Υγεία & Ομορφιά
Η Κρίση Αλλάζει Συμπεριφορές σε Θέματα Υγείας
Η Κρίση Αλλάζει Συμπεριφορές σε Θέματα Υγείας - 2
Επικαιρότητα

Η Κρίση Αλλάζει Συμπεριφορές σε Θέματα Υγείας

Λόγω της πολύχρονης οικονομικής κρίσης, το επίπεδο της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί. 

Σύμφωνα με έρευνα της Medi Mark για τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, αποδεικνύεται ότι το 60% των Ελλήνων χρειάστηκε να μειώσουν τις δαπάνες ως προς τα θέματα υγείας.

Η Κρίση Αλλάζει Συμπεριφορές σε Θέματα Υγείας

Οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα και οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν επωμισθεί το μεγαλύτερο βάρος της επιδείνωσης, με αποτέλεσμα τη μείωση διαγνωστικών ή και προληπτικών εξετάσεων και της ιατρικής παρακολούθησης, που δημιουργούν μεγάλες ανησυχίες για τις μελλοντικές ανάγκες περίθαλψης, τους δείκτες νοσηρότητας και το προσδόκιμο επιβίωσης.

Οι συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς, εντοπίζονται σε δύο επίπεδα, στο προσωπικό, καθώς απειλείται η υγεία των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, αλλά και στο συλλογικό, καθώς το δημόσιο θα κληθεί να καλύψει τα αυξημένα κόστη νοσηλείας ή και της αγωγής που θα προκύψουν.

Από το 60% των Ελλήνων που αναγκάστηκε να αλλάξει τη συμπεριφορά του σε θέματα υγείας, το 63% αναφέρει ότι αναγκάστηκε να μειώσει τις αγορές και άλλων προϊόντων – εκτός από φάρμακα – από τα φαρμακεία.

Η Κρίση Αλλάζει Συμπεριφορές σε Θέματα Υγείας

Το 36% αναβάλουν κάποια επίσκεψη σε γιατρό για προληπτικές εξετάσεις, το 35% μείωσε τις αγορές ΜΗΣΥΦΑ και το 33% ανέβαλε διαγνωστικές εξετάσεις.

Το 14% ανέβαλε επίσκεψη σε ιατρό ή νοσοκομείο, το 9% ακύρωσε ιδιωτικό ασφαλιστικό συμβόλαιο υγείας, το 8% ανέβαλε την εκτέλεση συνταγής και το 4% δήλωσε ότι μείωσε ή παρέλειψε κάποια ή κάποιες δόσεις φαρμάκου.

www.PharmaManage.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυξημένος ο Καρδιαγγειακός Κίνδυνος για τις Νέες Γυναίκες που Βίωσαν Βία

Οι Έφηβοι Μπορούν να Γίνουν Υπερμεταδότες του Κορωνοϊού στην Οικογένειά τους

Βιγκανισμός – Η Διατροφή του Μέλλοντος

admin

Δικαιώματα Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας

admin

Κορωνοϊός – Ενισχύστε το Φαρμακείο των Διακοπών σας με Αντισηπτικά, Μάσκες και Γάντια μίας Χρήσης

admin

ΕΟΔΥ – Το Αντιγριπικό Εμβόλιο Μειώνει Σημαντικά τον Κίνδυνο Βαριάς Νόσησης και Θανάτου από τη Γρίπη

admin

Νέα Εφαρμογή Μεταφράζει τα Νιαουρίσματα των Γατών με τη Βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης!

Επιστημονική Ομάδα «Φυματίωσης» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας – Ο Αριθμός των Ασθενών με Φυματίωση θα Αυξηθεί Παγκοσμίως λόγω της Πανδημίας COVID-19

Evi Makavelou

Παγκόσμιος Μήνας Alzheimer – Σεπτέμβριος 2018

admin

Ολοκληρώθηκε η Διανομή των Αντιγριπικών Εμβολίων

admin

1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS

Τα Επιβεβαιωμένα Κρούσματα της Ευλογιάς των Πιθήκων Ξεπέρασαν τα 1.000