Υγεία & Ομορφιά
Επικαιρότητα

Η Βιταμίνη D Συμβάλλει στην Απώλεια Βάρους

H χορήγηση βιταμίνης D3 φαίνεται να έχει θετική επίδραση στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, σύμφωνα με μια νέα κλινική μελέτη που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Διεθνές και Πανευρωπαϊκό συνέδριο κατά της Παχυσαρκίας. 

Η Βιταμίνη D Συμβάλλει στην Απώλεια Βάρους

Σύμφωνα με τον Kλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Δρ. Κωνσταντίνο Ξένο, ο οποίος παρουσίασε την κλινική μελέτη στο συνέδριο, τα αποτελέσματα της μελέτης που διεξήχθη στην Ευρωκλινική Αθηνών, καταδεικνύουν πως η συμπληρωματική χορήγηση 3000 IU χοληκαλσιφερόλης (βιταμίνη D3) σε μορφή στοματικού σπρέι, σε παχύσαρκα άτομα που υπεβλήθησαν σε συγκεκριμένη δίαιτα αδυνατίσματος, οδήγησε μέσα σε 3 μήνες όχι μόνο στην απόλυτη αποκατάσταση των επιπέδων της βιταμίνης D, αλλά και στη μεγαλύτερη απώλεια βάρους και σωματικού λίπους σε σχέση με εκείνο το γκρουπ παχύσαρκων που έλαβαν το εικονικό φάρμακο και δεν αποκατέστησαν τα επίπεδα της βιταμίνης D.

Επιπλέον, τόνισε πως τα παχύσαρκα άτομα που έλαβαν βιταμίνη D έχασαν στο 3μηνο παρακολούθησης 2% περισσότερο σωματικό λίπος από τα παχύσαρκα άτομα που έλαβαν το εικονικό φάρμακο.

Η βιταμίνη D φαίνεται να έχει επίδραση στην απώλεια βάρους, καθώς σχετίζεται με την παχυσαρκία μέσω μιας σειράς επιδράσεων στην ινσουλίνη και στους υποδοχείς της, αλλά και σε κυτταροκίνες που εμφανίζονται σε υψηλά επίπεδα στα παχύσαρκα άτομα.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο ΕΟΔΥ θα Πραγματοποιήσει Διαγνωστικά Τεστ για την COVID-19 και σε Απομονωμένα Νησιά

admin

ΠΟΥ: «Μάσκες Τώρα για να μη Θυμηθούμε τα Lockdown»

Οι Ερευνητές Αναπτύσσουν το Πρώτο στον Κόσμο Εμβόλιο Covid-19 σε Μορφή Έξυπνου Επιθέματος

Διπλάσιος ο Κίνδυνος Λοίμωξης Covid-19 για τους Ανθρώπους με Άνοια

Evi Makavelou

Μικρότερος ο Κίνδυνος Covid-19 για Όσους Φορούν Γυαλιά

Οι Θάνατοι Παιδιών από την COVID-19 Είναι Εξαιρετικά Σπάνιοι

admin

Η Συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μάχη Κατά της COVID-19

Κορωνοϊός – Εμβόλιο Κατά του Ιού

admin

Πώς οι Ακραίες Καιρικές Συνθήκες Αυξάνουν τον Κίνδυνο για Έμφραγμα ή Εγκεφαλικό

Η Covid-19 δεν Είναι πιο Επικίνδυνη και Θανατηφόρα για Όσους Έχουν Άσθμα

Νέα Σειρά Bepanthol® Derma για το Σώμα και το Πρόσωπο

Μέχρι το Τέλος Μαρτίου θα Μπορούμε να Έχουμε Εμβολιάσει Ολόκληρη την Ηλικιακή Ομάδα από 70 έως 75 Ετών αλλά και τα Άτομα πολύ Υψηλού Κινδύνου

Evi Makavelou
Εγγραφείτε στο Newsletter