Υγεία & Ομορφιά
Image default
Πρόσωπο

Γιατί Δημιουργούνται Σακούλες κάτω από τα Μάτια και πώς Αντιμετωπίζονται

Είναι αντιαισθητικές, χαλάνε την εικόνα του προσώπου και κάνουν το βλέμμα να δείχνει άτονο και γερασμένο.

Το πρήξιμο που δημιουργεί τη συγκεκριμένη εικόνα κάτω από τα μάτια οφείλεται καταρχάς σε αύξηση λίπους στο κάτω βλέφαρο.

Οι αιτίες για αυτό μπορεί να είναι πολλές και απαιτούν διερεύνηση ώστε να απαλλαγεί κανείς αποτελεσματικά από τις σακούλες χρησιμοποιώντας την κατάλληλη μέθοδο.

Από παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα και ορμονικές μεταβολές έως πιο απλά αίτια, όπως κούραση, ανεπαρκής ύπνος, λανθασμένες συνήθειες στην περιποίηση του προσώπου, κατακράτηση υγρών, υπερβολική άσκηση, αλλεργίες, κάπνισμα και οξειδωτικό στρες, το οποίο αυξάνει τις τοξικές ουσίες που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα του σώματος.

Πριν προβεί κανείς στην αντιμετώπισή τους θα πρέπει να εντοπίσει την ακριβή αιτία ώστε να γνωρίζει πώς και σε τι βαθμό μπορεί να δει βελτίωση.

Το οξειδωτικό στρες και οι βλάβες που προκαλεί γίνονται ορατές περισσότερο στο πρόσωπο.

Εμφανίζονται ως ρυτίδες, σακούλες κάτω από τα μάτια, πεσμένα βλέφαρα και απώλεια της ελαστικότητας και της λάμψης του δέρματος.

Λίγο πολύ σε όλους παρουσιάζεται κάποια στιγμή ένας βαθμός οξειδωτικού στρες που οφείλεται στην απρόσεκτη διατροφή με πολλή ζάχαρη και επεξεργασμένα τρόφιμα.

Για να αντιστραφεί η κατάσταση απαιτείται η κατανάλωση άφθονων αντιοξειδωτικών τροφών.

Αντιμετώπιση

Εκτός από τις λύσεις που δίνει η αισθητική ιατρική, στις περιπτώσεις που κάποιος έχει σακούλες κάτω από τα μάτια εκ γενετής ή εξαιτίας παθολογικών καταστάσεων, σημαντικό ρόλο στη μείωσή τους παίζει η διατροφή.

Μια διατροφή πλούσια σε χυμούς φρούτων και λαχανικών μπορεί να αναγεννήσει την επιδερμίδα βοηθώντας την να αποκτήσει τα θρεπτικά συστατικά που προάγουν την υγιή της όψη.

Με την κατανάλωση φυσικών χυμών οι ρυτίδες και η κατακράτηση υγρών μειώνονται και οι βλάβες της επιδερμίδας αντιστρέφονται.

Επίσης μειώνονται και οι σακούλες κάτω από τα μάτια όπως και οι μαύροι κύκλοι εκτός αν είναι κληρονομικοί.

Το άφθονο νερό συντελεί στην καταπολέμηση του προβλήματος.

Το άφθονο νερό συντελεί επίσης στην καταπολέμηση του προβλήματος.

Καθαρίζει ιστούς και δέρμα, χαρίζει λάμψη και εξαφανίζει τις ρυτίδες έκφρασης ή αυτές που δημιουργούνται λόγω ξηρότητας του δέρματος.

Το πρήξιμο στο πρόσωπο και κάτω από τα μάτια μπορεί να υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Ιδιαίτερα όσοι πίνουν πολλούς καφέδες, η κατανάλωση νερού μπορεί να αντισταθμίσει την αφυδάτωση που προκαλούν.

Σημαντικός είναι επίσης ο ποιοτικός και επαρκής ύπνος που χαρίζει έτσι κι αλλιώς ξεκούραστη όψη στο πρόσωπο.

Η υγιής εμφάνιση του προσώπου επιτυγχάνεται και μέσω της συστηματικής άσκησης, αρκεί να μην είναι εξαντλητική γιατί έτσι καταπονεί όλο το σώμα αλλά και το πρόσωπο δημιουργώντας ρυτίδες.

Τέλος, τρικ όπως οι κούρες ομορφιάς με φέτες από αγγούρι, πατάτα και φακελάκια τσαγιού, οι ειδικές κρέμες για την περιοχή βασισμένες σε βότανα και τα ειδικά προϊόντα ντεμακιγιάζ και περιποίησης για ευαίσθητα δέρματα μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της όψης στη συγκεκριμένη περιοχή.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρυτίδες και Καλλυντικά

yoadmin

Τι Είναι η Κρέμα BB και τι η Κρέμα CC;

yoadmin

8 Κινήσεις Ομορφιάς που Πρέπει να Κάνετε πριν Πάτε για Ύπνο

Ρουζ – Πώς να το Τοποθετήσετε Σωστά Ανάλογα με το Σχήμα του Προσώπου σας

d.tsagkrinos

Πως να Απαλλαγείτε από το Διπλό Πηγούνι

yoadmin

Οι πιο Σημαντικές Συμβουλές Ομορφιάς για τις Γυναίκες στα 30

d.tsagkrinos

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ