Υγεία & Ομορφιά
Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή
Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή
Διατροφή

Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή

Το τμήμα Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ανέλυσε στοιχεία από  55.500 άτομα 50 έως 64 ετών και συσχετίσε την υγεία με τη διατροφή τους.

Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή

Από τα στοιχεία προέκυψε ότι, όσο περισσότερη μέχρι ενός ορίου σοκολάτα έτρωγε κανείς, τόσο μειωνόταν και η πιθανότητα της κολπικής μαρμαρυγής.

Με δύο έως έξι μερίδες σοκολάτας την εβδομάδα, ο κίνδυνος  ήταν κατά μέσο όρο 20% μικρότερος, για μία μερίδα την εβδομάδα ήταν 17% μικρότερος, ενώ για μία έως τρεις μερίδες τον μήνα η μείωση του κινδύνου ήταν 10%.

Μερίδα θεωρήθηκε τα 30 γραμμάρια περίπου.

Η κατανάλωση με μέτρο, ιδίως της μαύρης σοκολάτας, μπορεί να αποτελεί μια υγιεινή επιλογή

Για όσους ξεπερνούσαν την μια μερίδα την ημέρα, ο κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής μειωνόταν μεν αλλά μόνο κατά 14%.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η κατανάλωση σοκολάτας πρέπει να γίνεται με προσοχή καθώς περιέχει πολλές θερμίδες, σάκχαρα και λίπη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους και σε μεταβολικές διαταραχές.

Όμως, η κατανάλωση με μέτρο, ιδίως της μαύρης σοκολάτας, μπορεί να αποτελεί μια υγιεινή επιλογή.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωινός Καφές: Ποτέ με Άδειο Στομάχι!

yoadmin

Αθλητική Διατροφή – Ποιες Τροφές την Απαρτίζουν;

Evi Makavelou

Πώς θα Τρώτε Λιγότερο στις Διακοπές του Πάσχα;

a.alefragkis

Πέντε Τροφές για Μακροζωία

Evi Makavelou

Τροφές Πλούσιες σε Ασβέστιο για Vegans

Evi Makavelou

Τα Υπέρ και τα Κατά της Ωμοφαγίας

Evi Makavelou

Επίμονη Πείνα – Πώς θα τη Σταματήσετε;

Evi Makavelou

Αντιφλεγμονώδης Δίαιτα και Τροφές

Evi Makavelou

Πρωινό Γεύμα Κατά του Άγχους

a.alefragkis

Superfoods αν Έχετε Διαβήτη

Evi Makavelou

Η Πρωτεΐνη και η Σημασία της

Evi Makavelou

5 Λόγοι για τους Οποίους Πρέπει να Τρώτε Πρωινό

Evi Makavelou