Υγεία & Ομορφιά
Πρόσωπο

Φυσικό Κολλαγόνο – Ενισχύστε το με Δύο Επαναστατικές Θεραπείες

Η σταδιακή μείωση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα έχει σαν αποτέλεσμα τις πρώτες γραμμές και ρυτίδες συνήθως από την ηλικία των τριάντα και μετά.

Δυστυχώς η μείωση στην παραγωγή του κολλαγόνου δε σχετίζεται με το αν και πόσο καλά έχουμε φροντίσει το δέρμα μας ως τότε.

Είναι γεγονός ότι ο όγκος σε διάφορα σημεία του προσώπου αρχίζει να χάνεται και αυτό είναι μέρος της διαδικασίας γήρανσης εξαιτίας της απώλειας κολλαγόνου.

Με λιγότερο κολλαγόνο το δέρμα γίνεται πιο χαλαρό, οι λεπτές γραμμές αρχίζουν να φαίνονται, τα μάγουλα χάνουν τον όγκο τους και εμφανίζονται πιο πεσμένα.

Μεσοθεραπεία προσώπουΌσο κι αν θέλουμε να πιστέψουμε στις κρέμες και στα άλλα καλλυντικά, στην περίπτωση του κολλαγόνου η εφαρμογή μιας κρέμας κολλαγόνου μόνο δεν αρκεί.

Το μέγεθος των μορίων κολλαγόνου σε αυτές τις κρέμες είναι πολύ μεγάλο και έτσι δεν μπορούν να διεισδύσουν στους πόρους ώστε να αυξήσουν σημαντικά την πυκνότητα του κολλαγόνου.

Το καλό είναι ότι οι εξελίξεις στη φροντίδα της επιδερμίδας οδήγησαν στην παραγωγή προϊόντων κολλαγόνου και σε θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.

Δείτε με ποιους τρόπους ενισχύεται το φυσικό κολλαγόνο της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες και η χαλάρωση του δέρματος να γίνουν παρελθόν, ενώ επιτυγχάνεται και ένα πιο νεανικό δέρμα με ξεκούραστη όψη.

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι η καλύτερη ουσία για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, ώστε να δείχνει φρέσκο και νεανικό.

Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για την αναζωογόνηση και τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος, χωρίς να προκαλεί αλλεργική αντίδραση, μιας και πρόκειται για φυσικό συστατικό του οργανισμού.

Το εμπλουτισμένο με βιταμίνες υαλουρονικό οξύ εγχέεται με τη χρήση μιας πολύ λεπτής βελόνας στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, γι’ αυτό και η θεραπεία ονομάζεται μεσοθεραπεία.

Το υαλουρονικό οξύ έχει την ιδιότητα να συγκρατεί τα μόρια του νερού, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση και φρεσκάδα στο δέρμα, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί την παραγωγή του φυσικού κολλαγόνου.

Έτσι η επιδερμίδα γίνεται πάλι λαμπερή.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα ορατά και μπορεί να επαναληφθεί μετά από περίπου έξι μήνες.

Εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, ενώ το άτομο μετά τη θεραπεία επιστρέφει κανονικά στις δραστηριότητές του.

Ραδιοσυχνότητες

Μια ακόμα επεμβατική μέθοδος που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και κάνει σύσφιξη, είναι οι ραδιοσυχνότητες.

Η λειτουργία τους βασίζεται στη θερμότητα.

Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των λιποκυττάρων, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου.

Η θεραπεία προσφέρει ένα λαμπερό και λείο πρόσωπο πιο σφιχτό.

Η συγκεκριμένη θεραπεία επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα και χρειάζονται συνολικά τρεις με τέσσερις συνεδρίες για να ολοκληρωθεί.

Είναι μια γρήγορη διαδικασία, εντελώς ανώδυνη και μετά την εφαρμογή το άτομο μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Οι περιοχές του προσώπου που μπορούν να εφαρμοστούν οι ραδιοσυχνότητες είναι γύρω από τα μάτια με στόχο τη λείανση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων στο «πόδι της χήνας», ενώ μπορούν να μειώσουν και τα πρηξίματα στα κάτω βλέφαρα.

Οι ραδιοσυχνότητες μπορούν να εφαρμοστούν στα μάγουλα για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και να τα συσφίξουν, προσφέροντας έτσι στο πρόσωπο μια πιο φρέσκια όψη.

Επίσης εφαρμόζονται και στην περιοχή του λαιμού, όπου το δέρμα είναι αρκετά λεπτό και λόγω της έκθεσής του στον ήλιο, χαλαρώνει και ζαρώνει πιο εύκολα.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αισθητική Χειρουργική και Τεχνικές Αντιγήρανσης

Η Κατάλληλη Αντιγηραντική Κρέμα Ανάλογα με την Ηλικία και την Επιδερμίδα

Αποχαιρετίστε τις Ρυτίδες σας με Αυτές τις Τροφές

Jade Roller – Τι Είναι και Πώς να το Χρησιμοποιείτε

Οι Συνήθειες που θα μας Χαρίσουν πιο Νεανική Εμφάνιση

Ρουζ – Πώς να το Τοποθετήσετε Σωστά Ανάλογα με το Σχήμα του Προσώπου σας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ