Υγεία & Ομορφιά
Κορωνοϊός και προβλήματα στα μάτια
Επικαιρότητα

Η Σοβαρή Covid-19 Συνδέεται με Δυνητικά Επικίνδυνες Ανωμαλίες στα Μάτια Μερικών Ασθενών

Γάλλοι ερευνητές, χρησιμοποιώντας μαγνητικές απεικονιστικές εξετάσεις, βρήκαν σημαντικές ανωμαλίες στα μάτια μερικών ασθενών με σοβαρή Covid-19.

Η μελέτη αναδεικνύει την ανάγκη οφθαλμολογικής εξέτασης των ασθενών με σοβαρή λοίμωξη από κορωνοϊό, έτσι ώστε στο μέτρο που χρειάζεται, να τύχουν έγκαιρα της κατάλληλης θεραπείας.

Ενώ ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 πρωτίστως πλήττει τους πνεύμονες, έχει συνδεθεί επίσης με παθήσεις των ματιών, όπως η αμφιβληστροειδοπάθεια και η επιπεφυκίτιδα.

Ανωμαλίες στα μάτια για ασθενείς με κορωνοϊόΈως τώρα όμως, έχει υπάρξει περιορισμένη έρευνα πάνω στη φύση και στη συχνότητα αυτών των ανωμαλιών στα μάτια σε συνάρτηση με την Covid-19.

Για να γίνουν γνωστά περισσότερα πράγματα, η Γαλλική Εταιρεία Νευροακτινολογίας προχώρησε στη μελέτη 129 ασθενών με σοβαρή Covid-19, οι οποίοι έκαναν μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου.

Από αυτούς, οι εννέα, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξεως του 7%, εμφάνιζαν αφύσικα ευρήματα στους βολβούς των ματιών τους, κυρίως έναν ή περισσότερους όζους στο πίσω μέρος του βολβού.

Οι οκτώ από τους εννέα ασθενείς είχαν περάσει καιρό διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσοκομείου ή σε στάση μπρούμυτα, κάτι που μπορεί να επιδράσει αρνητικά στα μάτια.

Και οι εννέα είχαν όζους στην περιοχή της ωχράς κηλίδας, στο πίσω μέρος του ματιού που ευθύνεται για την κεντρική όραση, μάλιστα οι οκτώ από αυτούς και στα δύο μάτια.

Από τους εννέα, οι δύο είχαν διαβήτη, οι δύο υπέρταση και οι έξι ήταν παχύσαρκοι.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ογκουστίν Λεκλέρ του Πανεπιστημίου του Παρισιού και του Τμήματος Νευροακτινολογίας του Νοσοκομείου του Ιδρύματος Αντόλφ ντε Ροτσίλντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Radiology» της Ακτινολογικής Εταιρείας της Β. Αμερικής, ανέφεραν ότι όλοι οι ασθενείς με σοβαρή Covid-19 θα πρέπει να εξετάζονται με βυθοσκόπηση, οπτική τομογραφία συνοχής κ.ά.

Ο δρ Λεκλέρ τόνισε ότι τα σοβαρά προβλήματα στα μάτια μπορεί να περάσουν απαρατήρητα στο νοσοκομείο, ιδίως στις ΜΕΘ, επειδή οι ασθενείς με σοβαρή Covid-19 αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά προβλήματα για τη ζωή τους και η προσοχή των γιατρών είναι στραμμένη αλλού.

Ο βιολογικός μηχανισμός πίσω από τη δημιουργία όζων στα μάτια στους ασθενείς με Covid-19 παραμένει άγνωστος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να σχετίζεται με τη φλεγμονή που πυροδοτεί ο ιός.

Οι τυχόν οφθαλμολογικές επιπτώσεις στους ασθενείς με λιγότερο σοβαρή Covid-19 βρίσκονται υπό εξέταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντικαρκινικό Εμβόλιο Προστατεύει για 4 Χρόνια από Υποτροπή του Μελανώματος στο Δέρμα

Ο Κορωνοϊός και η Αερογενής Μετάδοσή του – Τι Ισχύει Τελικά;

admin

Η Google Ερμηνεύει τις Ακτινογραφίες

admin

Προβλέψεις για Λήξη της Πανδημίας το 2022 αλλά με Ετήσιες Ενισχυτικές Δόσεις

Οδηγίες Σχετικά με το Πόσιμο Νερό και τους Υδάτινους Χώρους Αναψυχής εν Μέσω Πανδημίας

admin

Ενίσχυση στις Μόνιμες Προσλήψεις Δεσμεύεται η Κυβέρνηση για το ΕΣΥ

admin

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Συλλέγει Τροφή και Κλινοσκεπάσματα για τους Αδέσποτους Φίλους μας

Οι Διατροφικές Συνήθειες Επηρεάζουν την Έκβαση της COVID-19

Θερμαινόμενο Φίλτρο Αέρα Εξουδετερώνει Άμεσα τον Κορωνοϊό

admin

Δείκτες Θνησιμότητας και Νοσηρότητας κατά τη Διάρκεια της Πανδημίας

admin

Ο Καφές Σχετίζεται με Αυξημένο Προσδόκιμο Ζωής και Καλύτερη Καρδιαγγειακή Υγεία

Η Δράση των Αντιοξειδωτικών