Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Η Κρίση Αλλάζει Συμπεριφορές σε Θέματα Υγείας

Λόγω της πολύχρονης οικονομικής κρίσης, το επίπεδο της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί. 

Σύμφωνα με έρευνα της Medi Mark για τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, αποδεικνύεται ότι το 60% των Ελλήνων χρειάστηκε να μειώσουν τις δαπάνες ως προς τα θέματα υγείας.

Η Κρίση Αλλάζει Συμπεριφορές σε Θέματα Υγείας

Οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα και οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν επωμισθεί το μεγαλύτερο βάρος της επιδείνωσης, με αποτέλεσμα τη μείωση διαγνωστικών ή και προληπτικών εξετάσεων και της ιατρικής παρακολούθησης, που δημιουργούν μεγάλες ανησυχίες για τις μελλοντικές ανάγκες περίθαλψης, τους δείκτες νοσηρότητας και το προσδόκιμο επιβίωσης.

Οι συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς, εντοπίζονται σε δύο επίπεδα, στο προσωπικό, καθώς απειλείται η υγεία των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, αλλά και στο συλλογικό, καθώς το δημόσιο θα κληθεί να καλύψει τα αυξημένα κόστη νοσηλείας ή και της αγωγής που θα προκύψουν.

Από το 60% των Ελλήνων που αναγκάστηκε να αλλάξει τη συμπεριφορά του σε θέματα υγείας, το 63% αναφέρει ότι αναγκάστηκε να μειώσει τις αγορές και άλλων προϊόντων – εκτός από φάρμακα – από τα φαρμακεία.

Η Κρίση Αλλάζει Συμπεριφορές σε Θέματα Υγείας

Το 36% αναβάλουν κάποια επίσκεψη σε γιατρό για προληπτικές εξετάσεις, το 35% μείωσε τις αγορές ΜΗΣΥΦΑ και το 33% ανέβαλε διαγνωστικές εξετάσεις.

Το 14% ανέβαλε επίσκεψη σε ιατρό ή νοσοκομείο, το 9% ακύρωσε ιδιωτικό ασφαλιστικό συμβόλαιο υγείας, το 8% ανέβαλε την εκτέλεση συνταγής και το 4% δήλωσε ότι μείωσε ή παρέλειψε κάποια ή κάποιες δόσεις φαρμάκου.

www.PharmaManage.gr 

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Επίδραση της Διατροφής στην Ασθένεια Covid-19

Σε Μαθητές Λυκείου και Εκπαιδευτικούς θα Διατεθούν σε Πρώτη Φάση τα Self Tests

Τα Μυστικά των Ανθρώπων που Παραμένουν με Τέλεια Υγεία

yoadmin

Κορωνοϊός – Οικονομικά Μέτρα από την Κυβέρνηση για την Αντιμετώπισή των Συνεπειών του

yoadmin

Κορωνοϊός – Μπορώ να Συνεχίσω να Θηλάζω το Μωρό μου;

yoadmin

Κορωνοϊός – Πώς η ΧΑΠ και το Κάπνισμα Αυξάνουν τον Κίνδυνο

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ