Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Η Τηλεργασία στην Εξάπλωση του Κορωνοϊού

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση επιστημόνων, οι εργαζόμενοι σε περιβάλλοντα γραφείων είναι πιο πιθανό να μολυνθούν από τη νόσο COVID-19, καθώς χρειάζεται να μετακινούνται από και προς την εργασία τους, σε σχέση με το αν εργάζονται από το σπίτι με το καθεστώς της τηλεργασίας.

Η Επίδραση της Τηλεργασία στην Εξάπλωση του Κορωνοϊού

Ερευνητές δημόσιας υγείας που εξέτασαν την πιθανή έκθεση στον κορωνοϊό μεταξύ εργαζομένων ενηλίκων, διαπίστωσαν ότι εκείνοι που βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να αναφέρουν τακτικές μετακινήσεις από και προς την εργασία τους, σε σχέση με όσους βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Αυτό επιβεβαιώνεται από μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Εβδομαδιαία Έκθεση των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσηρότητας και Θνησιμότητας.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 310 ατόμων που έκαναν τεστ COVID-19 τον Ιούλιο.

Περίπου οι μισοί από αυτούς είχαν βρεθεί θετικοί.

Συνέκριναν τις περιπτώσεις τους με μια ομάδα ελέγχου από άτομα που είχαν βρεθεί αρνητικοί σε αντίστοιχα τεστ COVID-19.

Η πλειοψηφία και των δύο ομάδων, όλοι οι ενήλικες, κατείχαν θέσεις πλήρους απασχόλησης και είχαν παρόμοια έκθεση στον ιό από την διάδρασή τους στην κοινότητα, ανεξάρτητα από την εργασία τους.

Ωστόσο, μόνο το ένα τρίτο της ομάδας με COVID-19 ανέφερε ότι εργάζεται από το σπίτι (τηλεργασία) έστω και περιστασιακά, πριν από τη διάγνωσή τους.

Οι μισοί από τους συμμετέχοντες στην ομάδα ελέγχου ανέφεραν ότι «τουλάχιστον μερικές φορές την εβδομάδα» εργάζονται εξ αποστάσεως (τηλεργασία).

Επιπλέον, στις δύο εβδομάδες πριν αρρωστήσουν, τα μέλη της ομάδας με COVID-19 είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ότι πήγαν αποκλειστικά στο γραφείο απ’ ό,τι τα μέλη της ομάδας ελέγχου.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης μια σαφή συσχέτιση μεταξύ της τακτικής μετάβασης στο γραφείο και της παρουσίας σε εκκλησίες ή θρησκευτικές συγκεντρώσεις.

Συνεπώς, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες θα πρέπει να προωθούν με δική τους πρωτοβουλία εναλλακτικές επιλογές στο χώρο εργασίας, όπως η τηλεργασία, όπου αυτό είναι εφικτό, για τη μείωση της έκθεσης των εργαζομένων στον κορωνοϊό, καθώς το να επιτρέπεται και να ενθαρρύνεται η τηλεργασία είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός – Η Χλωροκίνη και η Υδροξυχλωροκίνη Προκαλούν Ελπίδα αλλά και Ερωτήματα

yoadmin

Μαζικός Έλεγχος και Απομόνωση Μολυσμένων Ατόμων για την Επιτυχή Έξοδο από τα Μέτρα Περιορισμού

yoadmin

10ο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής του Ύπνου

yoadmin

Σταματήστε το Κάπνισμα Λόγω Κινδύνου από τον Κορωνοϊό

yoadmin

Δωρεά Φαρμάκων από Φαρμακευτικές Εταιρείες με το Πρόγραμμα Pharma for Society του GIVMED

yoadmin

Εξαιρετικά Ισχυρό Αντιβιοτικό Ανακαλύφθηκε Μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης

d.tsagkrinos

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ