Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Η Ενημέρωση του Ασθενή Οδηγεί στην Αποτελεσματική Θεραπεία

Όλο και περισσότερες έρευνες καταρρίπτουν την άποψη ότι οι ασθενείς θα πρέπει να ακολουθούν τυφλά τις οδηγίες των γιατρών τους, χωρίς να ενημερώνονται σε βάθος για την πάθηση τους και να ρωτούν του ειδικούς για όλες τις απορίες του.

Η Ενημέρωση του Ασθενή Οδηγεί στην Αποτελεσματική Θεραπεία Y

Στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο ‘Αμστερνταμ, με τη συμμετοχή γιατρών, νοσηλευτών, ασθενών αλλά και εκπροσώπων του Τύπου, δείχνουν ότι οι ασθενείς μιλούν για 12 έως 18 δευτερόλεπτα πριν τους διακόψει ο γιατρός τους!

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των ειδικών, έγινε σαφές πως σήμερα οι ασθενείς συμμετέχουν περισσότερο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με την υγεία τους, και έχουν άποψη σχετικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία τους.

Η Ενημέρωση του Ασθενή Οδηγεί στην Αποτελεσματική Θεραπεία Y1

Περίπου το 50 – 70% των πληροφοριών που μεταφέρονται από τον γιατρό στον ασθενή κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης, έχουν ξεχαστεί από τον ασθενή μόλις περάσει την έξοδο του ιατρείου, ενώ οι μισές μένουν στη μνήμη του αλλά όχι απαραίτητα με τον σωστό τρόπο.

Η καλή επικοινωνία γιατρού-ασθενούς έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στη ρύθμιση των συναισθημάτων των ασθενών, να διευκολύνει την κατανόηση των ιατρικών πληροφοριών και να συμβάλει στην καλύτερη αναγνώριση των αναγκών, των αντιλήψεων και των προσδοκιών των ασθενών.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Σχέση του Σακχαρώδη Διαβήτη με τη Νόσο COVID-19

yoadmin

Κορωνοϊός στην Ελλάδα – Επιβεβαιώθηκε το Ένατο Κρούσμα

yoadmin

Συχνά Νευρολογικά Συμπτώματα σε Ασθενείς με Covid-19

yoadmin

Συναγερμός από τον ΠΟΥ – Παγκόσμια Απειλή για τη Δημόσια Υγεία ο Κοροναϊός

a.alefragkis

Κορωνοϊός – Όσοι Έχουν Μολυνθεί Παραμένουν χωρίς Συμπτώματα για 5 Ημέρες

yoadmin

Γαλακτοκομικά Προϊόντα για Καλύτερη Υγεία

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ