Υγεία & Ομορφιά
Image default
Σεξ

Η Κλειτορίδα Αυτή η Άγνωστη

Η κλειτορίδα, είναι σχεδιασμένη για την ευχαρίστηση της γυναίκας. Ακούμε πολλά για την κλειτορίδα αλλά έχει δημιουργηθεί και ένα μυστήριο και δεν ξέρουμε ακριβώς τι ισχύει. Ας πούμε κάποια βασικά πράγματα γι’ αυτήν.

Η κλειτορίδα είναι το πιο ευαίσθητο όργανο της γυναίκας.

Είναι πολύ πλούσια σε αισθητήριες απολήξεις, έχει 8000 νευρικές απολήξεις.

Συγκριτικά να πούμε ότι το πέος έχει 4000 νευρικές απολήξεις.

Αυτός ο πολύ μεγάλος αριθμός απολήξεων εξηγεί το γιατί η κλειτορίδα είναι τόσο ευαίσθητη και ανταποκρίνεται άμεσα αν την χαϊδέψετε με το χέρι σας, στο κρύο, στη ζέστη ακόμη και αν απλά φυσήξετε αέρα πάνω της.

Η κλειτορίδα είναι το στυτικό όργανο στη γυναίκα που ερεθίζεται με παρόμοιο τρόπο όπως το πέος στον άνδρα

Φυσικά δεν μπορούμε να δούμε τη στύση με τόσο εμφανή σημάδια όπως γίνεται στον άνδρα, αλλά αντίστοιχα και στη γυναίκα που διεγείρεται σεξουαλικά, η κλειτορίδα μεγαλώνει, η αιμάτωση είναι πιο έντονη και οι νευρικές απολήξεις στέλνουν συνέχεια μηνύματα σε όλο το σώμα.

Αυτό είναι λιγότερο ορατό σε σχέση με το πέος, επειδή η κλειτορίδα είναι πολύ μικρή.

Τα σηραγγώδη σώματα γεμίζουν με αίμα και ως εκ τούτου αυξάνουν τον όγκο της , που ανασηκώνεται και γίνεται πολύ ευαίσθητη.

Μπορεί ακόμη και να διπλασιαστεί σε διάμετρο.

Ο οργασμός προκαλεί στη συνέχεια τη διασπορά του συσσωρευμένου αίματος και σε περίπου δέκα λεπτά η κλειτορίδα επιστρέφει στο κανονικό της μέγεθος.

Είναι ακόμη πιο ευαίσθητη όταν βρίσκεται σε διέγερση και καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό αισθητήριο όργανο για τη σεξουαλική ευχαρίστηση της γυναίκας.

Η ανατομία της κλειτορίδας

Η κλειτορίδα αποτελείται από δύο διαφορετικά ορατά μέρη: την κλειτοριδική «κουκούλα», ένα πτερύγιο του δέρματος που ανασύρεται κατά τη διάρκεια της στύσης και τον κλειτοριδικό αδένα, ένα μικρό, ευαίσθητο βολβό με περίπου 15.000 (!) νευρικές απολήξεις.

Αμφότεροι καλύπτονται από το δέρμα και δεν φαίνονται όταν δεν υπάρχει ερεθισμός της περιοχής.

Η κλειτορίδα συνεχίζει εσωτερικά με διακλαδώσεις που ταξιδεύουν κατά μήκος του οστού της πυέλου.

Αποτελείται από σπογγώδη ιστό, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο κατά τη διέγερση διότι αιματώνεται και μπορεί να υπάρξει η αυξομείωση στο μέγεθος, αλλά και στη λειτουργία της, που είναι αυτή της διέγερσης και της ευχαρίστησης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής εμπειρίας.

Ολόκληρη η κλειτορίδα είναι από 9 έως 11 εκατοστά ενώ η επιφάνειά της είναι 1 εκατοστό κατά μέσο όρο.

Η κλειτορίδα έχει σχήμα χταποδιού που καλύπτει ένα μέρος του κόλπου. Αυτή η ανατομία εξηγεί ότι μπορεί να διεγερθεί εσωτερικά μέσω του κόλπου και άρα να συμμετέχει και στον κολπικό οργασμό.

ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΑ4

Όλες οι γυναίκες έχουν κλειτορίδα, και κάθε μία είναι «ξεχωριστή».

Μπορεί όλες να έχουμε αλλά υπάρχουν κάποιες διαφορές από γυναίκα σε γυναίκα.

Μερικές φορές μάλιστα ψηλαφάται κάπως δύσκολα, ιδιαίτερα όταν δεν βρίσκεστε σε διέγερση.

Κατά τη φάση της διέγερσης η κλειτορίδα διογκώνεται και μπορεί να ψηλαφηθεί ευκολότερα.

Όπως υπάρχουν διαφορές στο πρόσωπο, τα χέρια και τα άλλα μέρη του σώματος, μεταξύ δύο ανθρώπων, είναι λογικό να υπάρχουν και διαφορές στα εξωτερικά γεννητικά όργανα.

Πιο χαρακτηριστικές διαφορές είναι για κάθε γυναίκα, η θέση της κλειτορίδας και η απόστασή της από τον κόλπο, το μέγεθος της και η μορφολογία των μεγάλων χειλέων.

Η κλειτορίδα συμμετέχει σε αυτό που ονομάζουμε κολπικό οργασμό.

Η κλειτορίδα διεγείρεται εσωτερικά χάρη στα κολπικά τοιχώματα.

Υπάρχει ένα μέρος της όπως είπαμε, το οποίο συνδέεται με την περιοχή του κόλπου και διεγείρεται κατά τη διάρκεια της διείσδυσης.

Η διείσδυση δημιουργεί πίεση στον κόλπο, ειδικά στην πρόσθια περιοχή, η οποία διεγείρει την κλειτορίδα και δημιουργεί ακόμη περισσότερη ευχαρίστηση.

Έτσι, δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε ξεκάθαρα έναν κολπικό ή κλειτοριδικό οργασμό καθώς μπορεί να σχετίζεται με δύο διαφορετικά όργανα.

Η ανακάλυψη της κλειτορίδας χρονολογείται τον 16ο αιώνα.

Παραδόξως, η πλήρης ανατομική μορφή της κλειτορίδας είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό, αλλά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα είχε ξεχαστεί.

Ένας Ιταλός ερευνητής ανακάλυψε την κλειτορίδα το 1559 αφού έκανε πολλές εγχειρήσεις.

Ανακάλυψε ότι η κλειτορίδα είναι το όργανο της γυναικείας απόλαυσης.

Η ευχαρίστηση αυτή σχετίζεται άμεσα με την αναπαραγωγή.

Μετά από 300 χρόνια, που έχει ανακαλυφθεί ότι η κλειτορίδα δεν έχει καμία σχέση με το αναπαραγωγικό σύστημα, οι πληροφορίες που έχουμε χάνονται στη λήθη για να επικρατήσει η πεποίθηση ότι η κλειτορίδα έχει μέγεθος μίας μπίλιας και είναι άχρηστη.

Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα τελευταία χρόνια που ξυπνήσαμε και ανακαλύψαμε ξανά την κλειτορίδα και τη σημασία της.

Η διέγερση της κλειτορίδας μπορεί να είναι επώδυνη αν γίνει απότομα και όταν η γυναίκα δεν είναι σε ερωτική διάθεση.

Για να είναι ευχάριστη η διέγερση της κλειτορίδας, πρέπει να είστε ήδη σε σεξουαλική διάθεση και να υπάρχει λίπανση στην περιοχή.

Οι κολπικές εκκρίσεις είναι τα υγρά που παράγονται από τον κόλπο κατά τη διάρκεια της πράξης, είτε από τον ερεθισμό της κλειτορίδας εσωτερικά με την διείσδυση είτε και από την εξωτερική πίεση πάνω στη κλειτορίδα.

Μπορείτε να διεγείρετε την κλειτορίδα εξωτερικά και εσωτερικά, ταυτοχρόνως αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σεξουαλική σας εμπειρία, καθώς θα επιτύχετε πιο έντονα ερεθίσματα και πιο ποιοτικούς οργασμούς.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Νέα Ζευγάρια δεν Κάνουν Πλέον Έρωτα

Τι Είναι η Πρόωρη Εκσπερμάτιση, πότε Συμβαίνει και πώς θα την Αποτρέψετε

Editor6 pharma

9 Μαθήματα για Καλύτερο Σεξ

Πώς θα Καταλάβετε ότι το Σεξ που Κάνετε Είναι Καλό

Bάνα Νικολαίδου

Όσα δεν Γνωρίζετε για τον Γυναικείο Οργασμό

Bάνα Νικολαίδου

10 Μύθοι για το Σεξ που δεν Πρέπει να Πιστεύετε

d.tsagkrinos

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ