Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Εκλαϊκευμένη Ιατρική Ενημέρωση και Εκπαίδευση Ασθενών με Ενδοκρινικά και Μεταβολικά Νοσήματα στην Ψηφιακή Εποχή

Το σωματείο «Αρμονία και Ζωή», που υποστηρίζει τον αντίστοιχο διαδικτυακό τόπο (armonia-zoi.gr), οργανώνει την Παρασκευή 31η Μαΐου με Σάββατο 1η Ιουνίου, στο συνεδριακό χώρο «Στοά του βιβλίου», επιστημονικό συνέδριο με θέμα την «Εκλαϊκευμένη ιατρική ενημέρωση και εκπαίδευση ασθενών με ενδοκρινικά και μεταβολικά νοσήματα στη ψηφιακή εποχή».

Στους ομιλητές του συνεδρίου συμμετέχουν ιατρικές επιστημονικές εταιρείες, σύλλογοι ασθενών, δημοσιογράφοι τού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και φαρμακευτικές εταιρείες που διαθέτουν προγράμματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης των ασθενών.

armonia zoi
Η θεματολογία του συνεδρίου επικεντρώνεται στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις που δημιουργούνται στην επικοινωνία, την ενημέρωση του κοινού και την εκπαίδευση των ασθενών, ως και στις σχέσεις των επαγγελματιών υγείας με τους ασθενείς στην εποχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης και ψηφιακής επικοινωνίας.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους τρεις βασικούς πυλώνες που τα τελευταία χρόνια έχουν συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο αντιμετώπισης των χρόνιων ενδοκρινολογικών και μεταβολικών νοσημάτων, ιδιαίτερα δε του σακχαρώδη διαβήτη.

Ο πρώτος συνίσταται στην υιοθέτηση του προτύπου «αυτοδιαχείρισης» της νόσου που απαιτεί την ενεργητική συμμετοχή του ασθενούς στην υλοποίηση των οδηγιών που αφορούν στη φαρμακευτική θεραπεία, στη διατροφή, στην άσκηση και στον τακτικό εργαστηριακό έλεγχο της πορείας της νόσου.

Ο ασθενής δεν εφαρμόζει παθητικά τις ιατρικές οδηγίες, αλλά με τη κατάλληλη ενημέρωση και εκπαίδευση συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση τους.

Ο δεύτερος είναι η συνειδητοποίηση από τον ιατρικό κόσμο ότι για την επιτυχημένη διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων απαιτείται η συμβολή επαγγελματιών υγείας διαφόρων ιατρικών και παρα-ιατρικών ειδικοτήτων, που όλοι μαζί συνεργάζονται στα πλαίσια λειτουργίας της «ομάδας φροντίδας».

Τον τρίτο παράγοντα αποτελεί η συνεχής υπεύθυνη οργανωμένη ενημέρωση, εκπαίδευση και καθοδήγηση του ασθενούς όχι μόνο στα θέματα που αφορούν στην ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα αλλά και στον τρόπο ζωής του, στην επαγγελματική του ενασχόληση και κοινωνική δραστηριότητα.

Τέλος, θα τονισθεί η σημασία της συνεργασίας όλων των φορέων ενημέρωσης και εκπαίδευσης, επιστημονικών και φαρμακευτικών εταιρειών, συλλόγων ασθενών, τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσίου συστήματος υγείας, έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στην ανάδειξη και υλοποίηση υπεύθυνης εκλαϊκευμένης ενημέρωσης και προγραμμάτων εκπαίδευσης ασθενών με χρόνια νοσήματα.

Δείτε το Πρόγραμμα

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύστημα Φωτεινού Σηματοδότη θα Δείχνει Πόσο Υψηλός Είναι ο Κίνδυνος Μετάδοσης της COVID-19

yoadmin

Covid-19: Το Εμβόλιο για τη Φυματίωση δεν Φαίνεται να Προστατεύει από τον Ιό

yoadmin

Εννέα Ερωταπαντήσεις για να Καταλάβετε τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων

yoadmin

Κορωνοϊός – Οι Λόγοι Ανησυχίας

yoadmin

Η Λίστα με τα Διαρκή Καταναλωτικά Αγαθά που Επιτρέπεται να Πωλούν τα Σούπερ Μάρκετ

Τα Γυναικεία Ωάρια Επιλέγουν το Ανδρικό Σπέρμα που θα τα Γονιμοποιήσει

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ