Υγεία & Ομορφιά
Η Μεσογειακή Διατροφή Μειώνει τον Καρδιαγγειακό Κίνδυνο Y
Η Μεσογειακή Διατροφή Μειώνει τον Καρδιαγγειακό Κίνδυνο - 1
Επικαιρότητα

Η Μεσογειακή Διατροφή Μειώνει τον Καρδιαγγειακό Κίνδυνο

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, η μεσογειακή διατροφή μειώνει κατά 25% τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, περίπου όσο τα φάρμακα όπως οι στατίνες.

Η Μεσογειακή Διατροφή Μειώνει τον Καρδιαγγειακό Κίνδυνο Y

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, καθώς και του Νοσοκομείου Brigham & Women’s της Μασαχουσέτης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “JAMA Network Open”, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 26.000 γυναίκες σε βάθος 12 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι όσες έκαναν συστηματική μεσογειακή διατροφή, είχαν κατά μέσο όρο 29% μείωση της χρόνιας φλεγμονής, σχεδόν 30% βελτίωση στο μεταβολισμό της γλυκόζης (σακχάρου) και της αντίστασης στην ινσουλίνη, καθώς επίσης μείωση κατά 27% του δείκτη μάζας σώματος.

Η νέα μελέτη δείχνει ότι η μεσογειακή διατροφή λειτουργεί προστατευτικά με πολυπαραγοντικό τρόπο και σε βάθος χρόνου.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς η Μόδα Κυβερνά τον Κόσμο;

Evi Makavelou

Η Σημασία των Μεταλλάξεων στον Κορωνοϊό SARS-CoV-2

yoadmin

Προσωπικός Γιατρός – Ανοίγει Σήμερα η Πλατφόρμα για Αττική και Ν. Αιγαίο

Κορωνοϊός – Πόση Ώρα Επιβιώνει στα Ρούχα και τις Επιφάνειες

a.alefragkis

Μεγαλύτερος Κίνδυνος Καρδιακών Παθήσεων και Πρόωρου Θανάτου για Όσους Καταναλώνουν Πολύ Κόκκινο Κρέας

a.alefragkis

Αντικρουόμενες Απόψεις για την Ενδεδειγμένη Στρατηγική Απέναντι στη Νόσο Covid-19

yoadmin

Η Φυτοφαγική Διατροφή Μειώνει τον Κίνδυνο Καρκίνου του Παχέος Εντέρου στους Άνδρες

Τα Ραντεβού Μετά την Καραντίνα

Evi Makavelou

Κατά 60% Μεγαλύτερος ο Κίνδυνος Θανάτου των Πολύ Παχύσαρκων Ασθενών με Covid-19

Evi Makavelou

Covid-19: Η Καθημερινότητα των Ελλήνων Ένα Χρόνο Μετά

Η Απώλεια Δοντιών και ο Κίνδυνος για Άνοια

Ποιοι Ατμιστές Κινδυνεύουν Περισσότερο;

yoadmin