Υγεία & Ομορφιά
Image default
Πρόληψη

Ενισχύστε το Ανοσοποιητικό σας Σύστημα

Η αποστολή του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι να αποτρέψει την είσοδο πολλών ξένων στοιχείων στα κύτταρα και τους ιστούς μας.

Μόλις ένας εισβολέας μας επιτεθεί, το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά, διώχνει τους ιούς, καταπολεμά τα βακτήρια και εξαλείφει τα παράσιτα και άλλους επιβλαβείς παράγοντες.

Ενισχύστε το Ανοσοποιητικό σας Σύστημα

Αλλά για να νικήσουμε τον επιτιθέμενο, τα αντισώματά μας πρέπει να είναι ισχυρά και να έχουν καλά «πυρομαχικά».

Ορισμένα τρόφιμα έχουν αποφασιστική επίδραση στη λειτουργία της άμυνας του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Έτσι, φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, διεγείρουν τα λευκά αιμοσφαίρια, δηλαδή τα αμυντικά μας κύτταρα.

Καθώς τα αντισώματα αναπτύσσονται από αμινοξέα μέσω της πέψης των πρωτεϊνικών τροφών, πρέπει συνεπώς να φροντίζουμε την κατανάλωση πρωτεϊνών, καθώς και γαλακτοκομικών προϊόντων, τα οποία θρέφοντας την εντερική χλωρίδα, μας παρέχουν μια ισχυρότερη ανοσολογική άμυνα.

Βιταμίνες

Η ανεπάρκεια βιταμίνης C είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες ενός εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος.

Δεδομένου ότι δεν συντίθεται από το σώμα, η βιταμίνη C πρέπει να παρέχεται από την τροφή, ιδίως με τα εσπεριδοειδή.

Εάν δεν παίρνετε αρκετή από τη διατροφή σας, κάτι που συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορεί να είναι απαραίτητο να λαμβάνετε συμπληρώματα βιταμινών.

Χωρίς βιταμίνη Α, τα κύτταρα δεν μπορούν να αναπτυχθούν ή να διαφοροποιηθούν, γεγονός που επιβραδύνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων και των ιστών, κάτι που όχι μόνο μειώνει την ικανότητά τους να αντιτίθεται στην εισβολή ιών και βακτηρίων, αλλά μειώνει και την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τέλος, η βιταμίνη Ε αυξάνει επίσης την αντίσταση στους μικροοργανισμούς και αντιτίθεται στο άγχος, το οποίο με τη σειρά του δρα εναντίον της φυσικής άμυνας του οργανισμού.

Ιχνοστοιχεία

Ο ψευδάργυρος, ειδικά όταν συνδυάζεται με σελήνιο, είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό, γνωστό για τη δράση του στην ανοσία, καθώς διεγείρει τον πολλαπλασιασμό των λευκών αιμοσφαιρίων και μειώνει την ικανότητα αναπαραγωγής των ιών.

Ο χαλκός, που έχει αντι-ιικές ιδιότητες, μας βοηθά επίσης να καταπολεμήσουμε τις χειμερινές λοιμώξεις, όπως και το θείο, το τζίνσενγκ ή τα προϊόντα της μέλισσας, όπως η πρόπολη και ο βασιλικός πολτός.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η «Άγνωστη» Βιταμίνη F και τα Οφέλη της για τον Οργανισμό

d.tsagkrinos

Η Κατάλληλη Προστασία των Χεριών σας από το Κρύο

yoadmin

Ευαίσθητο Δέρμα – Πώς να Αποφύγετε τους Ερεθισμούς ενώ Ξυρίζεστε

Editor6 pharma

Οι Κυριότεροι Καλοκαιρινοί Κίνδυνοι της Υγείας

Editor6 pharma

Προδιαβήτης – Στα Πρόθυρα Διαβήτη Τύπου 2

Editor6 pharma

Συνήθειες που Ωφελούν τον Εγκέφαλο

Bάνα Νικολαίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ