Υγεία & Ομορφιά
Ερωτική διάθεση στην εμμηνόπαυση
Εμμηνόπαυση Προβλήματα στο Σεξ

Ερωτική Διάθεση στην Εμμηνόπαυση – Πώς θα την Ανακτήσετε

Οι γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση ή κοντά σε αυτήν πέρα από τα άλλα συμπτώματα που βιώνουν, έχουν και μειωμένη επιθυμία για σεξ.

Η πτώση της λίμπιντο οφείλεται στις διακυμάνσεις των ορμονών που συμβαίνουν πριν και κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι με την πάροδο των ετών οι ωοθήκες παράγουν όλο και λιγότερα οιστρογόνα, προγεστερόνη και άλλες ορμόνες που συνδέονται με την ερωτική διάθεση με αποτέλεσμα τη μείωση της διάθεσης για σεξ.

Οι μεταβολές αυτές των ορμονών και η μειωμένη λίμπιντο δεν εκδηλώνονται με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις γυναίκες και σχετίζονται με τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία της καθεμιάς.

Επικοινωνία και ερωτική διάθεσηΥπάρχουν γυναίκες που μπορεί να χάσουν το ενδιαφέρον τους για σεξ επειδή δεν ευχαριστιούνται πια τη σεξουαλική επαφή ή ανησυχούν για τις αλλαγές που συντελούνται στο σώμα τους νιώθοντας ντροπή και αμηχανία.

Για άλλες το σεξ μπορεί να γίνει επώδυνο επειδή κατά την εμμηνόπαυση η ελαστικότητα των τοιχωμάτων του κόλπου χάνεται και προκαλείται ξηρότητα στην περιοχή, με αποτέλεσμα η επαφή να μην προσφέρει την ευχαρίστηση που προσέφερε παλαιότερα ή να πονάει πολύ.

Αντιμετώπιση

Παρά τις δυσκολίες πρόκειται για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεται, με αποτέλεσμα το σεξ να μπορεί να γίνει και πάλι απολαυστικό με την ερωτική επιθυμία να επιστρέφει.

Τα προκαταρκτικά είναι πολύ σημαντικά στο σεξ ιδιαίτερα σε αυτές τις ηλικίες.

Ο σύντροφος της γυναίκας που βρίσκεται στην εμμηνόπαυση θα πρέπει να δείξει υπομονή πριν και κατά τη διάρκεια της πράξης ώστε να υπάρξει επαρκής λίπανση του κόλπου της για να μην είναι το σεξ επώδυνο.

Εδώ η χρήση ενός ειδικού λιπαντικού μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες που υποφέρουν από ξηρότητα του κόλπου.

Η ρουτίνα στο σεξ και μια προβλέψιμη γενικά σεξουαλική ζωή μπορεί να σκοτώσει τον έρωτα και την επιθυμία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και βιώνουν συνεχείς ορμονικές αλλαγές.

Οι νέες στάσεις στο σεξ, η αλλαγή περιβάλλοντος, ένα χαλαρωτικό μασάζ μπορούν να ανανεώσουν τη σεξουαλική ζωή και να αυξήσουν την ερωτική επιθυμία.

Επίσης, είναι πολύ βασικό να υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στους δύο συντρόφους και η γυναίκα να συζητά με τον σύντροφό της για το πως νιώθει και τι επιθυμεί.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η άλλη πλευρά παίρνει την απομάκρυνση ως απόρριψη, με αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου να δημιουργούνται προβλήματα στη σχέση.

Ο διάλογος μπορεί να λύσει και να προλάβει τυχόν παρεξηγήσεις.

Τέλος, υπάρχει και η λύση της φαρμακευτικής αγωγής καθώς ζούμε σε μια εποχή που σχεδόν όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν με αυτήν.

Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν, ο γιατρός μπορεί να χορηγήσει κάποια κολπική κρέμα που περιέχει ορμόνες, αν και πλέον δεν επιλέγεται συχνά αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συχνές Απορίες Γύρω από το Σεξ

Bάνα Νικολαίδου

20 Ενδείξεις που Μαρτυρούν ότι Μπαίνετε στην Εμμηνόπαυση

d.tsagkrinos

Ο Πριαπισμός

yoadmin

Η Περιποίηση του Άντρα

yoadmin

Οι Αιτίες Πίσω από την Απώλεια Επιθυμίας για Σεξ

Bάνα Νικολαίδου

Στυτική Δυσλειτουργία – Μπορεί να Αντιμετωπιστεί;

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ