Υγεία & Ομορφιά
Ισχαιμική Καρδιοπάθεια - Αυξημένος ο Κίνδυνος για τις Γυναίκες που Έχουν Κάνει Πρόωρο Τοκετό.
Ισχαιμική Καρδιοπάθεια - Αυξημένος ο Κίνδυνος για τις Γυναίκες που Έχουν Κάνει Πρόωρο Τοκετό.
Επικαιρότητα

Ισχαιμική Καρδιοπάθεια – Αυξημένος ο Κίνδυνος για τις Γυναίκες που Έχουν Κάνει Πρόωρο Τοκετό

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-σουηδική επιστημονική έρευνα, οι γυναίκες που έχουν γεννήσει πρόωρα, πριν την 37η εβδομάδα της κύησής τους, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν ισχαιμική καρδιοπάθεια (στεφανιαία νόσο) αργότερα στη διάρκεια της ζωής τους.

Ο κίνδυνος είναι αυξημένος άσχετα αν υπάρχουν άλλοι παράγοντες κινδύνου, όπως το κάπνισμα ή το αυξημένο σωματικό βάρος.

Ισχαιμική Καρδιοπάθεια - Αυξημένος ο Κίνδυνος για τις Γυναίκες που Έχουν Κάνει Πρόωρο Τοκετό.

Η μελέτη δείχνει ότι το αναπαραγωγικό ιστορικό μιας γυναίκας θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από τους καρδιολόγους κατά την αξιολόγηση του καρδιαγγειακού κινδύνου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Κέιζι Κραμπ της Ιατρικής Σχολής Icahn του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (Journal of American College of Cardiology), ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 2,2 εκατομμύρια τοκετούς στη Σουηδία.

Διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που είχαν γεννήσει πρόωρα (μεταξύ της 28ης και της 36ης εβδομάδας) ή υπερβολικά πρόωρα (μεταξύ της 22ης και 27ης εβδομάδας), είχαν υπερδιπλάσια έως τετραπλάσια αντίστοιχα πιθανότητα να εμφανίσουν ισχαιμική καρδιοπάθεια τα επόμενα χρόνια, σε σχέση με όσες είχαν εγκυμοσύνη κανονικής διάρκειας.

Ο κίνδυνος παρέμενε αυξημένος ακόμη και 30 έως 40 χρόνια μετά την πρόωρη γέννα.

Περίπου ένας στους δέκα τοκετούς γίνεται πρόωρα πριν την 37η εβδομάδα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που γεννάνε πρόωρα, έχουν αυξημένο κίνδυνο για υπέρταση, διαβήτη και υπερλιπιδαιμία (αυξημένα λιπίδια στο αίμα), που αποτελούν παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.

Η νέα μελέτη δείχνει ότι ο αυξημένος κίνδυνος λόγω πρόωρου τοκετού είναι υπαρκτός σε μεγάλο βάθος χρόνου.

«Ο πρόωρος τοκετός πρέπει πλέον να αναγνωριστεί ως ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου για ισχαιμική καρδιοπάθεια.

Οι γυναίκες με ιστορικό πρόωρου τοκετού πιθανώς χρειάζονται έγκαιρες προληπτικές δράσεις για να μειωθούν άλλοι παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου όπως η παχυσαρκία, η έλλειψη σωματικής άσκησης και το κάπνισμα», δήλωσε η δρ Κραμπ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COVID-19 και Εμβολιασμός σε Έγκυες και Θηλάζουσες Γυναίκες

Σε Αυξημένα Επίπεδα Διατηρείται το Ιικό Φορτίο στα Λύματα στη Θεσσαλονίκη

Evi Makavelou

Οδηγίες Ασφαλείας κατά την Οδήγηση λόγω Κορωνοϊού

admin

Κερδίζει Συνεχώς Έδαφος στην ΕΕ το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού – Η Συμφωνία με Ισραήλ Οδηγός και για Επόμενα Ανοίγματα με Άλλα Κράτη

Evi Makavelou

Έλλειμμα 11,27 δισ. Ευρώ στο 9μηνο του 2020

Ο Κορωνοϊός δεν Πρόκειται να Εξαφανιστεί Σύμφωνα με τους Επιστήμονες

Κορωνοϊός – Έναρξη Κλινικής Δοκιμής για την Αξιολόγηση της Αποτελεσματικότητας Ενός Συνδυασμού Εμβολίων

Κορωνοϊός – Η Παραλλαγή Δέλτα θα Αφορά Σύντομα το 50% των Κρουσμάτων

Οι Ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας θα Έπρεπε να Είναι µία Αυτονόητη Συνθήκη

admin

Οι Έφηβοι Έχουν Μισές Πιθανότητες Ευαισθησίας στον Κορωνοϊό

admin

Η Συσχέτιση των Νευρολογικών Παθήσεων με τη Ρύπανση του Αέρα

Νέα Σειρά Bepanthol® Derma για το Σώμα και το Πρόσωπο

Εγγραφείτε στο Newsletter