Υγεία & Ομορφιά
Νέα Μέθοδος Ελέγχου Τοξικότητας Φαρμάκων
Επικαιρότητα

Νέα Μέθοδος Ελέγχου Τοξικότητας Φαρμάκων

Έρευνα

Επιστήμονες στις ΗΠΑ μελέτησαν και δημιούργησαν στο εργαστήριο, κύτταρα μυοκαρδίου από πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα , τα οποία είχαν πάρει από επτά ανθρώπους.

Στη μελέτη αυτή, διαπιστώθηκε ότι τα εργαστηριακά κύτταρα του μυός της καρδιάς, λειτουργούν από γενετικής πλευράς όπως τα φυσικά κύτταρα μέσα στο σώμα και έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάσταστο, για τη μελέτη πιθανών επιπτώσεων που μπορούν να έχουν τα φάρμακα σε καρδιοπαθείς.

Νέα Μέθοδος Ελέγχου Τοξικότητας Φαρμάκων

Η δυνατότητα δημιουργίας βλαστικών κυττάρων από κύτταρα του δέρματος ή του αίματος έχει φέρει επανάσταση στην εξατομικευμένη ιατρική.

Η δυνατότητα να δοκιμάζεται εκ των προτέρων σε κύτταρα της καρδιάς του ασθενούς πώς θα αντιδράσει σε μια νέα φαρμακευτική θεραπεία, αποτελεί σημαντική εξέλιξη.

Το 30% των φαρμάκων που δοκιμάζονται σε κλινικές δοκιμές, τελικά αποσύρονται λόγω τοξικότητας και ανησυχιών για την ασφάλεια της καρδιάς των ασθενών.

Τα εργαστηριακά κύτταρα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά για τον έλεγχο της τοξικότητας των νέων φαρμάκων, π.χ. για την καρδιομυοπάθεια.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την δρα Έλενα Μάτσα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κυτταρικής βιολογίας “Cell Stem Cell”.

Στην ανακάλυψη συμμετείχε και ο ελληνικής καταγωγής επίκουρος καθηγητής καρδιοθωρακοχειρουργικής του Στάνφορντ Ιωάννης Καρακίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Pfizer Hellas Υπερήφανος Χορηγός της Ομάδας Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο του Π.Α.Ο. ΑμεΑ

Υπουργός Υγείας – Ο Εμβολιασμός Είναι Πατριωτικό Καθήκον

Γιατί ο Κορωνοϊός Πλήττει Περισσότερο το Ανδρικό Φύλο;

admin

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Απαντήσεις σε Κρίσιμα Ερωτήματα για την Υγεία

Οι Επόμενες 10 Ημέρες θα Δείξουν εάν Αποδίδουν τα Μέτρα κατά της Εξάπλωσης του Ιού

admin

Τεστ Διάγνωσης του Νέου Κορωνοϊού

admin

Ψευδώς Αρνητικά Αποτελέσματα σε Ασθενείς με Κορωνοϊό

admin

Η Ηχορύπανση και η Επιρροή της στις Επιδόσεις των Μαθητών

Συνέντευξη Προέδρου των Ραδιοταξί Kosmos για τη ΔΩΡΕΑΝ Μεταφορά Ατόμων με Προβλήματα Υγείας στα Κέντρα Εμβολιασμού Αττικής

Μετάγγιση Πλάσματος από Ασθενείς που Έχουν Αναρρώσει από τον Κορωνοϊό

admin

Κορωνοϊός – Οικονομικά Μέτρα από την Κυβέρνηση για την Αντιμετώπισή των Συνεπειών του

admin

Υπουργείο Υγείας – Ανοίγει Σήμερα η Πλατφόρμα για τα Επικαιροποιημένα Εμβόλια