Υγεία & Ομορφιά
Επιθέματα Χλωρεξιδίνης για τη Φροντίδα και την Επούλωση των Πληγών
Διάφορες Παθήσεις Υγεία

Επιθέματα Χλωρεξιδίνης για τη Φροντίδα και την Επούλωση των Πληγών

Η φροντίδα των πληγών και των τραυμάτων είναι μια σημαντική και απαραίτητη διαδικασία για τη σωστή επούλωσή τους.

Η επιμελημένη περιποίηση ενός τραύματος θα οδηγήσει στη γρήγορη, απρόσκοπτη και χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες επούλωσή του.

Επιθέματα Χλωρεξιδίνης για τη Φροντίδα και την Επούλωση των Πληγών.

Τα 3 στάδια αντιμετώπισης ενός τραύματος είναι:

1. Καθαρισμός της πληγής και αφαίρεση οποιουδήποτε ξένου σώματος βρίσκεται στο τραύμα. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπουμε την πιθανότητα συσσώρευσης βακτηρίων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόλυνση. Ιδανική επιλογή για τον καθαρισμό είναι ο φυσιολογικός ορός και στη συνέχεια εφαρμόζουμε ένα ήπιο απολυμαντικό με προσοχή, γύρω και πάνω στην πληγή.

2. Ανάλογα με την σοβαρότητα του τραύματος μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα αντιβιοτικό προϊόν, που θα εμποδίσει την ανάπτυξη βακτηρίων που δύνανται να προκαλέσουν μόλυνση στην πληγή και να καθυστερήσουν την επούλωση.

3. Προστασία και κάλυψη της πληγής με το ιδανικό επίθεμα

Αυτό είναι το πιο σημαντικό στάδιο για τη σωστή και ταχύτερη επούλωση κάθε πληγής, μικρής ή μεγάλης. Το αποστειρωμένο επίθεμα γάζας ή ταχυεπίδεσμου πρέπει να έχει αντί-κολλητική επιφάνεια, ώστε να γίνονται εύκολα οι συχνές αλλαγές που απαιτούνται για την παρακολούθηση της πορείας του τραύματος. Η μεγάλη απορροφητικότητα της γάζας είναι επιβεβλημένη, ιδιαίτερα σε μεγάλα τραύματα με υψηλή έκκριση υγρών.

Επιθέματα εμποτισμένα με χλωρεξιδίνη έχουν ευεργετική επίδραση στην ταχύτερη και καλύτερη επούλωση σε όλους τους τύπους πληγών. Τα επιθέματα με χλωρεξιδίνη μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μετεγχειρητικά τραύματα, κοψίματα, εγκαύματα, και γενικότερα σε όλα τα τραύματα.

Λίγα λόγια για τη Χλωρεξιδίνη (Chlorhexidine digluconate)

Είναι ένας ισχυρός αντιμικροβιακός παράγοντας με ευρύ βακτηριοστατικό και μυκητοστατικό φάσμα.
Η χλωρεξιδίνη είναι ένα αποτελεσματικό αντισηπτικό έναντι Gram-θετικών και Gram-αρνητικών οργανισμών, μυκήτων, ζυμομυκήτων, αναερόβιων και αερόβιων. Αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων στο τραύμα, όχι μόνο επιφανειακά, αλλά και σε βάθος.

Πώς λειτουργεί η Χλωρεξιδίνη;

Καταστρέφει την εξωτερική μεμβράνη των βακτηρίων προκαλώντας τη ρήξη τους, με συνεπακόλουθο τον θάνατό τους. Η δράση της είναι άμεση και διαρκεί για πολλές ώρες. Επιθέματα με ταμπόν χλωρεξιδίνης (0,5%) έχουν αντιμικροβιακή δράση > 90% ακόμα και 5 ώρες μετά την εφαρμογή τους, και αντιμικροβιακή δράση > 25% 29 ώρες μετά.

Ουσιαστικά η Χλωρεξιδίνη προσφέρει ταχύτερη και πιο ομαλή επούλωση, χωρίς να έχει αντενδείξεις και παρενέργειες.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπερκόπωση – Αναγνωρίστε τα Προειδοποιητικά Σημάδια

Αναγκαστική Ούρηση – Πώς θα την Προκαλέσετε Όταν Είναι Απαραίτητο

Editor6 pharma

Κολπική Μαρμαρυγή – Συμπτώματα και Πιθανές Αιτίες

Editor6 pharma

Μαγειρική Σόδα για Λευκά Δόντια – Οι Συμβουλές Κλειδιά

Πρέπει να Ανησυχείτε Εάν Έχετε Χαμηλά Τριγλυκερίδια;

Ο Καρκίνος του Πνεύμονα και οι Επιπτώσεις των Ηλεκτρονικών Τσιγάρων

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ