Υγεία & Ομορφιά
Επικαιρότητα

Γραμμή Επειγόντων Οδοντιατρικών Περιστατικών

Λίστα Οδοντιάτρων για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών τον μήνα Αύγουστο καταρτίζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής. Όπως είναι γνωστό η Γραμμή Επειγόντων Οδοντιατρικών Περιστατικών λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια για το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Γραμμή Επειγόντων Οδοντιατρικών Περιστατικών.

Οι ασθενείς μπορούν να ενημερώνονται (από την 1η μέχρι τα τέλη Αυγούστου) για τα οδοντιατρεία που θα είναι ανοιχτά κοντά τους, είτε από την ιστοσελίδα του ΟΣΑ (www.osanet.gr) τη λίστα ταξινομημένη ανά περιοχή εδώ, είτε τηλεφωνικά (2103821109) από τη Γραμματεία του Συλλόγου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών ο ΟΣΑ έχει εκδώσει τον δεκάλογο του καλοκαιριού

Λόγω Covid-19 προμηθευτείτε οδοντόβουρτσες με ειδική προστατευτική θήκη και πλένετε απαραιτήτως τα χέρια σας πριν και μετά το βούρτσισμα των δοντιών.

Μην ξεχνάτε να έχετε πάντα στις αποσκευές σας την οδοντόβουρτσά σας.

Πριν ξεκινήσετε τις διακοπές επισκεφτείτε προληπτικά τον Οδοντίατρό σας. Περιορίστε την κατανάλωση σακχαρούχων αεριούχων ποτών και αυξήστε τη λήψη φυσικών χυμών ή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Προσοχή στα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, τις εξερευνήσεις και τις αναρριχήσεις σε δένδρα και βράχους. Συχνά καταλήγουν σε σπασίματα και απώλεια των μπροστινών δοντιών.

Προσοχή στις καταδύσεις από βράχους, προκυμαίες ή σκάφη. Κακή εκτίμηση του βάθους της θάλασσας μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στα δόντια.

Εάν εξαιτίας κάποιου ατυχήματος τα δόντια φύγουν από τη θέση τους, διατηρήστε την ψυχραιμία σας. Επαναφέρετε τα στην αρχική θέση και επισκεφθείτε το πλησιέστερο οδοντιατρείο. Εάν έχουν φύγει από το στόμα, φυλάξτε τα σε φυσιολογικό ορό, γάλα ή σάλιο και επισκεφθείτε επειγόντως έναν οδοντίατρο.

Περιορίστε την κατανάλωση σοκολατών, καραμελών, παγωτών και διαφόρων γλυκαντικών ουσιών σε τυποποιημένη μορφή (καραμέλες, τσίχλες, κ.λπ.).

Τρώτε άφθονες ποσότητες από φρούτα και λαχανικά.

Βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα απαραιτήτως.

Μετά το τέλος των διακοπών επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας για την εξέταση και την οριστική αποκατάσταση των προβλημάτων.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής έχει εκδώσει επικαιροποιημένες Οδηγίες Προφύλαξης από την Covid -19 για Eργαζομένους και Ασθενείς στα Οδοντιατρεία, που είναι αναρτημένες στο site του Συλλόγου, www.osanet.gr στο οποίο μπορούν να ανατρέχουν οι ενδιαφερόμενοι.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ      ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΑΡΔΑΣ

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς θα Πάμε Διακοπές με Ασφάλεια

yoadmin

Για τον Περιορισμό του Κορωνοϊού να Φιλάτε Μόνο τους Συντρόφους σας

yoadmin

Ανάκληση Φαρμακευτικού Προϊόντος

yoadmin

Υπερπροσφορά Γιατρών και Ανεπάρκεια Νοσηλευτών

yoadmin

Τι θα Πρέπει να Έχετε στο Φαρμακείο σας για τη Φροντίδα του Παιδιού σας όταν Είστε Κλεισμένοι στο Σπίτι

yoadmin

Το Κάπνισμα Αυξάνει τον Κίνδυνο Θανατηφόρας Εγκεφαλικής Αιμορραγίας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ