Υγεία & Ομορφιά
Image default
Gold Φυσική Κατάσταση

Η Σωματική Άσκηση Κάνει Καλό στην Ψυχική Υγεία

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-βρετανική επιστημονική έρευνα, οι άνθρωποι που ασκούνται σωματικά σε τακτική βάση έχουν γενικά καλύτερη ψυχική διάθεση και υγεία αλλά η άσκηση μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, αν ξεπερνάει τις τρεις ώρες τη μέρα.

Η μελέτη έγινε σε περίπου 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους και κατέληξε στο γεγονός ότι όσοι ασκούνται τακτικά έχουν κατά μέσο όρο μιάμιση μέρα λιγότερη κακής ψυχικής υγείας μέσα στο μήνα, σε σχέση με όσους δεν ασκούνται καθόλου.

Τα μεγαλύτερη οφέλη στην ψυχική υγεία φαίνεται να έχει η άσκηση για 45 λεπτά τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα.

Όταν η καθημερινή άσκηση ξεπερνά τη μιάμιση ώρα καθημερινά, η βελτίωση της ψυχικής διάθεσης είναι οριακή ή ανύπαρκτη, ενώ αν φθάνει το τρίωρο, τότε αυξάνεται η πιθανότητα ο άνθρωπος να νιώθει χειρότερα από το να μην είχε ασκηθεί καθόλου.

Εν μέρει αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τη μελέτη, στο ότι όσοι είναι «μανιακοί» με τη σωματική άσκηση, μπορεί να έχουν ψυχαναγκαστικά στοιχεία στην προσωπικότητά τους, τα οποία αυξάνουν την πιθανότητα ψυχικής αστάθειας.

Η μελέτη δείχνει ότι μέσα στον μήνα ένας άνθρωπος που δεν ασκείται, έχει κατά μέσο όρο 3,4 μέρες που δεν νιώθει καλά ψυχολογικά, ενώ όποιος ασκείται, έχει δύο μέρες κακής ψυχολογίας.

Από τα διάφορα είδη άσκησης, το μεγαλύτερο ψυχικό όφελος φαίνεται να προσφέρουν κατά σειρά τα ομαδικά αθλήματα, το ποδήλατο, η αεροβική άσκηση και το γυμναστήριο.

Ακόμη και οι δουλειές του νοικοκυριού βοηθάνε κάποιον να νιώσει καλύτερα!

Σύμφωνα με τις επίσημες ιατρικές συμβουλές για βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας, ένας άνθρωπος πρέπει να ασκείται 150 λεπτά την εβδομάδα.

Για να δείτε το πλήρες περιεχόμενο, παρακαλούμε συνδεθείτε/εγγραφείτε δωρεάν στα "Gold" μέλη και θα έχετε πλήρη και συνεχή πρόσβαση σε όλα τα άρθρα. Επίσης, θα λαμβάνετε το εβδομαδιαίο μας newsletter με ενημερωτικές πληροφορίες για την υγεία και την ομορφιά!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τη Yoga

Editor7 pharma

Συχνά Λάθη που Κάνουμε στην Φροντίδα των Δοντιών μας

a.alefragkis

Τέλος στην Κακοσμία του Στόματος

yoadmin

Τι Βούρτσα να Χρησιμοποιείτε Ανάλογα με τον Τύπο των Μαλλιών σας

a.alefragkis

Γυναικομαστία

yoadmin

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τη ΧΑΠ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ