Υγεία & Ομορφιά
Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα
Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα - 1
Επικαιρότητα

Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Spetses Mini Marathon, η Novartis Hellas, παρουσίασε για πρώτη φορά την Εκστρατεία Ενημέρωσης «Βήμα Μπροστά».

Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης σχετικά με την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα (ΑΣ), μια χρόνια νόσο που προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις της λεκάνης και προοδευτική αγκύλωση της σπονδυλικής στήλης.

Η εκστρατεία φέρει την επιστημονική αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ).

Το 8o Spetses Mini Marathon ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη διοργάνωση, συγκέντρωσε δεκαεννιά χιλιάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών, από 42 διαφορετικές χώρες, όπου βρέθηκαν ξανά φέτος στις Σπέτσες για να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν την πληθώρα των αθλητικών εκδηλώσεων στις 5-7 Οκτωβρίου 2018.

Η εκστρατεία «Βήμα Μπροστά» της Novartis Hellas, συμμετείχε ως επίσημος υποστηρικτής, και έδωσε ηχηρό παρών στους επισκέπτες του αθλητικού γεγονότος και κατάφερε να ενημερώσει πάνω από 2.500 άτομα στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερό της.

O Chief Scientific Officer της Novartis, κος Γρηγόρης Ρομπόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την επιτυχία της εκστρατείας «Βήμα Μπροστά», στο πλαίσιο αυτής της κορυφαίας αθλητικής οργάνωσης.

Πρόκειται για ένα γεγονός με συμβολική σημασία, καθώς η νόσος εμφανίζεται σε άτομα νεαρής ηλικίας και αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά θέματα κινητικότητας.

Η Novartis Hellas αφουγκράζεται και βρίσκεται κοντά στους ασθενείς, προάγοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης».

Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα

Σχετικά με την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα (AΣ)

Η Αγκυλoποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα (ΑΣ) είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση που ανήκει στην οικογένεια των Σπονδυλαρθρίτιδων, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την Ψωριασική Αρθρίτιδα (ΨΑ).

Γενικά, οδηγεί σε σοβαρή υποβάθμιση της κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης και της σωματικής λειτουργίας, η οποία έχει σημαντική επίδραση στον τρόπο ζωής των ασθενών με αποτέλεσμα το άγχος, την κοινωνική απομόνωση, την κατάθλιψη και την μειωμένη ικανότητα εργασίας.

Συνήθως, προσβάλλει κυρίως άνδρες κατά τη διάρκεια της εφηβείας και κατά τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους.

Η Αγκυλoποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα (ΑΣ) προκαλεί πόνο και δυσκαμψία στη σπονδυλική στήλη και στις αρθρώσεις και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια κινητικότητας, εάν δεν αντιμετωπιστεί καταλλήλως.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να παρατηρηθεί αγκύλωση της σπονδυλικής στήλης.

Απαιτείται ακτινογραφία και σπανιότερα μαγνητική απεικόνιση (MRI) της σπονδυλικής στήλης ή/και των ιερολαγόνιων αρθρώσεων για την παρακολούθηση της εξέλιξης της Αγκυλοποιητικής Σπονδυλαρθρίτιδας (ΑΣ) και της αποτελεσματικότητας της θεραπείας.

www.y-o.gr 

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε Τώρα το Περιοδικό Υγεία και Ομορφιά – Τεύχος Άνοιξη 2023

admin

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Απαντήσεις σε Κρίσιμα Ερωτήματα για την Υγεία

Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα και Αναπαραγωγή

admin

Νέα Έρευνα – Μερικά Παιδιά Αρρωσταίνουν από τον Κορωνοϊό

admin

Αυξημένες οι Ελπίδες για Πιθανό Εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού

Το Κάπνισμα Αυξάνει τον Κίνδυνο Θανατηφόρας Εγκεφαλικής Αιμορραγίας

Φυλασσόμενη Συνταγή για τα Αντιβιοτικά

admin

Η Σωστή Χρήση των Κλιματιστικών για την Αποφυγή της Διάδοσης του Κορωνοϊού

admin

Ανησυχητικό Εμβολιαστικό Κενό στα Εμβόλια Ρουτίνας Παιδιών και Εφήβων Έχει Δημιουργήσει η Πανδημία της COVID-19

Evi Makavelou

Νέα Μελέτη – Καμία Ένδειξη Μετάδοσης της COVID-19 Μέσω του Θηλασμού

Βιγκανισμός – Η Διατροφή του Μέλλοντος

admin

Σοβαρή Απειλή ο Κοροναϊός Σύμφωνα με Προειδοποίηση του ΠΟΥ

admin
Εγγραφείτε στο Newsletter