Υγεία & Ομορφιά
Επικαιρότητα

Η Βιταμίνη D Συμβάλλει στην Απώλεια Βάρους

H χορήγηση βιταμίνης D3 φαίνεται να έχει θετική επίδραση στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, σύμφωνα με μια νέα κλινική μελέτη που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Διεθνές και Πανευρωπαϊκό συνέδριο κατά της Παχυσαρκίας. 

Η Βιταμίνη D Συμβάλλει στην Απώλεια Βάρους

Σύμφωνα με τον Kλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Δρ. Κωνσταντίνο Ξένο, ο οποίος παρουσίασε την κλινική μελέτη στο συνέδριο, τα αποτελέσματα της μελέτης που διεξήχθη στην Ευρωκλινική Αθηνών, καταδεικνύουν πως η συμπληρωματική χορήγηση 3000 IU χοληκαλσιφερόλης (βιταμίνη D3) σε μορφή στοματικού σπρέι, σε παχύσαρκα άτομα που υπεβλήθησαν σε συγκεκριμένη δίαιτα αδυνατίσματος, οδήγησε μέσα σε 3 μήνες όχι μόνο στην απόλυτη αποκατάσταση των επιπέδων της βιταμίνης D, αλλά και στη μεγαλύτερη απώλεια βάρους και σωματικού λίπους σε σχέση με εκείνο το γκρουπ παχύσαρκων που έλαβαν το εικονικό φάρμακο και δεν αποκατέστησαν τα επίπεδα της βιταμίνης D.

Επιπλέον, τόνισε πως τα παχύσαρκα άτομα που έλαβαν βιταμίνη D έχασαν στο 3μηνο παρακολούθησης 2% περισσότερο σωματικό λίπος από τα παχύσαρκα άτομα που έλαβαν το εικονικό φάρμακο.

Η βιταμίνη D φαίνεται να έχει επίδραση στην απώλεια βάρους, καθώς σχετίζεται με την παχυσαρκία μέσω μιας σειράς επιδράσεων στην ινσουλίνη και στους υποδοχείς της, αλλά και σε κυτταροκίνες που εμφανίζονται σε υψηλά επίπεδα στα παχύσαρκα άτομα.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρκίνος του Ενδομητρίου – Ποιες Γυναίκες Αντιμετωπίζουν Αυξημένο Κίνδυνο;

d.tsagkrinos

Σεξ – Πώς θα Περάσετε Καλύτερα με τον Σύντροφό σας μετά τον Εγκλεισμό στο Σπίτι

Προς Διάθεση τα «Έξυπνα» Μπουκάλια Χαπιών

d.tsagkrinos

Αυτή Πρέπει να Είναι η Τελευταία Αναβολή και τη Δευτέρα 8 Μαρτίου η Αγορά να Επαναλειτουργήσει

Κόπωση, Κατάθλιψη, Πόνος: Τα Μακροπρόθεσμα Συμπτώματα της Covid-19

Οι Έλληνες Κατέχουν την Πρώτη Θέση στην Άσκοπη Κατανάλωση Αντιβιοτικών

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ