Υγεία & Ομορφιά
Image default
Σεξουαλικότητα

Καταχρήσεις και Σεξουαλική Απόδοση στους Άνδρες

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να συνεχιστεί για τους άνδρες ακόμα και σε μεγάλες ηλικίες αρκεί να μην καπνίζουν, να ασκούνται, να μην πάρουν υπερβολικό βάρος και γενικά να αποφεύγουν την καθιστική ζωή.

Ερευνητές του πανεπιστημίου Harvard των ΗΠΑ μελέτησαν 31.740 άνδρες από 52 έως 90 ετών και διαπίστωσαν ότι η σεξουαλική επιθυμία και ο οργασμός μειωνόταν στους άνδρες μετά τα 50 έτη τους.

Καταχρήσεις και Σεξουαλική Απόδοση στους Άνδρες

Ο βασικός λόγος δεν ήταν απλά η αύξηση της ηλικίας, καθώς συνέβαλαν σε αυτό η παχυσαρκία, το κάπνισμα, πιθανές ασθένειες όπως εγκεφαλικά ή καρκίνος ή καρδιακές παθήσεις, η λήψη φαρμακευτικών αγωγών – ειδικά φαρμάκων κατά της κατάθλιψης – και η πλήρης έλλειψη άσκησης.

Παρατήρησαν ότι το 74% των ανδρών κάτω των 59 ετών είχε πολύ καλή σεξουαλική λειτουργία ενώ, σε ηλικίες άνω των 80 ετών το ποσοστό αυτό κατέβαινε στο 10%.

Προβλήματα στις ηλικίες κάτω των 59 ετών παρουσίαζε το 12% ενώ, στις ηλικίες από 60-69 ετών το ποσοστό αυτό ανέβαινε στο 22%.

Σημείωσαν μάλιστα, ότι οι άνδρες άνω των 69 ετών, είχαν μέτρια ως σοβαρά προβλήματα σε ποσοστό 30%.

Προβλήματα στις ηλικίες κάτω των 59 ετών παρουσίαζε το 12% ενώ, στις ηλικίες από 60-69 ετών το ποσοστό αυτό ανέβαινε στο 22%.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άνδρες μπορούν να κρατήσουν μια καλή στύση και να έχουν μια ποιοτική σεξουαλική ζωή σε μεγάλες ηλικίες αν διατηρήσουν την ποιότητα και στη ζωή τους.

Μια πιο υγιεινή ζωή χωρίς ψυχολογική πίεση μπορεί να προσφέρει παρατεταμένη καλή σεξουαλική λειτουργία στους άνδρες!

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναικεία Αυτοϊκανοποίηση

Bάνα Νικολαίδου

Οι Συχνότερες Απορίες των Αντρών για το Σεξ και οι Απαντήσεις τους

d.tsagkrinos

6 Απαγορευτικές Φράσεις κατά τη Διάρκεια του Σεξ

yoadmin

Σέξι Αθλήματα που Είναι Αποτελεσματικά

Υπερσεξουαλικότητα – Πόσο Επικίνδυνη Είναι

Bάνα Νικολαίδου

Πεσμένη Ερωτική Διάθεση – Συμβουλές και Λύσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ