Υγεία & Ομορφιά
Επικαιρότητα

Η Pfizer Hellas Συμμετέχει Ενεργά στην Προσπάθεια για την Αντιμετώπιση των Επιπτώσεων της Υγειονομικής Κρίσης στην Ελλάδα

Μελέτη αποτίμησης της κοινωνικής αξίας που δημιούργησαν οι δράσεις της εταιρείας το διάστημα Απριλίου – Σεπτεμβρίου 2020, με βάση τη διεθνή μεθοδολογία SROI.

Η Pfizer Hellas Συμμετέχει Ενεργά στην Προσπάθεια για την Αντιμετώπιση των Επιπτώσεων της Υγειονομικής Κρίσης στην Ελλάδα.

Λειτουργώντας με αίσθημα κοινωνικής και εθνικής ευθύνης, η Pfizer Hellas συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα, εστιάζοντας στρατηγικά σε τρεις βασικούς πυλώνες:

Στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην υποστήριξη ευπαθών ομάδων και φορέων με κοινωνική δράση, καθώς και στην προστασία και τη στήριξη των εργαζομένων της.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησε δωρεές συνολικού ύψους 600.000 ευρώ, μέσω των οποίων:

 Ενισχύθηκαν και θα επωφεληθούν για τα επόμενα 10 χρόνια 50 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

 Καλύφθηκαν οι ανάγκες σε μάσκες 2.100 ατόμων από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της χώρας.

 Καλύφθηκαν για 4 μήνες οι ανάγκες σε μάσκες προστασίας και γάντια 330 ατόμων από την ευπαθή ομάδα των αστέγων.

 Καλύφθηκαν ανάγκες σε υγειονομικό υλικό για την προστασία 100 συνολικά ατόμων (προσωπικού και φιλοξενούμενων) σε δύο δομές φιλοξενίας της ΑΜΚΕ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» καθώς και στο Ορφανοτροφείο «ΜΕΛΙΣΣΑ».

 Δημιουργήθηκαν συνθήκες ασφάλειας για τους 300 εργαζόμενους της εταιρείας και των οικογενειών τους.

 Ενισχύθηκαν οικονομικά 3 Σύλλογοι Ασθενών, συγκεκριμένα η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών και ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», για την υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης και υποστήριξης.

Βάσει της διεθνούς μεθοδολογίας του SROI, για κάθε 1 ευρώ δωρεάς της Pfizer Hellas στην περίοδο έξαρσης της πανδημίας, δημιουργήθηκε κοινωνική αξία ισοδύναμη με 2,08 ευρώ, ενώ το συνολικό κοινωνικό αποτύπωμα των δράσεων της εταιρείας ανέρχεται σε 4,5 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά αναδείχθηκαν στο πλαίσιο μελέτης, που πραγματοποίησε το Κέντρο Αειφορίας με χρήση της διεθνούς μεθοδολογίας Social Return On Investment (SROI) για την αποτίμηση της αξίας των αλλαγών, που βίωσαν τα ενδιαφερόμενα μέρη, χάρη στις δράσεις της εταιρείας το διάστημα Απριλίου – Σεπτεμβρίου 2020.

To σχετικό έντυπο για τη συμβολή της Pfizer Hellas στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 είναι διαθέσιμο στον εταιρικό ιστότοπο Pfizer.gr.

«Η Pfizer Hellas, εδώ και 60 χρόνια εργάζεται για τη φροντίδα των Ελλήνων ασθενών, στηρίζοντας παράλληλα την ελληνική κοινωνία σε καλές και δύσκολες περιόδους. Το ίδιο κάνουμε και τώρα, απέναντι σε μια πρωτόγνωρη κρίση.

Από την πρώτη στιγμή, ενώσαμε τις δυνάμεις μας στην κοινή προσπάθεια να προστατευθούν πολύτιμες ζωές συνανθρώπων μας, αλλά και να διευκολυνθεί το έργο των επαγγελματιών υγείας που έδωσαν και δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή.

Η αποτίμηση αυτής της συνεισφοράς, με τη διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο SROI, επιβεβαιώνει ότι οι δράσεις μας είχαν ουσιαστικό αντίκτυπο, αποτελώντας παράλληλα ένα χρήσιμο εργαλείο για το σχεδιασμό στοχευμένων και αποτελεσματικών πρωτοβουλιών στο μέλλον», δήλωσε σχετικά η κα. Βάσω Καραμάνου, BU Lead Vaccines και επικεφαλής της ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Pfizer Hellas.

Το Social Return On Investment (SROI) είναι ένα διεθνές πρότυπο για τη μέτρηση της αξίας που δημιουργούν στην κοινωνία προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Για να εκτιμηθεί η ακριβής παραγόμενη κοινωνικοοικονομική αξία των προγραμμάτων, λαμβάνονται υπόψη και αποτυπώνονται σε οικονομικούς όρους τα αποτελέσματα/ αλλαγές που βιώνουν οι ωφελούμενες ομάδες.

Η Pfizer Hellas χρησιμοποιεί το SROI προκειμένου να κατανοήσει, να διαχειριστεί και να μεγιστοποιήσει την αξία που παράγουν οι δραστηριότητές της, στη βάση διεθνώς αναγνωρισμένων μεθοδολογιών.

Τη μελέτη για λογαριασμό της εταιρείας ανέλαβε το Κέντρο Αειφορίας και Αριστείας (Center for Sustainability and Excellence), που είναι εξειδικευμένος σύμβουλος σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία καθώς και την εμπειρία στη μεθοδολογία, που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του SROI.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός – Τα Χαρακτηριστικά των Ασθενών με Καρδιακή Ανακοπή σε Εξωνοσοκομειακή Βάση

yoadmin

Πίσω από τις Μάσκες Χάνουμε τη Μοναδικότητά μας

a.alefragkis

Σωματική και Ψυχική Υγεία στους Εφήβους Πριν και Κατά τη Διάρκεια της Πανδημίας COVID-19

Μέτρα για τον Έλεγχο του Καπνίσματος

yoadmin

Οι Συστάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για τα Κέντρα Ψυχαγωγίας και τους Χώρους Άθλησης Λόγω του Κορωνοϊού

yoadmin

Covid-19 και Ασθενείς με Καρκίνο

yoadmin

Έως Τρεις Καφέδες την Ημέρα Μειώνουν τον Κίνδυνο Εγκεφαλικού και Καρδιαγγειακού Θανάτου

Το Καθημερινό Περπάτημα και η Συσχέτισή του με τη Μακροζωία

Κορωνοϊός – Νέα Θεραπευτική Προσέγγιση

yoadmin

Τεστ Διάγνωσης του Νέου Κορωνοϊού

yoadmin

Κορωνοϊός – Πώς η ΧΑΠ και το Κάπνισμα Αυξάνουν τον Κίνδυνο

yoadmin

Πώς Επιδρούν οι Στατίνες σε Ανθρώπους άνω των 75 ετών

yoadmin