Υγεία & Ομορφιά
Το ελληνικό γιαούρτι είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.
Το ελληνικό γιαούρτι είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.
Διατροφή

Φυτικές Πρωτεΐνες – 5 Τροφές που Μπορούν να Αντικαταστήσουν το Κρέας

Οι πρωτεΐνες είναι μεγάλες ενώσεις που παρασκευάζονται με τον συνδυασμό μικρότερων αμινοξέων.

Στη διατροφή είναι γνωστές ως μακροθρεπτικά συστατικά.

Κάθε γραμμάριο πρωτεΐνης δίνει 4 θερμίδες.

Οι πρωτεΐνες έχουν πολλές διαφορετικές λειτουργίες μέσα στο σώμα, το οποίο τις χρησιμοποιεί ως ενέργεια.

Το ελληνικό γιαούρτι είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.

Η πρωτεΐνη χρησιμοποιείται επίσης ως ένα ένζυμο που προκαλεί αντιδράσεις μέσα στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του μεταβολισμού και του γονιδίου της ανάπτυξης και της ανάπλασης.

Επίσης, μεταφέρει τα «σήματα» από το ένα μέρος του σώματος στο άλλο και να σχηματίσει δομές, συμπεριλαμβανομένων των μυών.

Το κρέας και τα παράγωγά του είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεϊνών, δεν πρέπει όμως να καταναλώνονται καθημερινά, καθώς εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία.

Στη συνέχεια θα εξετάσουμε 5 φυτικές πηγές πρωτεϊνών που σας προσφέρουν αντίστοιχη ενέργεια και άλλα οφέλη για την υγεία.

Φακές

Ένα φλιτζάνι δίνει 18 γραμμάρια πρωτεΐνης, μαζί με 16 γραμμάρια φυτικές ίνες και πληθώρα βιταμινών, ιχνοστοιχείων και αντιοξειδωτικών.

Γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.

Μπορείτε να προσθέσετε φρούτα, ξηρούς καρπούς, μέλι και λίγη κανέλα.

Ακόμη, μπορείτε να το εντάξετε στα γεύματά σας ως ένα υγιεινό υποκατάστατο της σος.

Ο αρακάς είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

Αυγό

Ένα αυγό περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης βιταμίνη D, Β12, σίδηρο, ψευδάργυρο και ωμέγα-3 λιπαρά.

Πρόκειται για μία νόστιμη τροφή που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και συνδυασμούς, ώστε να επιλέξετε εκείνον που ταιριάζει καλύτερα στα προσωπικά σας γούστα.

Φασόλια

Ένα φλιτζάνι σας δίνει 12 γραμμάρια πρωτεΐνη και άλλα τόσα φυτικές ίνες.

Μπορείτε να τα καταναλώσετε βραστά σε μορφή σούπας ή να τα προσθέσετε σε μία σαλάτα ή μία αραβική πίτα.

Αρακάς

Πρόκειται για ένα λαχανικό πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

Εκτός από το παραδοσιακό, λαδερό πιάτο, μπορείτε να φτιάξετε μπιφτέκια από αρακά, για πιο ευφάνταστα και γευστικά μενού.

Παίρνετε μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης και μπορείτε να τα συνδυάσετε με το αγαπημένο σας συνοδευτικό όπως η σαλάτα ή το ρύζι.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υδατάνθρακες που Επιτρέπονται στη Δίαιτα

a.alefragkis

Σπαράγγια – Όλα τα Οφέλη για την Υγεία

Evi Makavelou

Ω3: Τα οφέλη και οι πηγές των λιπαρών οξέων

Akis Karamanos

Αναπληρώστε τη Βιταμίνη D Μέσω της Διατροφής

Evi Makavelou

Μπάρες Δημητριακών – Πώς να τις Επιλέγετε;

Evi Makavelou

Κορτιζόνη – Οι Απαραίτητες Αλλαγές στη Διατροφή

Evi Makavelou

Παχαίνει το Άγχος;

yoadmin

Αντιγηραντικές Τροφές για Νεανικό Δέρμα

Evi Makavelou

Hacks για να Τρώτε Γλυκά Χωρίς Τύψεις

Evi Makavelou

Φυτικά Γάλατα και Οφέλη που Έχουν

Evi Makavelou

Μαλλιά – Τι να Τρώτε για να Μακρύνουν;

Evi Makavelou

Αχλάδι – Γιατί να το Επιλέξετε;

Evi Makavelou