Υγεία & Ομορφιά
Σεξ μετά την καραντίνα
Επικαιρότητα Σεξ

Γιατί Πρέπει να Ξεκινήσετε το Σεξ Μετά την Καραντίνα

Η καραντίνα στέρησε από όλους τους ανθρώπους πολλά και ένα από αυτά είναι και το σεξ.

Την ίδια ώρα που οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις κοινωνικές και ερωτικές συναναστροφές για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού παρά τους εμβολιασμούς, οι ειδικοί της σεξουαλικής υγείας ενθαρρύνουν τον κόσμο να αφοσιωθεί στο σεξουαλικό κομμάτι της ζωής που τόσο τους έλειψε, είτε συγκατοικούν είτε ζουν μόνοι τους.

Το σεξ αποσυμπιέζει, σας κάνει να νιώθετε καλά, ψυχολογικά και σωματικά.

Μια ικανοποιητική σεξουαλική επαφή μπορεί να σας φτιάξει αυτόματα τη διάθεση και να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Επίσης χαρίζει λάμψη στο πρόσωπο αφού έχει κατακλύσει τον οργανισμό με ενδορφίνες και όλες τις ορμόνες που εκκρίνονται μετά τον οργασμό, οι οποίες μειώνουν και την αίσθηση του φυσικού πόνου.

Παράλληλα με το σεξ θα καταφέρετε να μειώσετε επιτέλους τις ορμόνες του άγχους που σας κυρίευσε έτσι κι αλλιώς όλο το δύσκολο προηγούμενο διάστημα, όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη.

Σεξ για την καταπολέμηση του άγχουςΑξίζει να σημειωθεί η συμβολή της οξυτοκίνης, της “ορμόνης της αγάπης” που απελευθερώνεται και αυτή κατά τη διάρκεια του σεξ, με την αγκαλιά ή ακόμα και με το απλό κράτημα των χεριών.

Σοκαριστικά ευχάριστο είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, το σεξ μία με δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να αποτρέψει την μόλυνση από τον κορωνοϊό καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και εξοπλίζει τον οργανισμό με περισσότερα αντισώματα κάνοντάς τον πιο δυνατό απέναντι στις λοιμώξεις και τα κρυολογήματα.

Επιπλέον, η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα ωφελεί τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και την κυκλοφορία του αίματος.

Όλα αυτά διατηρούν το σώμα υγιές και νεανικό και αποβάλλουν τις τοξίνες.

Επίσης, μια απλή αγκαλιά ή ένα φιλί έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Δεν είναι λοιπόν μόνο το σεξ που κάνει καλό στη σωματική και ψυχική υγεία.

Η αγκαλιά αυξάνει την οικειότητα και τα συναισθήματα αγάπης και εκτίμησης και είναι κάτι που κάθε άνθρωπος λαχταρά είτε είναι σε σχέση είτε όχι.

Αυτό ισχύει και για τους περιστασιακούς σεξουαλικούς συντρόφους.

Μάλιστα οι σύντροφοι που δείχνουν στοργή βιώνουν λιγότερο άγχος και έχουν μεγαλύτερη αντίσταση στην κατάθλιψη.

Συμπληρωματικά, τα φιλιά συμβάλλουν και αυτά στην υγεία της καρδιάς, επηρεάζοντας τη χοληστερόλη και μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Μάλιστα με το φιλί λαμβάνουν χώρα στον οργανισμό ορισμένες διεργασίες που μπορεί να μειώσουν τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος.

Από την άλλη, είναι λογικό για κάποιους ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκονται να μην έχουν πολλή διάθεση για σεξ.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο καθένας από εμάς αντιδρά διαφορετικά στο άγχος της πανδημίας.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι των οποίων οι σεξουαλικές τους ορμές έχουν μειωθεί από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή κάποιοι δεν ήταν μαζί με τους συντρόφους τους την περίοδο της καραντίνας και αναγκάστηκαν να το περάσουν όλο μόνοι τους.

Πάντως το άγχος στο σύνολό του έχει μεγάλο αντίκτυπο στη σεξουαλική επιθυμία.

Έτσι μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι έχουν χάσει πια την επιθυμία τους για σεξ.

Είναι πολύ αγχωμένοι για να θέλουν ή να σκεφτούν το σεξ και αυτό μπορεί να τους προσθέσει ακόμη περισσότερο άγχος, καθώς κάτι που μέχρι πρόσφατα τους ευχαριστούσε δεν μπορούν ή δε θέλουν αυτήν την στιγμή να το ζήσουν.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τον Εμβολιασμό των Ατόμων που δεν Μπορούν να Μετακινηθούν Αναλαμβάνουν Κινητές Ομάδες

Η Δραματική Μείωση της Άγριας Ζωής Ευθύνεται για Πάνω από το 60% Όλων των Πρόσφατων Πανδημιών και Επιδημιών

Τι δεν Πρέπει να Κάνετε για να Έχετε μια Καλή Σεξουαλική Ζωή

Editor6 pharma

Αγορά Πλαστών Φαρμάκων από το Διαδίκτυο

yoadmin

Κορωνοϊός – Τα Αντισώματα Ιαθέντων Ασθενών που Βοηθούν στην Ανάπτυξη Εμβολίων

yoadmin

Επιστήμονες Ξανάνιωσαν Γερασμένα Ανθρώπινα Κύτταρα

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ