Υγεία & Ομορφιά
καφές και δέρμα
Επικαιρότητα

Έως Τρεις Καφέδες την Ημέρα Μειώνουν τον Κίνδυνο Εγκεφαλικού και Καρδιαγγειακού Θανάτου

Η κατανάλωση έως τριών καφέδων την ημέρα σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού και θανατηφόρας καρδιαγγειακής νόσου, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως, αλλά έως σήμερα λίγα πράγματα είναι γνωστά για τη μακροπρόθεσμη επίπτωσή του στην καρδιαγγειακή υγεία.

Έως Τρεις Καφέδες την Ημέρα Μειώνουν τον Κίνδυνο Εγκεφαλικού και Καρδιαγγειακού Θανάτου.

Η μελέτη, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στη Γαλλία και κατέληξε σε καθησυχαστικά συμπεράσματα, ανέλυσε στοιχεία για σχεδόν 468.700 άτομα με μέση ηλικία 56 ετών, εκ των οποίων το 56% ήσαν γυναίκες.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με την ημερήσια κατανάλωση καφέ (καθόλου το 22%, μισός έως τρεις καφέδες το 58% και πάνω από τρεις καφέδες το 20%).

«Πρόκειται, από όσο γνωρίζουμε, για τη μεγαλύτερη μελέτη που συστηματικά αξιολόγησε τις καρδιαγγειακές επιπτώσεις της τακτικής κατανάλωσης καφέ σε έναν πληθυσμό χωρίς διαγνωσμένη καρδιοπάθεια», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Τζούτιτ Σίμον του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης.

«Τα ευρήματα μας δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση καφέ είναι ασφαλής, καθώς ακόμη και η υψηλή καθημερινή κατανάλωση δεν σχετιζόταν με αρνητική καρδιαγγειακή έκβαση ή θνησιμότητα κατά τα επόμενα 10 έως 15 χρόνια.

Αντίθετα, η κατανάλωση έως τριών καφέδων την ημέρα σχετιζόταν με μικρότερους κινδύνους για εγκεφαλικό, θάνατο από καρδιαγγειακή νόσο ή άλλη αιτία», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου καφέ, η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση σχετίζεται με 12% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, 17% μικρότερο κίνδυνο θανάτου καρδιαγγειακής αιτιολογίας και 21% μικρότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η περαιτέρω μελέτη της καρδιάς 30.650 ατόμων μέσω μαγνητικής τομογραφικής απεικόνισης έδειξε, σύμφωνα με τη δρα Σίμον, ότι «σε σχέση με εκείνους που δεν πίνουν καφέ, οι καθημερινοί καταναλωτές έχουν καρδιά με πιο υγιές μέγεθος και καλύτερη λειτουργία».

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πειραματική Τσίχλα Μειώνει Σημαντικά τον Κορωνοϊό στο Σάλιο

Χάνετε Περισσότερα Μαλλιά και Γενικά Τρίχες εν Μέσω Πανδημίας από ό,τι Συνήθως; Δεν Είστε οι Μόνοι!

Οι Φορείς του Κορωνοϊού Είναι πιο Μεταδοτικοί τις Πρώτες 5 Ημέρες

Ενέσιμα Εμφυτεύματα και Εμβόλιο Έναντι του SARS-CoV-2

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τον Κίνδυνο Μετάδοσης του Κορωνοϊού Μέσω των Τροφίμων

a.alefragkis

Ψευδώς Αρνητικά Αποτελέσματα σε Ασθενείς με Κορωνοϊό

yoadmin

Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων

Άρχισε να Δοκιμάζεται Νέα Μέθοδος Θεραπείας της Νόσου Πάρκινσον

yoadmin

Πονοκέφαλος και Οσφυαλγία

a.alefragkis

Οι Δράσεις του Ε.Ε.Σ. για την Αντιμετώπιση της Κακοκαιρίας

Τα mRNA Εμβόλια και τα Σπάνια Περιστατικά Μυοκαρδίτιδας

Τα Χαρτονομίσματα Μολύνονται πιο Εύκολα σε Σχέση με τα Κέρματα

yoadmin