Υγεία & Ομορφιά
Image default
Gold Εναλλακτικές Θεραπείες

Η Ρεφλεξολογία και τα Οφέλη της στην Υγεία

Η ρεφλεξολογία αποτελεί μια εναλλακτική μέθοδο θεραπείας.

Αναλαμβάνει να θεραπεύσει διάφορες παθήσεις και να ανακουφίσει από τα συμπτώματά τους με τρόπους διαφορετικούς από ό,τι κάνει η κλασική ιατρική.

Η ρεφλεξολογία είναι μια μορφή θεραπείας που μπορεί να ενδυναμώσει και να αναζωογονήσει τον ανθρώπινο οργανισμό.

Πρόκειται για μια συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδο που αφορά την εφαρμογή πιέσεων και ειδικών χειρισμών σε αντανακλαστικά σημεία που βρίσκονται στα πόδια, στα χέρια, στα αυτιά και στο πρόσωπο.

Τα αντανακλαστικά αυτά σημεία αντιστοιχούν μέσω χιλιάδων νευρικών απολήξεων σε συγκεκριμένα βασικά όργανα και σημεία του σώματος.

Τα δάχτυλα των ποδιών για παράδειγμα, αντιστοιχούν σε σημεία στο κεφάλι και στο πρόσωπο, ενώ το «μαξιλαράκι» της πατούσας αντιστοιχεί στην ευρύτερη περιοχή του θώρακα και των πνευμόνων.

Με την ενεργοποίηση αυτών των αντανακλαστικών σημείων ο ειδικός ενεργοποιεί την αυτοθεραπευτική δύναμη του σώματος με στόχο την εξισορρόπηση και τη χαλάρωση του οργανισμού.

Οφέλη

Η ρεφλεξολογία δρα ολιστικά σε όλο τον οργανισμό, ενισχύοντας την αυτοθεραπευτική του δύναμη, ενώ απελευθερώνει το σώμα και το μυαλό από το άγχος.

Επειδή έχει και χαλαρωτική δράση, η ρεφλεξολογία εξισορροπεί το ορμονικό σύστημα, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, τη λειτουργία της λέμφου και ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού.

Όπως και να έχει, η ρεφλεξολογία μπορεί να λειτουργήσει σαν μια εξαιρετική προληπτική αγωγή με στόχο τη διατήρηση της καλής υγείας, την αναζωογόνηση, τη συναισθηματική ισορροπία, την πνευματική διαύγεια και τη χαλάρωση.

Αποτελεσματικότητα

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται για να δει κάποιος αποτελέσματα δεν είναι απόλυτος και εξαρτάται από την κάθε περίπτωση.

Δηλαδή το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, η κατάσταση του οργανισμού και η ηλικία του ατόμου δρουν καθοριστικά.

Το αίσθημα της ανακούφισης και της χαλάρωσης όμως, επιτυγχάνονται συχνά από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Η ρεφλεξολογία είναι μια ήπια, ολιστική αγωγή που λειτουργεί συμπληρωματικά στη συμβατική ιατρική θεραπεία.

Για να δείτε το πλήρες περιεχόμενο, παρακαλούμε συνδεθείτε/εγγραφείτε δωρεάν στα "Gold" μέλη και θα έχετε πλήρη και συνεχή πρόσβαση σε όλα τα άρθρα. Επίσης, θα λαμβάνετε το εβδομαδιαίο μας newsletter με ενημερωτικές πληροφορίες για την υγεία και την ομορφιά!

Παρακαλώ συνδεθείτε:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντιμετωπίστε μια Παιδική Δηλητηρίαση

yoadmin

Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα – Μύθοι και Αλήθειες

yoadmin

Κυτταρίτιδα – Ποιες Συνήθειες Ευνοούν την Εμφάνισή της

Οι Αλλαγές που Παρατηρούνται στο Πέος με την Αύξηση της Ηλικίας

d.tsagkrinos

Σύνδρομο Τουρέτ – Τι Είναι και πώς Μπορούν οι Γονείς να το Αναγνωρίσουν

d.tsagkrinos

Σεξ και Εγκυμοσύνη – Ποιες Είναι οι Ιδανικότερες Στάσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ