Υγεία & Ομορφιά
Image default
Φροντίδα

Φροντίδα

Η οικογένεια είναι το πρώτο κοινωνικό σύνολο στο οποίο ανήκει ο άνθρωπος από τη στιγμή της γέννησής του.

Συνυφασμένη με την οικογένεια, η φροντίδα που είναι η έγνοια, το έντονο ενδιαφέρον και η έμπρακτη εκδήλωσή τους μέρα με τη μέρα, γίνεται πιο έντονη με τον ερχομό των νέων μελών.

Βρέφη, παιδιά και έφηβοι έχουν ανάγκη από την αμέριστη φροντίδα των γονιών τους, την οποία τους επιστρέφουν δεκαετίες αργότερα, όταν εκείνοι ως ηλικιωμένοι θα την έχουν ανάγκη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο.

Η ανιδιοτελής αγάπη κάνει τη φροντίδα αυτονόητη και είναι αυτή που νιώθουν οι γονείς για τα παιδιά τους.

Ο ερχομός νέων μελών στην οικογένεια, συνεπάγεται ένα τεράστιο φάσμα ευθυνών που παίρνουν τη μορφή της καθημερινής φροντίδας τους.

Η φροντίδα είναι το πρώτο και βασικό βήμα για υγιείς οικογένειες, δομημένες πάνω σε γερές βάσεις.

Αν σκεφτεί κανείς τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που έχει ο ερχομός ενός νέου ανθρώπου στη ζωή, θα διαπιστώσει ότι αυτές περιλαμβάνουν τα πάντα:

Από την κάλυψη των βασικών τους αναγκών για διατροφή, νερό, ύπνο, ντύσιμο, ζεστασιά, αγάπη, καλή υγεία και καλές συνθήκες διαβίωσης, μέχρι εκείνες που προκύπτουν στα προσχολικά, στα σχολικά και στα εφηβικά χρόνια και μέχρι την ενηλικίωσή τους και την απομάκρυνσή τους από την οικογενειακή εστία.

Όταν τα χρόνια περνούν, μέσα στην ίδια οικογένεια οι όροι αντιστρέφονται.

Τα παιδιά, ως υπεύθυνοι ενήλικες πλέον, είναι εκείνα που καλούνται να προσφέρουν στους ηλικιωμένους γονείς τους όσα προσέφεραν κάποτε εκείνοι σε αυτά με την αμέριστη φροντίδα τους.

Η φροντίδα είναι το πρώτο και βασικό βήμα για υγιείς οικογένειες, δομημένες πάνω σε γερές βάσεις, οι οποίες ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τον κύκλο της ζωής τους.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ατοπική Δερματίτιδα στα Παιδιά

yoadmin

Βρεφικό Παράτριμμα ή Ερύθημα εκ Σπαργάνων

yoadmin

Πώς να Προστατέψετε το Παιδί σας από τις Ψείρες

Ήπιες Ερεθιστικές Δερματίτιδες στα Παιδιά

yoadmin

Μικρά Αγόρια και Κορίτσια στον Ήλιο

yoadmin

Πώς να Επιλέξετε τον Κατάλληλο Παιδίατρο για το Μωρό σας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ