Υγεία & Ομορφιά
Image default
Υπογονιμότητα

Γονιμότητα και Ατμοσφαιρική Ρύπανση

Γυναίκες που ζουν σε περιοχές με υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και δυσκολεύονται να κάνουν παιδί, ίσως θα έπρεπε να μετακομίσουν για ένα διάστημα σε κάποια περιοχή με πιο καθαρό αέρα, καθώς μπορεί να βελτιώσει τη γονιμότητά τους.

Γονιμότητα και Ατμοσφαιρική Ρύπανση

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μοντένα στην Ιταλία βρήκαν ότι τα τοξικά σωματίδια του αέρα μπορούν να μειώσουν τη δραστηριότητα των ωοθηκών και έτσι να στενέψουν το «παράθυρο ευκαιρίας» για τη σύλληψη παιδιού.

Οι γυναίκες που ζουν σε περιοχές με υψηλή ατμοσφαιρικής ρύπανση, φαίνεται να έχουν ένα αναπαραγωγικό μειονέκτημα.

Αν μάλιστα οι γυναίκες αυτές καπνίζουν, το «παράθυρο ευκαιρίας» μπορεί να είναι ακόμη μικρότερο, καθώς το κάπνισμα επισπεύδει την εμμηνόπαυση έως κατά δύο χρόνια.

Ατμοσφαιρική Ρύπανση - Δυσκολεύει τη Σύλληψη

Ο αριθμός των συνολικών ωαρίων που μπορεί να παράγει μια γυναίκα στην αναπαραγωγική ζωή της, διαφέρει και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων περιβαλλοντικούς και γενετικούς.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που ζουν σε περιοχές με τη χειρότερη ρύπανση του αέρα, έχουν διπλάσια έως τριπλάσια πιθανότητα να έχουν πολύ μικρό απόθεμα ωαρίων.

Χωρίς πάντως το πολύ μικρό απόθεμα ωαρίων να σημαίνει ότι θα δυσκολευθούν να μείνουν έγκυες, καθώς ο χαμηλός αριθμός ωαρίων δεν σημαίνει απαραίτητα και χαμηλή γονιμότητα, αλλά μειώνει όμως τις ευκαιρίες αναπαραγωγής.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μύθοι και Αλήθειες για την Εξωσωματική Γονιμοποίηση

a.alefragkis

Πρωτοπαθής Αμηνόρροια και Αιτίες

Bάνα Νικολαίδου

Αιτίες της Υπογονιμότητας

Υπογονιμότητα – Πώς να μη Φθείρει τη Σχέση σας

Bάνα Νικολαίδου

Ενδομητρίωση και Υπογονιμότητα

yoadmin

7 Συμβουλές για την Ενίσχυση της Γυναικείας Γονιμότητας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ