Υγεία & Ομορφιά
Eπικίνδυνο για την Yγεία το Πολύ Αλάτι
Eπικίνδυνο για την Yγεία το Πολύ Αλάτι
Διατροφή

Eπικίνδυνο για την Yγεία το Πολύ Αλάτι

Αρκετά επικίνδυνο για την υγεία είναι το αλάτι όταν καταναλώνεται σε μεγάλη ποσότητα.Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να προτιμούν φρέσκα προϊόντα και να περιορίσουν τη χρήση αλατιού

Σύμφωνα με μελέτες έχει φτάσει να αποτελεί ακόμη και αιτία θανάτου.

 

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από διεθνή μελέτη που πραγματοποιήθηκε από 488 επιστήμονες, που προέρχονται από 303 πανεπιστημιακά και νοσηλευτικά ιδρύματα σε 50 χώρες του κόσμου, οι οποίοι ανέλυσαν 247 έρευνες με θέμα την κατανάλωση του αλατιού.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, σχεδόν 1 εκατομμύριο θάνατοι ήταν πρόωροι και προκλήθηκαν σε άτομα ηλικίας κάτω των 69 ετών λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλατιού, που υπήρχε κυρίως σε έτοιμα τρόφιμα.

Για να εντοπίσουν την επιρροή που ασκεί το αλάτι στον οργανισμό, οι επιστήμονες έκαναν μια σειρά αναλύσεων κυρίως σε σχέση με τη λειτουργία της καρδιάς, των αιμοφόρων αγγείων και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Όπως διαπίστωσαν, το 60% των θανάτων συνέβη στους άνδρες.

Οι περισσότεροι προέκυψαν από καρδιακή προσβολή (42%) και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα, ενώ σε εγκεφαλικό επεισόδιο απέδωσαν το 41% των θανάτων.

Το ανώτατο όριο σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αλατιού ορίστηκε από τους επιστήμονες στα 1.000mg την ημέρα.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να προτιμούν φρέσκα προϊόντα και να περιορίσουν τη χρήση αλατιού και επεξεργασμένων τροφίμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροφές που Καταναλώνουμε Καθημερινά και Προκαλούν Καούρα

a.alefragkis

Είναι η Έλλειψη Σιδήρου Υπεύθυνη για τη Χειμερινή Κόπωση;

Σε τι Κάνει Καλό η Αποτοξίνωση;

a.alefragkis

Ξηροί Καρποί για Αντιγήρανση

Evi Makavelou

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τις Διατροφικές Διαταραχές

yoadmin

Οι Τροφές που Αυξάνουν το Προσδόκιμο Ζωής των Αντρών

a.alefragkis

Θρόμβωση – Αιτίες και με ποιες Τροφές θα την Αποφύγετε

a.alefragkis

Οι Αλλαγές που θα Παρατηρήσετε στο Σώμα σας εάν Τρώτε Καθημερινά Αμύγδαλα

a.alefragkis

Οι Υδατάνθρακες που Χρειάζεστε

Evi Makavelou

Οι Τροφές που «Καθαρίζουν» τους Πνεύμονες

a.alefragkis

Τι να μην Καταναλώνετε Μετά την Ημερομηνία Λήξης

Evi Makavelou

Φυσικά Αντιβιοτικά – Ποια Είναι και πώς Βοηθά το Καθένα τον Οργανισμό μας

a.alefragkis