Υγεία & Ομορφιά
Η Επίδραση της Τηλεργασία στην Εξάπλωση του Κορωνοϊού
Επικαιρότητα

Η Τηλεργασία στην Εξάπλωση του Κορωνοϊού

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση επιστημόνων, οι εργαζόμενοι σε περιβάλλοντα γραφείων είναι πιο πιθανό να μολυνθούν από τη νόσο COVID-19, καθώς χρειάζεται να μετακινούνται από και προς την εργασία τους, σε σχέση με το αν εργάζονται από το σπίτι με το καθεστώς της τηλεργασίας.

Η Επίδραση της Τηλεργασία στην Εξάπλωση του Κορωνοϊού

Ερευνητές δημόσιας υγείας που εξέτασαν την πιθανή έκθεση στον κορωνοϊό μεταξύ εργαζομένων ενηλίκων, διαπίστωσαν ότι εκείνοι που βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να αναφέρουν τακτικές μετακινήσεις από και προς την εργασία τους, σε σχέση με όσους βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Αυτό επιβεβαιώνεται από μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Εβδομαδιαία Έκθεση των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσηρότητας και Θνησιμότητας.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 310 ατόμων που έκαναν τεστ COVID-19 τον Ιούλιο.

Περίπου οι μισοί από αυτούς είχαν βρεθεί θετικοί.

Συνέκριναν τις περιπτώσεις τους με μια ομάδα ελέγχου από άτομα που είχαν βρεθεί αρνητικοί σε αντίστοιχα τεστ COVID-19.

Η πλειοψηφία και των δύο ομάδων, όλοι οι ενήλικες, κατείχαν θέσεις πλήρους απασχόλησης και είχαν παρόμοια έκθεση στον ιό από την διάδρασή τους στην κοινότητα, ανεξάρτητα από την εργασία τους.

Ωστόσο, μόνο το ένα τρίτο της ομάδας με COVID-19 ανέφερε ότι εργάζεται από το σπίτι (τηλεργασία) έστω και περιστασιακά, πριν από τη διάγνωσή τους.

Οι μισοί από τους συμμετέχοντες στην ομάδα ελέγχου ανέφεραν ότι «τουλάχιστον μερικές φορές την εβδομάδα» εργάζονται εξ αποστάσεως (τηλεργασία).

Επιπλέον, στις δύο εβδομάδες πριν αρρωστήσουν, τα μέλη της ομάδας με COVID-19 είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ότι πήγαν αποκλειστικά στο γραφείο απ’ ό,τι τα μέλη της ομάδας ελέγχου.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης μια σαφή συσχέτιση μεταξύ της τακτικής μετάβασης στο γραφείο και της παρουσίας σε εκκλησίες ή θρησκευτικές συγκεντρώσεις.

Συνεπώς, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες θα πρέπει να προωθούν με δική τους πρωτοβουλία εναλλακτικές επιλογές στο χώρο εργασίας, όπως η τηλεργασία, όπου αυτό είναι εφικτό, για τη μείωση της έκθεσης των εργαζομένων στον κορωνοϊό, καθώς το να επιτρέπεται και να ενθαρρύνεται η τηλεργασία είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Εγκυμοσύνη Καθυστερεί για Τουλάχιστον Τρία Χρόνια την Εκδήλωση των Συμπτωμάτων της Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Ο Αριθμός των Θανάτων που Αποδίδονται σε COVID-19 Είναι Πιθανότατα Υποτιμημένος

admin

Το Νέο Εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού από τη Moderna

Διαδικτυακές Απάτες με Προϊόντα για τον Κορωνοϊό

admin

Τα Ανοικτά Παράθυρα στις Σχολικές Τάξεις Μειώνουν έως 40% τα Σταγονίδια με Κορωνοϊό στον Αέρα

Φυλασσόμενη Συνταγή για τα Αντιβιοτικά

admin

Τα Εμβόλια mRNA κατά της Covid-19 είναι Ασφαλή και Αποτελεσματικά για τις Έγκυες ενώ Περνάνε Αντισώματα και στα Μωρά

Evi Makavelou

Αυξημένη η Πιθανότητα Σοβαρής Covid-19 και Θανάτου για τους Ασθενείς με Περιοδοντίτιδα

Evi Makavelou

Novo Nordisk Hellas & ΑΜΚΕ – Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης

Ανοσοθεραπεία και Μη Μικροκυτταρικός Καρκίνος του Πνεύμονα

admin

Κορωνοϊός – Πώς τα Μέτρα Οδήγησαν στην Προστασία των Ευπαθών Ομάδων

admin

Νέες Ελπίδες για τους Ασθενείς με Καρκίνο – Αντικαρκινικές Ιδιότητες σε Μη Ογκολογικά Φάρμακα

admin
Εγγραφείτε στο Newsletter