Υγεία & Ομορφιά
Image default
Gold Γυμναστική Υoga

Γιόγκα: Η Πρώτη μου Στάση

Με διάφορα μυστηριώδη ονόματα και περίεργες ακολουθίες, οι στάσεις της γιόγκα τραβούν το ενδιαφέρον των αρχαρίων.

Παρακάτω, ακολουθούν ορισμένες πληροφορίες που εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια της πρακτικής της γιόγκα, η οποία μπορεί να γίνει στο σπίτι ή ακόμα και να επισκεφτείτε κάποιο στούντιο γιόγκα, για να ανακαλύψετε τις ευεργετικές της επιδράσεις στο σώμα και τον νου σας.

Η γιόγκα διοχετεύει ενέργεια

Η γιόγκα δεν είναι μια απλή γυμναστική αλλά μια πραγματική φιλοσοφία που βασίζεται στη λεπτή ισορροπία μεταξύ σώματος, ψυχής και πνεύματος.

Βασίζεται στην εξάσκηση στάσεων, αναπνευστικών ασκήσεων και συγκέντρωσης.

Οι αναπνευστικές ασκήσεις επιτρέπουν στην αναπνοή, που είναι η ζωτική ενέργεια, να κυκλοφορεί στο σώμα.

Οι διάφορες ενέργειες που κυκλοφορούν στα κέντρα τροφοδοσίας του σώματος ή τσάκρας, τα οποία είναι επτά σε αριθμό, βρίσκονται στον άξονα της σπονδυλικής στήλης.

Κάθε τσάκρα «τρέφει» τα όργανα με τα οποία είναι σε επαφή.

Η πρακτική της γιόγκα διευκολύνει τη διαχείριση του στρες, καθώς και τη διατήρηση της ευελιξίας στις αρθρώσεις και τους μυς.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, καθυστερώντας την εμφάνιση οστεοπόρωσης, καρδιαγγειακών ή νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Επιπλέον, η γιόγκα βοηθά με τους χρόνιους πόνους, τις αναπνευστικές, πεπτικές ή εμμηνοπαυσιακές λειτουργικές διαταραχές, κ.λπ.

Συνιστάται ακόμη και κατά την προετοιμασία για τον τοκετό.

Στάσεις της γιόγκα

Οι στάσεις της γιόγκα φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες και μυστηριώδεις στους αρχάριους, κάτι που ενισχύεται από τα ιδιαίτερα ονόματά τους: κόμπρα, σκύλος, γάτα, κροκόδειλος, αλλά και πολεμιστής, άροτρο, δέντρο, κερί κ.λπ.

Κατά τη διάρκεια μιας πρακτικής γιόγκα, οι στάσεις συνδέονται με μια συγκεκριμένη σειρά, η οποία πρέπει να τηρείται.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί, καθώς ορισμένες στάσεις ασκούν μια μικρή πίεση στο σώμα και δεν συνιστώνται για ορισμένα άτομα (άτομα με καρδιακές διαταραχές, θυρεοειδή, προβλήματα στη μέση...).

Από την άλλη πλευρά, η στάση που προτείνεται παρακάτω είναι τελείως ακίνδυνη.

Συνιστάται ακόμη, να την εξασκείται το βράδυ, στο κρεβάτι, ως προετοιμασία για τον ύπνο, καθώς προάγει την πλήρη ψυχική χαλάρωση.

Η πρώτη μου στάση: η στάση του πτώματος (shava asana)

• Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα μάτια κλειστά, τα πόδια και τα χέρια ελαφρώς ανοιχτά δίπλα στο σώμα σας, με τις παλάμες ανοιχτές να κοιτούν προς τα πάνω.

• Διατηρήστε πλήρη ακινησία.

Για να δείτε το πλήρες περιεχόμενο, παρακαλούμε συνδεθείτε/εγγραφείτε δωρεάν στα "Gold" μέλη και θα έχετε πλήρη και συνεχή πρόσβαση σε όλα τα άρθρα. Επίσης, θα λαμβάνετε το εβδομαδιαίο μας newsletter με ενημερωτικές πληροφορίες για την υγεία και την ομορφιά!

Παρακαλώ συνδεθείτε:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άσκηση και Εγκυμοσύνη – Πότε Απαγορεύεται

Τα Σπυράκια της Ακμής και η Αντιμετώπισή τους

Τρόποι για να Ελέγξετε την Τριχόπτωση

Bάνα Νικολαίδου

Πολύποδες Μήτρας – Αίτια, Συμπτώματα και Θεραπεία

7 Τροφές για να Θωρακίσετε τον Οργανισμό σας

Άθληση: Πώς να Παρακινήσετε τον Εαυτό σας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ