Υγεία & Ομορφιά
Image default
Προβλήματα στο Σεξ Φροντίδα για τον Άνδρα

Η Συμβολή της Ντομάτας στο Ανδρικό Σπέρμα

Σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, το λυκοπένιο, η αντιοξειδωτική ουσία που εμπεριέχεται στις ντομάτες, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματος και την ανδρική γονιμότητα.

Οι 56 άνδρες που συμμετείχαν στη μελέτη και έπαιρναν κάθε μέρα ένα συμπλήρωμα με λυκοπένιο, είχαν καλύτερη ποιότητα σπέρματος.

Σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, το λυκοπένιο, η αντιοξειδωτική ουσία που εμπεριέχεται στις ντομάτες, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματος και την ανδρική γονιμότητα.

Σε αυτό, συμβάλλει φυσικά και ο υγιεινός τρόπος ζωής και η σωστή διατροφή, η αποφυγή του αλκοόλ, η καλή διάθεση… τα οποία προτείνεται να εφαρμόζονται για τη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος.

Το λυκοπένιο, όπως η βιταμίνη Ε και ο ψευδάργυρος, στα οποία έχει κυρίως εστιαστεί η έρευνα μέχρι σήμερα, λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά, εμποδίζοντας την οξείδωση, και συνεπώς τη βλάβη των κυττάρων.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες έχουν επίσης συνδεθεί με οφέλη για την καρδιά και κατά του καρκίνου.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, με επικεφαλής την ειδική σε θέματα διατροφής δρα Λιζ Ουίλιαμς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικό «European Journal of Nutrition», σύμφωνα με το BBC, χρησιμοποίησαν ένα συμπλήρωμα με λακτολυκοπένιο, επειδή το λυκοπένιο των τροφών απορροφάται πιο δύσκολα από το σώμα.

Οι άνδρες της μελέτης θα έπρεπε να τρώνε δύο κιλά ντομάτες την ημέρα, προκειμένου να πάρουν την ισοδύναμη ποσότητα των 14 μικρογραμμαρίων λυκοπένιου καθημερινά.

Η διάρκεια της κλινικής μελέτης ήταν δυο εβδομάδες.

Από τους συμμετέχοντες στην κλινική μελέτη, μια ομάδα ανδρών έπαιρνε χάπι λακτολυκοπένιου και μια άλλη ένα εικονικό χάπι (placebo).

Ο έλεγχος του σπέρματος πριν, στη διάρκεια και μετά το τέλος της έρευνας έδειξε ότι οι άνδρες της πρώτης ομάδας είχαν την ίδια συγκέντρωση σπερματοζωαρίων, αλλά σπέρμα με καλύτερη μορφολογία και κινητικότητα, κάτι που ευνοεί τη γονιμοποίηση του ωαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Εναλλακτικές Θεραπείες στη Στυτική Δυσλειτουργία

yoadmin

Ανδρική Γοητεία – Ποιες Συνήθειες Πρέπει να Υιοθετήσετε

Συμβουλές Αντρικής Περιποίησης – Πώς Πρέπει να Φροντίζουν οι Άντρες το Δέρμα τους

Editor6 pharma

Τι Προκαλεί στο Γυναικείο Σώμα η Αποχή από το Σεξ

Bάνα Νικολαίδου

Ενισχύστε Φυσικά τη Λίμπιντό σας

yoadmin

Γυναίκες και Προβλήματα Οργασμού

Bάνα Νικολαίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ