Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Η Ενημέρωση του Ασθενή Οδηγεί στην Αποτελεσματική Θεραπεία

Όλο και περισσότερες έρευνες καταρρίπτουν την άποψη ότι οι ασθενείς θα πρέπει να ακολουθούν τυφλά τις οδηγίες των γιατρών τους, χωρίς να ενημερώνονται σε βάθος για την πάθηση τους και να ρωτούν του ειδικούς για όλες τις απορίες του.

Η Ενημέρωση του Ασθενή Οδηγεί στην Αποτελεσματική Θεραπεία Y

Στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο ‘Αμστερνταμ, με τη συμμετοχή γιατρών, νοσηλευτών, ασθενών αλλά και εκπροσώπων του Τύπου, δείχνουν ότι οι ασθενείς μιλούν για 12 έως 18 δευτερόλεπτα πριν τους διακόψει ο γιατρός τους!

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των ειδικών, έγινε σαφές πως σήμερα οι ασθενείς συμμετέχουν περισσότερο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με την υγεία τους, και έχουν άποψη σχετικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία τους.

Η Ενημέρωση του Ασθενή Οδηγεί στην Αποτελεσματική Θεραπεία Y1

Περίπου το 50 – 70% των πληροφοριών που μεταφέρονται από τον γιατρό στον ασθενή κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης, έχουν ξεχαστεί από τον ασθενή μόλις περάσει την έξοδο του ιατρείου, ενώ οι μισές μένουν στη μνήμη του αλλά όχι απαραίτητα με τον σωστό τρόπο.

Η καλή επικοινωνία γιατρού-ασθενούς έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στη ρύθμιση των συναισθημάτων των ασθενών, να διευκολύνει την κατανόηση των ιατρικών πληροφοριών και να συμβάλει στην καλύτερη αναγνώριση των αναγκών, των αντιλήψεων και των προσδοκιών των ασθενών.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός – Η Πανδημία Απέχει Πολύ από το Τέλος της

yoadmin

Οι Γάτες Μεταδίδουν Μεταξύ τους τον Κορωνοϊό Ενώ οι Σκύλοι Όχι

Οι Έφηβοι και η Σεξουαλική Επαφή

yoadmin

Τα Ιατρεία των Ιδιωτών Ιατρών Παραμένουν Ανοιχτά

yoadmin

Μετάγγιση Πλάσματος από Ασθενείς που Έχουν Αναρρώσει από τον Κορωνοϊό

yoadmin

Μείζονος Σημασίας, Ενόψει της Τουριστικής Περιόδου, η Πρόταση του Πρωθυπουργού για Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ