παίζει βασικό ρόλο σε πολλά πράγματα: από την πρόληψη ασθενειών μέχρι την ευκινησία μας και την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής.

Υιοθετήστε συνήθειες όπως το καθημερινό πρωινό γεύμα, ο έλεγχος της μερίδας του φαγητού, η κατανάλωση φαγητού σε συγκεκριμένα γεύματα και η αποφυγή τσιμπολογημάτων.

Προτιμήστε να τρώτε φαγητά που μαγειρεύετε στο σπίτι και αποφύγετε το junk food.

Σωματική άσκηση

Η τακτική άσκηση έχει άπειρα οφέλη για τον οργανισμό.

Ανάμεσα σε αυτά είναι: αίσθημα ευεξίας και ενέργειας μέσα στην ημέρα, πρόληψη παθήσεων, καλύτερη ποιότητα ύπνου, καλύτερη στάση σώματος, τόνωση μυικού συστήματος και βελτιωμένη εικόνα σώματος και περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Ξεκινήστε κάνοντας μία δραστηριότητα που σας ευχαριστεί και σταδιακά αυξήστε τη συχνότητα και την ένταση των προπονήσεών σας.

Πνευματική άσκηση

Εκτός από το σώμα, το μυαλό επίσης χρειάζεται να μένει σε εγρήγορση.

Ξεκινήστε νέες δραστηριότητες και χόμπι που σας προσφέρουν ευχαρίστηση μέσα από νέα ερεθίσματα και προκαλούν το μυαλό να μένει δραστήριο, όπως ζωγραφική, μουσική, διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων κλπ.

Στα πλαίσια αυτά, ο διαλογισμός και η yoga έχει επίσης βρεθεί να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του στρες. 

Εκτός από το σώμα, το μυαλό επίσης χρειάζεται να μένει σε εγρήγορση.

Καλός και ποιοτικός ύπνος

Όλοι το γνωρίζουμε ότι ένας καλός ύπνος μας χαρίζει ξεκούραση και ενέργεια.

Αντίθετα η κακή ποιότητα ύπνου σχετίζεται όχι μόνο με μειωμένα επίπεδα ευεξίας και αποδοτικότητας, αλλά και με επιθετική συμπεριφορά, συχνότερη εμφάνιση πληθώρας παθήσεων, διαταραχή του αισθήματος της όρεξης, καθώς και αυξημένο σωματικό βάρος.

Γι’ αυτό δώστε σημασία στις ώρες που κοιμάστε αλλά και στην ποιότητα του ύπνου σας.

Καλή πεπτική υγεία

Φουσκώματα, καούρες, μετεωρισμός και πολλά άλλα γαστρεντερικά προβλήματα επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής και γι’ αυτό δεν πρέπει να τα παραβλέπουμε.

Φροντίστε να έχετε μία διατροφή που προάγει την καλή γαστρεντερική λειτουργία και περιέχει τρόφιμα με φυτικές ίνες και προβιοτικά.

Αυτά τα συστατικά ενισχύουν την εντερική μικροχλωρίδα, δηλαδή τους μικροοργανισμούς που ελέγχουν την υγεία του πεπτικού συστήματος και την κινητικότητα του εντέρου.

Μπορείτε να τα βρείτε στα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης και σε γαλακτοκομικά προϊόντα που περιέχουν προβιοτικά ή πρεβιοτικά.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Αποτελεσματικά Βήματα για Έναν Ήρεμο και Ξεκούραστο Ύπνο

Οι Αλλαγές που Πρέπει να Κάνετε για να Αυξήσετε την Μυϊκή σας Μάζα

Bάνα Νικολαίδου

6 Συμβουλές για να μην Αισθάνεστε Κουρασμένοι

yoadmin

Είδη Σωματότυπων και Συμβουλές Άσκησης και Διατροφής

Bάνα Νικολαίδου

Τα Οφέλη που Αποκομίζετε Όταν Αναπνέετε Βαθιά

a.alefragkis

Άθληση: Πώς να Παρακινήσετε τον Εαυτό σας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ