Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Ημικρανία

Η Novartis Hellas παρουσιάζει την εκστρατεία ενημέρωσης για την Ημικρανία «ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ ΣΟΥ».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης σχετικά με την ημικρανία και τις πολύπλευρες επιπτώσεις της τόσο στην καθημερινότητα των ασθενών, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Η εκστρατεία φέρει την επιστημονική αιγίδα της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας.

Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Ημικρανία

Για την πλειοψηφία των Ελλήνων, η ημικρανία αποτελεί  συνώνυμο του δυνατού πονοκέφαλου, μια εσφαλμένη αντίληψη που δυστυχώς εξακολουθεί να κυριαρχεί, δυσχεραίνοντας την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή των ασθενών.

Με στόχο λοιπόν να επικοινωνηθούν οι πραγματικές διαστάσεις της νόσου, η εκστρατεία επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσους υποφέρουν από ημικρανία, παρακινώντας τους να μοιραστούν την εμπειρία τους και να μιλήσουν για τις συνέπειες που έχει επιφέρει στη ζωή τους.

Με «πρωταγωνιστές» τους ίδιους τους ασθενείς, οι οποίοι απευθυνόμενοι σε όλους εμάς, εκφράζουν τα συναισθήματά τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους λόγω της ημικρανίας, η καμπάνια επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη νόσο και να βοηθήσει τους ασθενείς να τη διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

O Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας και Aν. Kαθηγητής Νευρολογίας ΕΚΠΑ, Δ. Δ. Μητσικώστας ανέφερε «Η ημικρανία είναι μια υποτιμημένη και υποθεραπευόμενη νόσος.

Η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας στηρίζει πάντα ενέργειες οι οποίες προσβλέπουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από αυτήν την ασθένεια και πασχίζουν να εκφράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.

Ευελπιστούμε ότι η καμπάνια Μίλα για την ημικρανία σου θα αποτελέσει δίαυλο για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ημικρανία.»

O Πρόεδρος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας και Καθηγητής Νευρολογίας Α.Π.Θ., κος Νικόλαος Γρηγοριάδης πρόσθεσε: «Η ημικρανία αποτελεί συχνή νευρολογική πάθηση για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αφορά συχνά τις νέες ηλικίες.

Συχνά επεισόδια ημικρανίαςέχουν αποτέλεσμα σημαντική επίδραση στην ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πασχόντων.

Η σωστή προσέγγιση και αντιμετώπισημπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση.

Η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία στηρίζει δράσεις ενημέρωσης πουσυμβάλλουν στην ορθή αντιμετώπιση.»

Τέλος, ο Ιατρικός Διευθυντής της Novartis Hellas, κος Γρηγόρης Ρομπόπουλος, δήλωσε:

«Λόγω της κοινής αντίληψης ότι η ημικρανία αποτελεί μια μορφή έντονου πονοκεφάλου, πολλοί ασθενείς διστάζουν να μιλήσουν για την εμπειρία τους, επειδή θεωρούν ότι δε θα βρουν κατανόηση από το κοινωνικό ή εργασιακό τους περιβάλλον.

Με την υλοποίηση της εκστρατείας ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ ΣΟΥ επιδιώκουμε να γίνει γνωστή η πραγματική εικόνα της σοβαρής αυτής νόσου και να σπάσει ο φαύλος κύκλος που έχει δημιουργήσει αφενός η «σιωπή» των ασθενών και αφετέρου η έλλειψη κατανόησης από το περιβάλλον τους.

H κατανόηση της πραγματικής εικόνας της ημικρανίας από όλους εμάς, θα βοηθήσει τους ανθρώπους που ζουν καθημερινά μαζί της να βρουν την υποστήριξη που χρειάζονται.»

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Covid-19 – Η Φαρμακευτική Καινοτομία στην Καταπολέμηση της Νόσου

yoadmin

Τα Συμπληρώματα Βιταμίνης D δεν Παρέχουν Προστασία Έναντι της Covid-19

Αυτή Είναι η Διατροφή που Συμβάλλει στη Μακροζωία Σύμφωνα με τους Επιστήμονες

d.tsagkrinos

Τα Κρούσματα του Κορωνοϊού που δεν Έχουν Ανιχνευθεί

yoadmin

6 Συστατικά που μας Δυναμώνουν!

yoadmin

ΠΟΥ – Ο Νέος Κορωνοϊός Είναι Δέκα Φορές πιο Θανατηφόρος από τον Η1Ν1

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ