Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Ερευνητές Εισηγούνται να Γίνεται Μετά από πολύ Περισσότερο Χρόνο η Χορήγηση της 2ης Δόσης του Εμβολίου της Pfizer για τον Νέο Κορωνοϊό

Ερευνητές προέτρεψαν χθες Τετάρτη τις κυβερνήσεις να καθυστερούν τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer για τον νέο κορωνοϊό που λένε ότι έχει αποτελεσματικότητα 92,6% μετά την πρώτη δόση.

Οι δύο ερευνητές εξήγησαν σε επιστολή τους στην επιθεώρηση The New England Journal of Medicine (NEJM) πως κατέληξαν στα ευρήματά τους μελετώντας έγγραφα που υποβλήθηκαν από την Pfizer στον ομοσπονδιακό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων (Food and Drug Administration, FDA).

Καθυστέρηση της δεύτερης δόσηςΤα ευρήματα ήταν παρόμοια για το εμβόλιο της Moderna που έχει αποτελεσματικότητα 92,1% μετά την πρώτη δόση και βασίζεται σε παρόμοια τεχνολογία με αυτό της Pfizer, το λεγόμενο αγγελιοφόρο RNA ή mRNA.

Επισήμαναν ότι μπορεί να υπάρχει ένας βαθμός αβεβαιότητας για τη διάρκεια της προστασίας που παρέχει η μία δόση, ωστόσο η χορήγηση της δεύτερης δόσης μέσα σε έναν μήνα από την πρώτη δεν παρέχει «παρά λιγοστό όφελος βραχυπρόθεσμα».

«Με δεδομένη την έλλειψη εμβολίων, η αναβολή της χορήγησης της δεύτερης δόσης είναι ζήτημα εθνικής ασφαλείας το οποίο αν αγνοηθεί, ασφαλώς θα έχει αποτέλεσμα χιλιάδες εισαγωγές ασθενών με την COVID-19 σε νοσοκομεία και θανάτους αυτόν τον χειμώνα στις ΗΠΑ», επισήμαναν στην επιστολή τους.

Σε απάντησή της η Pfizer σημείωσε ότι δεν έχουν ακόμη μελετηθεί εναλλακτικές δοσολογίες του εμβολίου της και η όποια απόφαση για τη χορήγηση μόνο της μίας δόσης επαφίεται στις υγειονομικές αρχές.

«Εμείς στην Pfizer πιστεύουμε ότι είναι κρίσιμο οι υγειονομικές αρχές να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τα εναλλακτικά χρονοδιαγράμματα όσον αφορά τη δοσολογία, για να εξασφαλίσουν ότι τα εμβόλια προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή προστασία», πρόσθεσε η εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Εμβολιασμός για Covid-19 στη Διάρκεια της Εγκυμοσύνης δεν Συσχετίζεται με Αυξημένο Κίνδυνο για τις Έγκυες ή τα Βρέφη και τα Νεογέννητα

Bάνα Νικολαίδου

Αναδρομή στην Ιστορία – Η Αρχή και το Τέλος μίας Πανδημίας

yoadmin

4 Σημαντικές Συμβουλές προς Κατόχους Καρτών για Ασφαλείς Συναλλαγές στο Διαδίκτυο

yoadmin

Covid-19: Το Εμβόλιο για τη Φυματίωση δεν Φαίνεται να Προστατεύει από τον Ιό

yoadmin

Στο 0,1% ο Πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

yoadmin

Η Ορμονική Θεραπεία και τα Αντιπηκτικά Φάρμακα Φαίνεται να Προφυλάσσουν από τον Κορωνοϊό

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ