Υγεία & Ομορφιά
Ιλαρά Ένας στους Δύο Ευρωπαίους Φοβάται τα Εμβόλια Y
Επικαιρότητα

Ιλαρά – Ένας στους Δύο Ευρωπαίους Φοβάται τα Εμβόλια

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 38 χώρες του κόσμου και διερεύνησε τους μύθους για τα εμβόλια, περισσότεροι από ένας στους δύο Ευρωπαίους εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για την ασφάλεια των εμβολίων.

Ιλαρά Ένας στους Δύο Ευρωπαίους Φοβάται τα Εμβόλια Y

Συνολικά, 1 στους 5 συμμετέχοντες πιστεύουν ακράδαντα πως «μερικά εμβόλια προκαλούν αυτισμό στα υγιή παιδιά» ενώ το 38% δήλωσαν αβέβαιοι για το αν αυτό ισχύει ή όχι.

Το ποσοστό όσων πιστεύουν πως «σίγουρα» τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό κυμαίνεται από 8% στην Ισπανία έως το απίστευτο 44% στην Ινδία, με το ποσοστό να αγγίζει το 65% στη Γαλλία, το 55% στη Βρετανία και το 52% στην Ιταλία.

Ακόμα και σε χώρες όπου η πλειονότητα των πολιτών δείχνουν πιο ενημερωμένοι, το ποσοστό των αμφισβητιών είναι τεράστιο, φθάνοντας το 49% στη Σουηδία και το 48% στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Η Ιλαρά στην Ευρώπη

Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με περισσότερους από 41.000 άνθρωποι να έχουν νοσήσει μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2018 ενώ από αυτούς, οι 37 έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της ιλαράς.

Ενώ το 2016 τα περιστατικά ιλαράς ήταν μόλις 5.273, το 2017 έφτασαν τα 23.927, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η ραγδαία αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων προέρχεται από τη μείωση του αριθμού των εμβολιασμών.

Ιλαρά Ένας στους Δύο Ευρωπαίους Φοβάται τα Εμβόλια Y1

Η Ιλαρά στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, μέχρι τις 23 Αυγούστου 2018 είχαν καταγραφεί 3.250 κρούσματα ιλαράς, με τη μεγαλύτερη συχνότητα να βρίσκεται στη Νότια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι ασθενείς είναι στην μεγάλη πλειονότητά τους ελληνικής υπηκοότητας.

Οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστα μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κυρίως 25-44 ετών που δεν έχουν ανοσία, ενώ ανάμεσα στα άτομα αυτά συμπεριλαμβάνονται ανεμβολίαστοι ή ελλιπώς εμβολιασμένοι επαγγελματίες Υγείας.

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι φοβούνται το τριπλούν εμβόλιο ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς (MMR) καθώς ορισμένοι το κατηγορούν ότι προκάλεσε μερικά κρούσματα αυτισμού σε δεκάδες εκατομμύρια εμβολιασθέντες.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Μετά τον Κορωνοϊό Εποχή

d.tsagkrinos

Πώς Ορίζεται το Ύποπτο Κρούσμα του Κοροναϊού;

yoadmin

Mobile Εφαρμογή για Γυναίκες με Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού

yoadmin

Καμπάνια Ενημέρωσης του Υπ. Παιδείας για την Πρόληψη της Διάδοσης του Κορωνοϊού

Τα Τατουάζ Δεν Είναι Ακίνδυνα

yoadmin

Είναι Αποτελεσματική η Βιταμίνη D Ενάντια στην Covid-19;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ