Υγεία & Ομορφιά
Σωματική Άσκηση Κάνει Καλό στην Ψυχική Υγεία
Φυσική Κατάσταση

Η Σωματική Άσκηση Κάνει Καλό στην Ψυχική Υγεία

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-βρετανική επιστημονική έρευνα, οι άνθρωποι που ασκούνται σωματικά σε τακτική βάση έχουν γενικά καλύτερη ψυχική διάθεση και υγεία αλλά η άσκηση μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, αν ξεπερνάει τις τρεις ώρες τη μέρα.

 Σωματική Άσκηση Κάνει Καλό στην Ψυχική Υγεία

Η μελέτη έγινε σε περίπου 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους και κατέληξε στο γεγονός ότι όσοι ασκούνται τακτικά έχουν κατά μέσο όρο μιάμιση μέρα λιγότερη κακής ψυχικής υγείας μέσα στο μήνα, σε σχέση με όσους δεν ασκούνται καθόλου.

Τα μεγαλύτερη οφέλη στην ψυχική υγεία φαίνεται να έχει η άσκηση για 45 λεπτά τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα.

Όταν η καθημερινή άσκηση ξεπερνά τη μιάμιση ώρα καθημερινά, η βελτίωση της ψυχικής διάθεσης είναι οριακή ή ανύπαρκτη, ενώ αν φθάνει το τρίωρο, τότε αυξάνεται η πιθανότητα ο άνθρωπος να νιώθει χειρότερα από το να μην είχε ασκηθεί καθόλου.

Εν μέρει αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τη μελέτη, στο ότι όσοι είναι «μανιακοί» με τη σωματική άσκηση, μπορεί να έχουν ψυχαναγκαστικά στοιχεία στην προσωπικότητά τους, τα οποία αυξάνουν την πιθανότητα ψυχικής αστάθειας.

Το μεγαλύτερο ψυχικό όφελος φαίνεται να προσφέρουν τα ομαδικά αθλήματα

Η μελέτη δείχνει ότι μέσα στον μήνα ένας άνθρωπος που δεν ασκείται, έχει κατά μέσο όρο 3,4 μέρες που δεν νιώθει καλά ψυχολογικά, ενώ όποιος ασκείται, έχει δύο μέρες κακής ψυχολογίας.

Από τα διάφορα είδη άσκησης, το μεγαλύτερο ψυχικό όφελος φαίνεται να προσφέρουν κατά σειρά τα ομαδικά αθλήματα, το ποδήλατο, η αεροβική άσκηση και το γυμναστήριο.

Ακόμη και οι δουλειές του νοικοκυριού βοηθάνε κάποιον να νιώσει καλύτερα!

Σύμφωνα με τις επίσημες ιατρικές συμβουλές για βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας, ένας άνθρωπος πρέπει να ασκείται 150 λεπτά την εβδομάδα.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαίρι και Υγεία

Bάνα Νικολαίδου

Χτίσιμο Μυών – Πώς να το Πετύχετε με Απλά Βήματα

Τρέξιμο στην Παραλία – Τι Πρέπει να Προσέξετε

Καθημερινές Συνήθειες που Βλάπτουν την Υγεία σας

Τονώστε Σώμα και Διάθεση πριν Βγείτε στην Παραλία

Bάνα Νικολαίδου

Τι Είναι το Τριαδικό Σύνδρομο Αθλήτριας και πώς Αντιμετωπίζεται

Editor7 pharma

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ