Υγεία & Ομορφιά
Τρίτη Ηλικία

Η Διατροφή 3D στο Πιάτο

Η διατροφή των ηλικιωμένων ατόμων φαίνεται να παίρνει άλλη διάσταση.

Με τη γήρανση του πληθυσμού οι διατροφικές διαταραχές αυξάνονται.

Με την ηλικία εμφανίζονται παθολογικές καταστάσεις όπως γεροντική άνοια, εγκεφαλικά επεισόδια και δυσφαγία, που οδηγούν τους ασθενείς σε τροφές κυρίως πολύ μαλακές ή σε υγρή μορφή, που συνήθως είναι άγευστες και συνεπώς λιγότερο ελκυστικές.

Οι άνθρωποι τρώνε λιγότερο, χάνουν βάρος και η υγεία τους επιδεινώνεται.

Για να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο, η ΕΕ ξεκίνησε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται “Performance” για την ανάπτυξη “εξατομικευμένων προϊόντων διατροφής ταχείας παρασκευής, για τη διατροφή των ηλικιωμένων καταναλωτών.

Πίσω από αυτήν την ονομασία, που φαίνεται λίγο περίπλοκη και αρκετά μυστηριώδες, κρύβεται στην πραγματικότητα ένα project εκτύπωσης 3D της τροφής.

Χάρη σε αυτή την υψηλή τεχνολογία, τα πιάτα των αγαπημένων μας ηλικιωμένων, θα γεμίζουν με εκτυπωμένα τρόφιμα, απόλυτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις παθολογικές καταστάσεις τους.

Πρόκειται για ένα φουτουριστικό σχέδιο που σίγουρα δεν θα ταιριάζει σε όλους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμβουλές για την Πρόωρη Γήρανση

admin

Η Κατάθλιψη στην Τρίτη Ηλικία

admin

Οι Ιδιαιτερότητες του Ηλικιωμένου Πληθυσμού

Δώστε Ώθηση στη Μνήμη και στα Κόκκαλά σας με Βιταμίνες

admin

Οι Νέες Ενασχολήσεις Ενισχύουν τη Μνήμη των Ηλικιωμένων

Δυσθρεψία & δυσαπορρόφηση στους ενήλικες

Akis Karamanos

Τα Πρώτα Συμπτώματα της Άνοιας

O Υποσιτισμός στην Τρίτη Ηλικία

admin

Τρίτη Ηλικία – Οι Αλλαγές στην Επιδερμίδα

Evi Makavelou

Νόσος Alzheimer

admin

Η Διατροφή στην Τρίτη Ηλικία

admin

Η Φροντίδα του Ασθενή και του Ηλικιωμένου

admin